Neurje nad Ljubljansko kotlino, 23.7.2004

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Odgovori
Uporabniški avatar
tom-tom

Neurje nad Ljubljansko kotlino, 23.7.2004

Odgovor Napisal/-a tom-tom »

Pravkar sem se vrnil domov za računalnik, seveda sem prišel iz PGD.

Okoli 16:00 ure se je nad ljubljano in okolico proti Škofljici razvilo močnejše neurje z močnim vetrom in vrtinci ter strelo in močnim-obilnim dežjem.

Pot v Ljubljano iz Školfjice mi je najprej preprečil neprevozen oblak barjanske zemlje, peska, trave, listja, vej in nepritrjenih predmetov, čisto se je stemnilo.

Pozivnik se je sprožil ob 16:11 in PGD Ljubljana Trnovo je hkrati izvozila na požar ostrešja-strehe stanovanjske hiše in odkritje strehe.

V sodelovanju z GBL je požar pogasila in prekrila streho, nato pa smo delo nadaljevali kar po vrsti.

Največji obseg škode na našem območju je na objektu DIJAŠKI DOM VIČ, Gerbičeva, kjer enota Trnovo in GBL še vedno odstranjuje visečo streho z objekta-nevarnost! streha v izmeri 300-400 m2 pa je bila v poznih popoldanskih urah že pokrita z ceradami.

Podobno je po vsej Ljubljani (ni katastrofalno) večina gasilskih enot sistema javne gasilske službe z GBL odpravlja oz. odstranjuje pretečo nevarnost (drevesa in strehe). Del nalog pa obsega tudi črpanje manjših zalitij kleti in prostorov ki so posledica množine padavin vetra in časa.

Ocenjujem da je aktivnih 15 gasilskih enot MOL in da se bo zvrstilo približno 80-100 delovnih nalog in točk v povezavi z neurjem.

Slike bom priložil kasneje, zasedaj pozdrav iz mirne nočne Ljubljane.
tom-tom ® je pridn fant sam kej k delat neče, je enkrt reku en zidar
Odgovori