BURJA

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Uporabniški avatar
Alex74
GE: PGD Ravne na Kor.
Kraj: Prevalje
Kontakt:

Odg: BURJA

Odgovor Napisal/-a Alex74 »

Janez Koncilija napisal/-a: In kdor seveda usmerja, je najvišji šef, zato vidimo poveljnike CZ, ne vidimo pa pripadnikov CZ oziroma jih, saj gasilci sodimo v sistem zaščite in reševanja.

Tako nam je to, dragi moji.

LP

Janez 8)

Še dobro, da imamo v naši deželi CZ, ker ne vem kdo bi potem sploh delal v večjih (ali manjših) intervencijah... #-o

Se opravičujem za sarkazem in smetenje teme...
Uporabniški avatar
Dave D
GE: Loka pri Mengšu
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Dave D »

Če koga zanima "lahko branje" o pomenu civilne zaščite, si lahko to prebere na naslednjem linku:
http://www.sos112.si/slo/page.php?src=cz1.htm

Skrajšano in po domače: Naloga CZ je vodenje in koordiniranje večjih intervencij, ko na terenu sodeluje veliko služb (gasilci, reševalci, kinologi, jamarski reševalci, cestna podjetja, pogodbeniki itd..). Ko naloge za gasilce postanejo preobsežne, se formira štab CZ, ki krovno vodi take večje nesreče. Poveljnik gasilcev se glede nalog posvetuje z vodijo CZ, mu pove kaj potrebuje in ta mu to poskuša priskrbeti. To je kar se tiče vodenja. Druga zgodba pa so "delavne" enote CZ. Te so malo manj številčne in ponavadi bolj usmerjene v eno stroko (reševalci, rkbo itd.)in ne tako kot gasilci, ki naj bi po malem morali vedeti vse. To pa je že druga zgodba.

Kar se dela tiče, je jasno kdo prevzema glavno vlogo, kar pa se tiče vodenja in "medijske slave" pa tudi piše v zakonu, kdo to mora biti :wink:

Kakorkoli... menim, da je najbolj važno, da so vsi ostali celi ter da je delo opravljeno (upam, da škoda čim manjša). Kdor pa išče medijsko slavo in zasluge pa to žal ni pravo mesto. Se bo moral prijaviti na resničnostni šov - Slovenija ima talent. :roll: Morda bo tam kaj bolj uspešen.

LP David
Uporabniški avatar
Alex74
GE: PGD Ravne na Kor.
Kraj: Prevalje
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Alex74 »

Ne razumi me narobe. Ne iščem medijske slave! [-X Hočem samo povedati, da me moti, ker se v medijih veliko govori, kako je pomagala CZ,
v praksi pa vsi dobro vemo kakšno je stanje in kdo dela na terenu, ko pride do nesreč večjih razsežnosti. Če ne bi bili gasilci "deklice za vse",
ne vem kdo bi komu pomagal. Mogoče imate drugje res enote CZ, katere delujejo v vseh intervencijah, kadar pa na terenu vidiš samo gasilce,
se mi pa ne zdi fer do gasilcev, da jih (nas) zastopa poveljnik CZ... :roll: Tako bomo še naprej samo "kanon foter", drugi pa bodo uživali v slavi... #-o
Uporabniški avatar
Dave D
GE: Loka pri Mengšu
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Dave D »

Vem, vem, sem razumel ironijo v tvojem odgovoru.. A pač, tako to je, stara zgodba, res pa bi bilo super, če bi kdo kdaj pohvalil naše fante, saj si to tudi zaslužijo. Mogoče se bo pa to kdaj tudi zgodilo :roll:

Sam osebno proti CZ pri nas nimam nič, saj smo na izredno dobri navezi, nam pri marsičem pomagajo (nakup opreme za prvo pomoč, tečaji, nabava agregata itd..)... o njih se pa bol malo sliši v občinskih medijih (v primerjavi z nami), so kar nekako neopazni.. Kar se pa zastopanja tiče na večjih intervencijah.. poveljnik GZ je hkrati tudi iz CZ, tako so stvari dosti bolj enostavne 8)

Seveda so pa razlike, od občine do občine.. Žal.

LP David
Odgovori