Huda prometna nesreča pri Lescah

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Odgovori
Uporabniški avatar
pes
moderator
moderator
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a pes »

Četr tem o mejah, polovico pa o prometu. Kaj pa posredovanje gasilcev?
Uporabniški avatar
Marko Novak
moderator
moderator
Kraj: PGD Zagorje - mesto
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Marko Novak »

Sem čakal in čakal , da izvem kaj o namenu in poteku gasilskega dela intervencije :evil:

Pa nič o tem samo en kup NOVIC, ki si zaslužijo mesto kje drugje.Na posnetkih sem opazil tudi Tomaža iz GRS Kranj. Mogoče bo kaj konkretnega povedal on. Strokovnega čtiva namreč.

Zato Vas prosim ,ne delajte iz teme konkurenco http://www.amzs.si :oops:

Lep pozdrav moderator
Marko NOVAK...GSM 040 631 011
Uporabniški avatar
Peter
Upravnik
Upravnik
GE: Zabreznica
Kraj: Breznica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Peter »

Bom vsaj za drugič vedel, da ne bom nič pisal. Lahko šel fotografirat, samo me ob komentarjih pri drugih nesrečah vse mine. Zakaj bi druge v zobe metal. Pisal sem o tem, o čemer sem imel informacije in je bilo del nesreče oz. njena posledica.

Sicer pa kaj ste nestrpni. Tisti, ki so bili tam so si tudi zaslužili malo počitka.
Uporabniški avatar
strojnik

Odgovor Napisal/-a strojnik »

Najprej šožalje vsem svojcem in bližnjim! :alright:

Hudo je ko slišiš za tako nesrečo posebej ker je šlo tudi za mlajšo osebo! Kar se pa tiče reševanje so pa imeli hudičevo teško delo posebej ob misli da ne morejo pomagati dokler se ne odstrani tovornjaka! Splet naključij je pripeljal do takšne nesreče! Če pa bi bila avtocesta že narejena, pa do tega po vsej verjetnosti nebi prišlo ampak KER NEKATERI V RADOVLJICI ŽELIJO MASTNO ZASLUŽITI Z ZEMLJIŠČI NAMENJENIMI AVTOCESTI...takšne bi pa jaz ob taki tragediji postavil pred zid in :firing: ! no da ne zajadram predaleč... upam na kakšne informacije iz prve roke!
Slika
B-D_

Odgovor Napisal/-a B-D_ »

Avtocesta bi tam morala biti že najmanj pol desetletja če ne še dlje... naj sedaj to upravičijo "pametni" prdci (oviralci gradnje AC) v radovljici, ki so s svojo pohlepnostjo in zaplankanostjo posredno odgovorni za takšne nesreče, katere so ob tako izredno obremenjeni magistralki že za pričakovati.

Vsak dan se tam mimo pelje na tisoče takih "težkokategornikov" in žal je bila zadeva le še vprašanje časa. Prav tako je ponovitev podobnega scenarija zopet le vprašanje časa. :roll:

Rip preminulim, ki niso nič krivi.
darko

Odgovor Napisal/-a darko »

Dušan in pes-kar debatiramo je vse v vezi intervencije. Tudi zastoji, o katerih bo še debate. Vsekakor pa kot ugotavljate je še vedno problem pri interveniranju. Če pa nimate nič za komentirat se ni treba oglašat.

V zakonu o VCP piše, da mora vsakdo pomagati pri prometni nesreči (135.člen), če je treba rešiti človeška življenja, preprečiti...............
To vsakdo pomeni res vsakdo, ne pa da držijo roke v žepu in firbcajo. Če bi res tako pristopili vsi, bi lahko zvlekli tovor iz kesona in naredili še marsikaj drugega.
Žal pa v Sloveniji ni jasno niti kdo vodi to reševanje (celo akcijo). Vsak zase in nobeden.
Darko
Uporabniški avatar
Dušan
Kraj: Zgornja Bistrica (Tirgot)

Odgovor Napisal/-a Dušan »

Darko nevem kaj te je to tako prizadelo, da si začel z tako ostrimi besedami!?

Glede prometa se mi zdi , da ne spada glih najbolj sem pod temo gasilsko tehnično reševanje in kljub temu, da so bili zastoji posledica prometne nesreče. Razen če so zastoji preprečevali dostop gasilskih-reševalnih vozil to pa je potem normalno, da se to zapiše.

Torej tvornjak je dvignil in izvlekel Kopitar?? V SN piše,, da sta v Sloveniji samo 2 takšna vozila ki lahko dvigneta -izvlečeta naložen vlačilec ( tovornjak)??

Še najbolj me zanima glede potrebe težke gradbene mehanizacije (tehnično reševanje), če so kje podpisane kakšne pogodbe za pripravljenost??
Tehnika nam lajša življenje!
Uporabniški avatar
Marolt
Kraj: Bloke

Odgovor Napisal/-a Marolt »

Res je tako kod je Darko napisal... Vsak je dolžan pomagati.
Samo ko sem pred leti opravljal vozniški izpit mi je inštruktor (za prvo pomoč) rekel naslednje! Če prideš na nesrečo v njej pa sem udeležen "jaz" to prijavi ustrezni službi mene pa pusti pri miru imam saj možnost da preživim... :lol: Seveda vse povedano v šali samo povedati je hotel če nisi za nekaj usposobljen bolje da pustiš pri miru... Same intervencijske službe pa so v današnjem času zelo hitre in če nudiš neustrezno prvo pomoč....

Mogoče bi bilo pa tu dobro prilepiti kakšno sliko saj je bilo samo reševanje res nemogoče....

LP Marolt
življenje je lepo! Ne boj se mrtvih, boj se živih!
Uporabniški avatar
cecka

Odgovor Napisal/-a cecka »

ja, ko prebiram tale forum se res na cajte vprašam, kaj je z nami. Prvo kar je tovornjaki v sloveniji prevažajo 40 ton, kaj pa italija ima 45 ton. Ja pa še to, tisti stavek mi ne gre iz glave " če bi pomagali firbci kason izprazniti", hm delam v Merkurju, tko,da verjemte že, ko človek vidi kako se nalagajo na šleper take plate ti je slabo, to so magneti, ki imajo nosilnost 20 ton, ne pa tamle nekej na horuk, tko, da fantje takele plate niso hec.Ja res je pa hudo, ko bereš, ko umirajo otroci, mam doma dva frockota tko, da men bi se zmešal....upam, da ni hude krvi :) :oops:
Uporabniški avatar
Peter
Upravnik
Upravnik
GE: Zabreznica
Kraj: Breznica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Peter »

Dušan napisal/-a:Razen če so zastoji preprečevali dostop gasilskih-reševalnih vozil to pa je potem normalno, da se to zapiše.
GE enote PGD-jev ob obvozih v času le-teh ne bi mogle intervenirati oz. bi bila izvoz in sama pot zelo otežena. Zasedene so bile tudi vse lokalne bližnjice in potem si videl na takšni bližnjici voznike, ki so se zmerjali, kdo se bo umaknil nekaj sto metrov nazaj, kjer je bilo prostora samo za eno vozilo. Bil pa je primer, ko se je zaradi zastojev na obvozih, mimo mesta nesreče hotelo prebiti reševalno vozilo, vendar zaradi dvigovanja to ni bilo mogoče.

Poročali smo v živo in o tistem o čemer smo imeli informacije. Če je tema res tako neuporabna, ne vem, zakaj je moderator že ni pobrisal. Drugače pa nihče nikomur ne brani, da ne bi temo dopolnil še z informacijami s samega mesta nesreče, ker je bilo o vsem ostalem že dovolj napisanega.
Uporabniški avatar
gasilec77
GE: ljutomer
Kraj: Ljutomer
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a gasilec77 »

Mene pa zanima, ali Radovljica, ali Lesce, ali Bled, nimajo koncesije za ukrepanje v cestno prometnih nesrečah?...
Vedno pričakuj nepričakovano!

LESCE2
Kraj: Lesce-Gorenjska

Odgovor Napisal/-a LESCE2 »

gasilec77 napisal/-a:Mene pa zanima, ali Radovljica, ali Lesce, ali Bled, nimajo koncesije za ukrepanje v cestno prometnih nesrečah?...
Žal Lesce in Radovljica nimamo koncesije niti ne opreme.

Ima pa koncesijo PGD Bled, vendar ne posredujejo na tem koncu. To cesto "si delijo" Jesenice in Kranj. Pa tudi sam prihod je glede na to, da so na Jesenicah in v Kranju stalno prisotni gasilci približno enak. Tako, da jo Jeseničani kar hitro lahko pribrišejo na ta konec, saj imajo skoraj do mesta nesreče avtocesto.
Uporabniški avatar
gasilec77
GE: ljutomer
Kraj: Ljutomer
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a gasilec77 »

Saj ne da bi kej slabega mislil, sam zanimal me je. Sem pa bil učeraj slučajno v Radovljici,Lescah,Bledu ( sicer zgubljen zarad obvozov),.... :twisted: :twisted: ...

lp iz ljutomera

dušan
Vedno pričakuj nepričakovano!

darko

Cecka ne vem natančno kaj si mislil. Garantiram da nobena plata ni bla težka 20 ton. Pri vseh vitlih, (pa tudi kamijonih, pa tudi dvigalih na kamionih) ki jih imajo gasilci in privatniki si upam trditi da bi plate potegnu na tla, če jih ni moč dvigniti. Že z "tirforji" bi lahko naredil marsikaj, ma kaj ko jih nima noben več v kamionih.
Pa tudi enote imajo hidravliko in pnevmatiko, seveda pa niso imeli lesenih podstavkov in kajl.
Kakor pravijo naši bratje "puno babica - kilavo dete". Pa brez zamere.
Darko
darko

Ja pa tisto da imamo v Sloveniji samo dva dvigala je brca v temo. V Vrhniki in Logatcu je že več dvigal in pametnih strojnikov, kot pa dva. Pa v Ajdovščini, Kopru, itd. Vsaj jaz vem zanje.
Seveda pa ni spiska in pogodb, da bi jih lahko poklicali in jim plačali tisto urco efektivnega dela. Ali pa bi morda to izvedli celo gratis, če bi bilo obojestransko sodelovanje (država, sp).
Pa pustite tiste koncesije. V kolikor bo nastal problem smo pripravljeni pomagati tudi v širšem območju ali tujini.
Darko
Odgovori