Nesreča avtobusa na avtocesti med Vrhniko in Logatcem
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
-
mnenje
Kdo drug kakor gasilci (verjetno nisi opazil sarkazma v mojih stavkih). Sam podpiram da jo vozimo mi, tudi mislim da dobro sodelujemo (OK vaje nekoli ni preveč). Da jo vozimo mi in da se reševalna zanese na nas je plod dobrega dela, med obema službama v Lj. in dokaz je bilo uspešno izpeljana intervencija. (Boštjanček jaz sem na tvoji strani, PS še kaj se oglasi na kokti).
- Marko Novak
- moderator

- Kraj: PGD Zagorje - mesto
- Kontakt:
- Marko Novak
- moderator

- Kontakt:
Gornje vrstice so nažalost namenjene komisiji za izobraževanje pri GZS.janez napisal/-a:Ko prebiram razprave na temo avtobusne nesreče na avtocesti blizu Logatca, čutim vse bolj potrebo po ustreznem izobraževanju gasilcev (tako poklicnih kot prostovoljnih).
Pred leti sem predlagal, da bi uvedli modularno izobraževanje. Tako bi za cestnoprometne nesreče gasilci osvojili naslednje module:
osnovno usposabljanje za gasilca, nato pa bi sledili moduli - hidravlična orodja - prometne nesreče osebnih vozil - prometne nesreče tovornih vozil (tu nastopijo že problemi s tovorom, tudi živina) - prometne nesreče z avtobusi (to so masovke = nesreče z več kot 15 poškodovanimi). Vse bi potekalo lepo počasi po modulih.
Za ukrepanje ob nesrečah v predorih (to bi bil samostojen modul) bi moral prikobacati vsaj do prometne nesreče s tovornim vozilom, pa še dihalci itd.
Malo ponavljanja malo naprej.
Seveda bi bilo za vključitev v posamezen "prometni" modul bilo potrebno osvojiti še kakšen drug modul na primer prvo pomoč in podobno. Tako bi obnavljali že osvojena znanja, pridobivali nova, zlasti pa bi bili v stiku z novitetami (nova oradja, novi postopki, nove doktrine...)
Pa je modro vodstvo menilo, da je to preveč zapleteno - tri dni tehničnega reševanja in si stručko (ali pa le bučko).
Taki smo, take imamo - sami smo jih izvolili.
Pa brez zamere in najlepši pozdrav.
Janez
To kar, g.Hočevar govori so "de facto" stvari katere se naš izobraževalni sistem ne zaveda.
Koliko gasilcev ,ki so na tečaju za teh.reševanje sploh uspe prijeti v roke hidravlično orodje
Ja, čas je za spremembe (tudi to sem že slišal).
Forum sem zaklenil , da sem v miru pregledal objave.Tema je spet odprta.
Vsem lep pozdrav, še posebej pa "dolgoprogašu".
Marko NOVAK
Marko NOVAK...GSM 040 631 011
-
brko
Marolt ne vem kaj še komentiraš Darkotove navedke saj jih znam prebrat brez tvojih čenč. Sicer pa se darkotu zahvaljujem za pojasnilo in se tudi opravičujem za povzročene nevšečnosti. Ostalim pa sporočam,da ne pišem na forum tistega kar nisem videl tako, da mi grozite z sodišči in podobnim brez veze. lep pozdrav brko.
Marolt mi vsaj priznamo napake za Loški potok ,eni pa ne.
Marolt mi vsaj priznamo napake za Loški potok ,eni pa ne.
- Oskar
- Naj forumovec 2004

- Kraj: Malečnik
- Kontakt:
Žal so se pri tej debati (posredovanju ob prometni nesreči avtobusa) neke debate izbrisale , tako da mi ki nismo bili udeleženi in ne poznamo toliko razmer na tem koncu sedaj sploh ne vemo za kaj se krešejo mnenja.
Zakaj pri vragu ne izkoristimo zanimivega dogodka za strokovno debato in se vsi nekaj naučimo.
Če ne boste napisali kaj pametnega naj se zaklene.
Zakaj pri vragu ne izkoristimo zanimivega dogodka za strokovno debato in se vsi nekaj naučimo.
Če ne boste napisali kaj pametnega naj se zaklene.
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
- Marko Novak
- moderator

- Kontakt: