TRAGEDIJA NA DOLENJKI
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Ja Denis mislim,da so se pravilno odločili saj vsak,ki ima nekaj izkušenj se hitreje odloča kot tisti,ki se z tako situacijo sreča samo enkrat na leto ali pa še to ne in verjemi,da so Novomeščani vsaj kot jih jaz poznam strokovnjaki svojega posla.Žal žrtvam ni bilo v danem trenutko več pomoči
Kaj se čaka, življenje je kratko !
Na kratko bi se vključil v zaključek te teme,ki je imela tako tragičen konec za udeležence.Moram pa vseeno povedat,da mi na severno primorskem takih težav nimamo.Če pride do kakšne velike nesreče moramo tako ali tako sodelovati že iz tega vidika ker nas je malo.Zato nam tudi štabno vodenje ni neznano.Tudi z operaterji na centru se pogovarjamo zato dobro poznajo naš teren in naše enote.Pogovarjajo pa se tudi poveljniki teh enot in gasilskih zvez tako,da vemo kdo je česa sposoben.Strinjam se samo z eno stvarjo da se ponujene pomoči ni treba bati in mislnost kdo komu odžira delo je res "hvale vredna."
V poduk in primerjavo nam je lahko članek v Gasilcu z naslovom:"smrt se je peljala v dolino."Tu pa se vsi skupaj vprašajmo kje smo?Avstrici nas pri organizaciji operativne dejavnosti prekašajo za 300%.Ko bo nam vsa zadeva špilala le polovico tako dobro bomo lahko vsaj delno zadovoljni.
Pa ne zamerite od vrha se pometa stopnice.Pri nas pa imamo vse točno razdeljeno in bog nedaj,da bi kdo prestopil občinsko mejo.To je pa tudi skoraj vse kar imamo dobro urejeno. Lep pozdrav
V poduk in primerjavo nam je lahko članek v Gasilcu z naslovom:"smrt se je peljala v dolino."Tu pa se vsi skupaj vprašajmo kje smo?Avstrici nas pri organizaciji operativne dejavnosti prekašajo za 300%.Ko bo nam vsa zadeva špilala le polovico tako dobro bomo lahko vsaj delno zadovoljni.
Pa ne zamerite od vrha se pometa stopnice.Pri nas pa imamo vse točno razdeljeno in bog nedaj,da bi kdo prestopil občinsko mejo.To je pa tudi skoraj vse kar imamo dobro urejeno. Lep pozdrav
- Janez Koncilija
- Naj forumovec 2006
- Kraj: Topole
- Kontakt:
Milan, ne hvali dneva pred nočjo, oziroma, bom rekel drugače, raje nikoli ne pohavli, kajti po tvoji objavi se je takoj začelo ribanje kar v dveh temah. Pa smo spet tam kjer smo bili.Milan Dubravac napisal/-a: K sreči ni bilo žaljivih pripomb in še nekaj sem zasledil kar upam, da bo v bodoče praksa. Ni bilo tako ekstremnih delitev na poklicne in prostovoljne
Celo trezne kritike smo že sposobni. Če bi postali še enotni navzven bi bili nepremagljivi.
Država se pa lahko smeje, saj imamo dovolj dela med seboj in zopet se uresničuje znani srbski rek : "zavadi pa vladaj". V domaćem prevodu-skregaj in vladaj
LP
Janez
Ne prehitevaj, poglej drevo, ki raste!
- Marko Novak
- moderator

- Kraj: PGD Zagorje - mesto
- Kontakt:
Kaj naj napišem kot epilog?
Konec dober vse dobro....to bi bilo že malce nesramno. Naj rečem da se iz napak učimo delati boljše? Pa saj napak ne sme biti, mar ne? Smo krivi mi ljudje , je kriv sistem??
Odgovor je tam zunaj... in pa v vseh nas, skupaj se trudimo da bi takšnih tem sploh nebi bilo treba...
Smo organizacija ,ki ji ni para v Sloveniji, smo najbolje organizirana nevojaška organizacija, najštevilčnejša z ogromno znanja in tehnike, ter enim velikim srcem.
Lep pozdrav Vsem , kjerkoli že ste... Marko NOVAK
Konec dober vse dobro....to bi bilo že malce nesramno. Naj rečem da se iz napak učimo delati boljše? Pa saj napak ne sme biti, mar ne? Smo krivi mi ljudje , je kriv sistem??
Odgovor je tam zunaj... in pa v vseh nas, skupaj se trudimo da bi takšnih tem sploh nebi bilo treba...
Smo organizacija ,ki ji ni para v Sloveniji, smo najbolje organizirana nevojaška organizacija, najštevilčnejša z ogromno znanja in tehnike, ter enim velikim srcem.
Lep pozdrav Vsem , kjerkoli že ste... Marko NOVAK
Marko NOVAK...GSM 040 631 011
Kaže, da je nesreča "popularna" tudi na tujih straneh
http://www.wreckedexotics.com/newphotos ... d546.shtml
http://www.wreckedexotics.com/newphotos ... d546.shtml
INŠPEKCIJA
Po zadnjih podatkih ,ki sem jih videl na kraju te nesreče je na novo asvaltirano počiščeno, ter iz strani inšpektorja za ceste odstranjeno vse cvetje,sveče in drugi spomini na mrtve.
Res je prav, da so se pospravile svečke. Če si se peljal ponoči si iz za ovinka naenkrat zagledal rdeče lučke in kdor ni vedel za kaj gre se je pošteno ustrašil.
Če bi za vsako žrtev prometne nesreče dovolili postaviti samo majhno obeležje bi čez dolenjko v zadnjih dvajseti letih stalo na vskih deset metrov eden.
Če bi za vsako žrtev prometne nesreče dovolili postaviti samo majhno obeležje bi čez dolenjko v zadnjih dvajseti letih stalo na vskih deset metrov eden.
Upam s spet načeti to tragedijo ker mi po 2letih od tega nekaj ne da miru, prebrau sem da se niti na 30metrov ni dalo približati goreči gmoti in da so gasili z štirimi hitronapadalnimi navijaki...sedaj me pa zanima ali res niso imeli na GVC-jih vodnih monitorjev da bi z njimi gasili ker imajo doseg več kot 30 metrov. Resnično žau mi je da spet to temo obujam ampak tako je. Pa brez zamere.
- Marko Novak
- moderator

- Kraj: PGD Zagorje - mesto
- Kontakt: