Kako do kraja nesreče
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Odg: Kako do kraja nesreče
Ja lepo je bilo povedano in prikazano v kakšnem položaju se znajdejo policisti, reševalci in gasilci.
Vendar je vse skupaj sramota, da se moramo sami izpostavljat in kazat na nepravilnosti če hočemo kakšno zadevo izboljšat.
Vendar je vse skupaj sramota, da se moramo sami izpostavljat in kazat na nepravilnosti če hočemo kakšno zadevo izboljšat.
- Oskar
- Naj forumovec 2004

- Kraj: Malečnik
- Kontakt:
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
Tudi za take ceste obstojajo praktične rešitve. Seveda so v slo izšolani prometni strokovnjaki na ministrstvih ki lahko pripravijo primerne rešitve. Nekaj jih predlagam:
-prepoved prehitevanja za tovorna vozila nad 3,5 ton na določenih odsekih
-razvrščanje vozil v eno kolono v primeru zastojev
-ustavljanje vozil v cik cak obliki z primernim razmikom, tako da je možen obvoz oz vožnja int vozil po sredi
-obvezno razvrščanje tovornih vozil na desni pas v primeru zastojev
-...............................
Seveda je možna tudi ustavitev prometa, preusmeritev prometa na druge ceste in drugo če bi imeli nadzor cest in ustrezno signalizacijo na cestah. Bistvena je dobra volja in odgovornost odgovornih ki se sklicujejo na nemoč zaradi zakonov (ki so jih sami pisali).
V nacionalne programe in strategije je potrebno vpisati imena in priimke odgovornih oseb in jim omogočiti izvajanje določenih ciljev in nalog. Odgovorne osebe bi šele takrat upravičile svoje menažerske plače.
Samo poglejte si helikoptersko reševanje, ki bi lahko že potekalo po naših ac in cestah. V helikopterju bi lahko bil tudi VARIO agregat in škarje, ki bi mnogokrat prišel prav vsem.
Darko
-prepoved prehitevanja za tovorna vozila nad 3,5 ton na določenih odsekih
-razvrščanje vozil v eno kolono v primeru zastojev
-ustavljanje vozil v cik cak obliki z primernim razmikom, tako da je možen obvoz oz vožnja int vozil po sredi
-obvezno razvrščanje tovornih vozil na desni pas v primeru zastojev
-...............................
Seveda je možna tudi ustavitev prometa, preusmeritev prometa na druge ceste in drugo če bi imeli nadzor cest in ustrezno signalizacijo na cestah. Bistvena je dobra volja in odgovornost odgovornih ki se sklicujejo na nemoč zaradi zakonov (ki so jih sami pisali).
V nacionalne programe in strategije je potrebno vpisati imena in priimke odgovornih oseb in jim omogočiti izvajanje določenih ciljev in nalog. Odgovorne osebe bi šele takrat upravičile svoje menažerske plače.
Samo poglejte si helikoptersko reševanje, ki bi lahko že potekalo po naših ac in cestah. V helikopterju bi lahko bil tudi VARIO agregat in škarje, ki bi mnogokrat prišel prav vsem.
Darko
No...vsaj en prispevk, ki bi dal lahko vedet tud drugim kako se obnašat na cesti...kadar pride do take situacije!
Lp. Argos
Lp. Argos
Vse se da, samo če je volja!
041 - 935 - 338
041 - 935 - 338
Če bi upravljalca ceste kdaj tudi za ušesa ali po žepu, bi verjetno hitro organiziral zapore določenega odseka in hitre preusmeritve na predhodnih izvozih. Zelo enostavna rešitev. Kršitelje zapore pa na kraju zastoja takoj kaznovat. Denarja bi bilo dovolj za vse ukrepe tisti dan in nadure cestarjev.
Darko
Seveda pa bi morala biti v službi več kot dva cestarja.
Darko
Seveda pa bi morala biti v službi več kot dva cestarja.
Jst ne vem odkje pobirajo te lenuhe ki sedijo v ministrstvu za promet. Veliko bolš bi blo če bi sedeli u vrstah ministerstva za promet tudi predstavniki AMZS, in bi biu nekdo od njih prometni minister, ker AMZS še največ naredi, poligone za varno vožnjo in dirkališče sami gradijo država jim itk tud centa ni premaknila. Teli standardi od EU so pa čist kr neki, mislem 1pas širok tok kot šlepar ja ne sej pol se ne čudn da se nima kje umaknit niti u ovinku ko mu nori voznik prileti nasproti z 130km/h na glavni cesti. Kar se tiče gradnje avtocest se pa že ve dosti o SCT-ju, kar zgradijo podomače rečeno totalno zaj*****.Je pač državna firma in nihče ji ne bo prišel do živega. PRIMORJE gradi dosti bolše ceste....ampak to je druga tema.
Dejstvo je to da v Sloveniji bomo še dogo let lahko sanjali o odstavnem pasu za reševalna vozila.
Dejstvo je to da v Sloveniji bomo še dogo let lahko sanjali o odstavnem pasu za reševalna vozila.
Če bi se vozila vedno ob zastoju razvrstila na zunanjo stran pasu, bi bilo med vozili dovolj prostora za intervencijska vozila, pa tudi če stojita 2 vlačilca drug ob drugem, kot je v prispevku. Po mojem mnenju, če bi se voznik gasilskega vozila v prispevku malo bolj potrudil, bi tudi prišel mimo. Če imamo v Laškem dovolj široko cesto da gre med dvema vlačilcema gasilski avto, ne pa da je avtocesta preozka....
Po televiziji je bilo rečeno, da naj bi to rešeli če bi imeli odstavni pas, pa kaj ko se bo po tem našel spet nek frajer, ki bo hotel mimo zastoja po odstavnem, pa se še najde ene par njemu podobnih, pa je odstavni pas tudi zabit.
Po televiziji je bilo rečeno, da naj bi to rešeli če bi imeli odstavni pas, pa kaj ko se bo po tem našel spet nek frajer, ki bo hotel mimo zastoja po odstavnem, pa se še najde ene par njemu podobnih, pa je odstavni pas tudi zabit.
- Peter
- Upravnik

- GE: Zabreznica
- Kraj: Breznica
- Kontakt:
Problem ni od danes in niti ne od sedanje države. Avtocestni odsek Hrušica-Vrba katerega sem poslal slike, se je gradil med leti 1989 in 1993. Takrat so se hvalili, da so z manjšim profilom manj posegli v okolje. Seveda so pozabili povedati, da je bila gradnja na odseku, ki spada med najzahtevnejše odseke na naših avtocestah, bistveno cenejša. 
Ne samo frajer, pa če bi v tistem trenutku nekomu počila guma ali se pokvarilo vozilo? Verjetno bi vozilo zapeljal na odstavni pas.Brbre ml. napisal/-a:Po televiziji je bilo rečeno, da naj bi to rešeli če bi imeli odstavni pas, pa kaj ko se bo po tem našel spet nek frajer, ki bo hotel mimo zastoja po odstavnem, pa se še najde ene par njemu podobnih, pa je odstavni pas tudi zabit.
Sicej je pa darko lepo napisal kaj bi se lahko naredilo in bi po mojem mnenju bilo zelo učinkovito je pa maloverjetno da se bo to v kratkem realiziralo. Saj bo treba kot ponavadi iti preko 1000 raznih razpisov in drugih nepotrebnih bedarij da pride do neke trajne rešitve ki bi delovala.
... sleep with one eye open ...
Metallica - Enter Sandman
Metallica - Enter Sandman
Brbre, kolikor poznam voznika cisterne, ti povem, da v kolikor bi bilo mogoče priti mimo, potem bi tudi prišelBrbre ml. napisal/-a:Po mojem mnenju, če bi se voznik gasilskega vozila v prispevku malo bolj potrudil, bi tudi prišel mimo. Če imamo v Laškem dovolj široko cesto da gre med dvema vlačilcema gasilski avto, ne pa da je avtocesta preozka....
Če imate v Laškem takšne ceste, še ne pomeni, da jih imamo tudi v Pomurju
Da te malo podučim, cesta ima poleg voznega pasa tudi bankino, katera je pri starejši cesti tudi vozna brez problema. Širina te bankine je lahko tudi do 1 metra, dočim na tej obvoznici ali kako jo nekateri že imenujete (označena je z prometnimi znaki za avtocesto) pa je namesto bankine zaščitna ograja
lp
Tukaj si lahko pogledaš cesto, ki sem jo imel v mislih. Skoraj, da ni bankin. Na vsaki strani takoj za belo črto so kanali in robniki.
Ta cesta je vendar povsod širša od avtoceste o kateri je govora Brble. 
Standardna zagata. Vendar kot so že nekateri omenili, je prvi razlog za vse krivda voznikov. Roko na srce, koliko ljudi sploh ve kako se mora razvrstiti v primeru zastoja? Jaz in naša sva lani šla proti primorski, na avtocesti zastoj zaradi nesreče...ljudje pa poparkirani oz. ustavljenih na obeh pasovih cik cak. Midva sva se umaknila skrajno levo in tam tudi ostala. Opazoval sem druge- firbce...ki so vozila postavili čez oba pasa in opazovali kaj se dogaja spredaj. Ob prihodu policije pa se je pričel kaos, kako zdej vozilo umakniti nazaj. No in ko so se le nekako posortirali in je policija odhitela mimo, se je zgodba ponovila. Spet ta isti ljudje avtomobile čez oba pasu. In zgodba z umikanjem se je ponovila tudi ob prihodu reševalcev.No tukaj mi je dvignilo pokrov in sem stopil z vozila ter nazjal kar nekaj folka z nesposobneži in idioti...pa me je naša mirila ampak brez učinka.Je pa bil učinek na drugih, ki so vsaj na mojem koncu vozila sparkirali tako kot je treba.
Tako, da najprej pošlihtejmo pri sebi a res vemo, kako reagirati v dani situaciji. Pa bom kar povedal, da v avtošoli ene besede ni bilo o tem. Tako da....
Tako, da najprej pošlihtejmo pri sebi a res vemo, kako reagirati v dani situaciji. Pa bom kar povedal, da v avtošoli ene besede ni bilo o tem. Tako da....
- gobi
- Kraj: Wajdušna-Ajdovščina-sin burje
- Kontakt:
Brbre ml. napisal/-a:Po mojem mnenju, če bi se voznik gasilskega vozila v prispevku malo bolj potrudil, bi tudi prišel mimo. Če imamo v Laškem dovolj široko cesto da gre med dvema vlačilcema gasilski avto, ne pa da je avtocesta preozka....
Upoštevati je treba, da so bili včeraj v simulaciji dani idelani pogoji
Na našem koncu ni nič bolše še dobro da je vsaj prvo vozilo (HTV) bolj skromnih mer kot GVC...
Tukaj se da lepo peljat med vozili zaradi fajn široke ceste ja, tako kot v Velenju mimo tovarne Gorenje, problem je na ožjih cestah, npr. cesta Velenje - Celje.Brbre ml. napisal/-a:http://www.youtube.com/watch?v=vtKKOTP8 ... re=related
Tukaj si lahko pogledaš cesto, ki sem jo imel v mislih. Skoraj, da ni bankin. Na vsaki strani takoj za belo črto so kanali in robniki.
Tam imamo probleme z vožnjo v popoldanskih urah ko je gužva, veliko je pa tudi odvisno od voznikov samih koliko se umaknejo in upoštevajo vozila na nujni vožnji
Lp
"For who so ever shall call upon the name of the Lord,shall be saved"