Neurje na Dravskem polju

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Uporabniški avatar
Matej K
Kraj: Prepolje

Odgovor Napisal/-a Matej K »

Kot prvo lep pozdrav.
To kaj se meni letos dogaja pa ni za verjet. Vceraj zvecer grema z stricem v Krsko, nekaj kupovat. Ze na poti tja je bilo slabo vreme bliskalo potem pa se ulije dez. To je bilo naprej od Zidanega Mosta. Midva opravima biznis v Krskem se vracama proti domu in glej ga hudica cca 1 km iz Krskega zacne padati toca :evil: Padala je kakih 5 min. Kot da je ze ni bilo pri nas dovolj. Kot kaze nikjer vec nismo varni pred tem :twisted:
Kot kaze nam letosnje leto ni usojeno glede vremena. Upajmo na bolje.

Nasvidenje
Ni bogat tisti ki ima, ampak je bogat tisti ki da!

Vsega ne morem vedeti, toda o vsem nas lahko poučijo.
Uporabniški avatar
Matej K

No to kar pa se danes dogajalo v Mb in sirsi okolici pa bi ze lahko rekli neverjetne zgodbe.
Nasim sosedom iz Stars je dobesedno odpihnilo cetrt strehe gasilskega doma, unicilo elektronsko sireni, bliznjih stavbah tudi odkrilo strehe in zmetalo na parkirane avtomobile. Pri nas je podrlo dve telegrafnici elektricne napeljave. Okolico smo ustrezno zascitili do prihoda delavcev elektra, podrlo je drevo, ki smo ga odstranili in zazagali potem pa smo sli pomagat v Starse. Snemala je ekipa Pop Tv tak da bo jutri pri dnevniku. Pa se fotke bom poizkusil dobit.
Moram reci da je tudi v Mb bila norisnica vsaj kolko smo poslusali po ukw zvezi.
Tolko zaenkrat.
Lep pozdrav

Uporabniški avatar
Matej K

Pri odstranjevanju poskodovanih plosc na gasilskem domu sva z kolegom uporabljala resevalne vrvi in s tem tudi vozle. Jaz sem bil privezan na pas in on me varoval ko sem se spuscal po strehi, potem sma vloge zamenjala. Od vozlov sva uporabila enojno resevalno zanko. Tolko za info.
LP 8)

Uporabniški avatar
Matej K

No malo sem povrsen slo je za neurje z zelo mocnim vetrom in dezjem, hvala bogu brez toce.

Uporabniški avatar
Tona
Kraj: BREZJE-MB

Odgovor Napisal/-a Tona »

Tudi v Mariboru je bilo precej divje.Precej je bilo porušenih dreves,zalitih kleti,mislim da je bil tudi udar strele ipd.Mi smo bili kar delovni - črpanje vode iz kleti,odstranjevanje drevesa ki je padlo na osebni avto.... . To je bilo res divje,strah pa me je da ni zadnje.
Uporabniški avatar
Janez Tratnik
moderator
moderator
Kraj: Dobračeva - Žiri
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Janez Tratnik »

slika
Priponke
6011494.jpg
Lep preostanek dneva vam želim.
Janez Tratnik, GSM: 041 587 444.
Rafter
moderator
moderator
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Rafter »

No, še moj mini-prispevek:

Ob cca. 18 h se je nad J Mariborom in S polovico Dravskega polja razvilo močno neurje; kratek čas je padala tudi toča, ki pa je po velikosti zrn (k sreči) bila daleč od tistih uničujočih šrapnelov izpred enega meseca. Ker v akciji nisem aktivno sodeloval, vam lahko povem, kar sem videl na lastne oči: udar strele v tla na območju bivšega Tama (k sreči brez posledic), dve podrti drevesi na Ledini in pa (seveda tako ko vsakokrat) poplavljen podvoz pod železniškimi tiri, prav tako na Ledini.

Kasneje sem ugotovil, da je neurje svojo pravo moč dobilo malo kasneje, ko se je preselilo na osrednje Dravsko polje. O tem pa je več napisal že MatejK. :explode:

LP, Rafter
Rafter
moderator
moderator
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Rafter »

Tona napisal/-a:To je bilo res divje,strah pa me je da ni zadnje.
Tudi mene.No, toče res skoraj ni; je pa tokrat, kot si že napisal, največ škode naredil veter. Pa čeprav se fantje iz LC Maribor trudijo po svojih najboljših močeh, neurij le ne morejo preprečit.

Nikoli me ničesar ni bilo strah, ampak ko vidim onega tipa s Cessno leteti naravnost v črn nevihtni oblak.... :bang:
Uporabniški avatar
Matej K

ce je kdo gledak porocila na Pop Tv, tiste tri gasilce ki so bili na strehi in pokrivali, tisto na sredini je bila moja malenkost.

Odgovori