Poplave v Škofji Loki, Železnikih, Cerkljanskem ...

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Odgovori
darko

Odgovor Napisal/-a darko »

Naši fantje že delajo.
Darko
darko

Med prvimi je bila danes na terenu tudi podpredsednica GZS.
Darko
Uporabniški avatar
OperativeC_19
Kraj: Trbovlje - Gabrland

Odgovor Napisal/-a OperativeC_19 »

Lep pozdrav!

Včeraj zvečer okoli desete ure smo se vrnili iz Železnikov (GASILSKA ZVEZA TRBOVLJE, 6 GASILCEV). Kaj naj rečem? Delali smo v podjetju DOMEL IN TEHTNICA (ISTA ZGRDABA).Cel dan smo čistilili proizvodnjo in prostore z gasilci iz PGD ŠEMPETER PRI GORICI IN Z GASILCI IZ ŽIROV.
Ko smo prišli na kraj se niti nisem tolko zavedal, da bo toliko dela. Stroji so baje kar plavali, ko je bilo najhujše, bilo je okoli meter vode, zato je bilo potrebno vse oprati in očistiti. Proti večeru smo v proizvodnji ostali skoraj samo še gasilci (delavci so šli že več al manj vsi domov, saj jih čaka še delo cel vikend). Skupnimi močmi smo vrteli metle kot zmešani, tako gasilci kot tudi drugi prostovoljci in mislim, da je direktor bil zeleo vesel, ko je videl kaj vse se je postorilo v tistem dnevu. Za nudeno pomoč se nam je iskreno zahvalil, v očeh se mu je videla sreča in zadovoljstvo, kar pa osebno vsaj meni (in seveda nisem edin) največ pomeni. Kar se tiče HRANE: KDOR JE V ŽELEZNIKIH LAČEN OSTAL NIMAM BESED ZANJGA :) Mi smo imeli bone za jedačo, pravtako pa smo v sklopu industrije kjer smo delali imeli še 2 topla obroka, pripeljali pa so nam tudi sendviče. Ko smo pojedli kosilo se je direktor sklical kratki sestanek in se nam (gasilcem) lepo zahvalil, da smo prišli in povedal, da to kar je bilo v trenjih predstavljeno je navadna blesarija in naj nam tako grozna oddaja ne zbije morale. Stanje na terenu je pa itak kaotično, to dobro vemo vsi, ki smo to videli v živo in pa tisti, ki boste to še videli. Me pa preseneča nesebična pomoč prostovoljnih delovnih rok iz vse Slovenije (študenti, skavti....). Ko smo po celodnevnem delu si šli še malo ogledat "privat" hiše, smo hoteli še njim pomagati, vendar so rekli, da ne potrebujejo pomoči, ker je bilo res toliko skavtov in gasilcev v tistem delu, da jim je to zadostvovalo. POHVALNO!!! Tukaj se pa res vidi, da smo Slovenci nesebičen narod.

Srečno vsem tistim, ki se v teh dneh odpravljate na teren obenem pa pozdravljam sodelujoče sotrpine včeraj, ko smo delali v DOMELU.

NA POMOČ! SANDI
Druži nas skupno načelo, da ne bi kaj zagorelo...
man260
Kraj: gorenjska

Odgovor Napisal/-a man260 »

Mi ( PGD Sovodenj) smo navrsti jutri. Se vidimo.
Uporabniški avatar
purchy
GE: RAKEK
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a purchy »

Kar težko mi je pri srcu, ko bi rad pomagal vendar moram ostati doma zaradi poškodbe noge. Vsi se trudijo, delajo po svojih najboljših močeh.....ahh...in potem se najdejo ljudje, ki kritizirajo delo Prostovoljnih gasilcev ( z veliko začetnico!!!), vojske, CZ in ostalih prostovoljcev. Ne moreš verjeti!!!

Ljudje se trudijo, jemljejo dopuste (tudi naši gasilci so si morali vzeti dopust oziroma zamenjati službe, da so šli lahko pomagati) - delajo vse, da bi pomagali in potem tako!

Fantje, dekleta....v glavnem vsi, ki pomagate ne izgubiti morale in poguma! Delate veliko stvar!!!
Ne ustraši se izzivov, saj so izzivi izbrali tebe. Bolj kot je izziv videti meglen, negotov, skrivnosten,vrednejši je. (Tomaž Humar)

Lep pozdrav
Purkart Klemen 040/888-939
kutan
Kraj: Selnica ob Dravi

Odgovor Napisal/-a kutan »

Mi gremo jutri zgodaj zjutraj na prizadeta območja nudit pomoč.
Gasilci smo pravi lojzeki ko pa je potrebna pomoč pa smo pravi asi!
Uporabniški avatar
Zbiljc
GE: Medvode
Kraj: Bojna linija

Odgovor Napisal/-a Zbiljc »

man260 napisal/-a:Mi ( PGD Sovodenj) smo navrsti jutri. Se vidimo.
Tudi mi. A poveljnika boste sabo vzel :?:
Kar se govori za mojim hrbtom, je vzpodbudno, saj so tisti, ki govorijo, vedno vsaj korak za menoj
darko

Po razgovoru s predstavnikom gzs v času pred 14,00 uro mi je bilo rečeno da je v železnikih že preko 800 gasilcev, ter da še prihajajo.
Če to ni takoj za v medije potem ne vem kaj je. Bistvo pa je da se ljudem pomaga v teh dneh, ko je še relativno toplo in suho vreme.
Naši fantje so bili danes in bodo tudi jutri ter pojutrišnjem na terenu.
Darko
Uporabniški avatar
Marjetica
moderator
moderator
Kraj: Hotinja vas-mariborska regija

Odgovor Napisal/-a Marjetica »

kutan napisal/-a:Mi gremo jutri zgodaj zjutraj na prizadeta območja nudit pomoč.
Ja, jutri gredo na pot proti Gorenjski tudi štajerski gasilci. Bravo fantje =D>
Naj vam bo srečno!
V hitrosti časa nikar ne pozabite nase in sebi ljube ljudi!!!
Uporabniški avatar
Pero 72
Kraj: Poljanska dolina - Gorenja vas
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Pero 72 »

Tudi sam se pridružujem mnenju glede odaje Trenja. Nimam komentarja.
Zanimivo pri tej debati mi je to, da je prav naša enota 30 gasilcev naslednji dan prišla v Železnike med prvimi zjutraj in bila poslana prav na objekt, kjer je POP TV snemal oddajo. Prav ta lastnik in lastnica sta zvečer objemala naše fante in se jim zahvaljevala za opravljeno veliko delo.
Zanimiva je še ena stvar. Slika na današnji naslovnici Dnevnika me spominja na ameriški enajsti september. No na sliki je ta objekt, ki ga je čistilo PGD Gorenja vas skupaj s poklicnimi iz Kranja. Na sliki naš član z slovensko zastavo.... Bravo!
Priponke
scan0002.jpg
Uporabniški avatar
sebastjan.kamensek
Kraj: Železniki

Odgovor Napisal/-a sebastjan.kamensek »

Lep pozdrav iz železnikov, v galerijo sem naložil en film, ki delno pokaže razdejanje na cesti železniki davča. Dodav sem še kompilacijo slik z ujme dne 18.9, nekaj slik je iz železnikov, nekaj jih je iz tržiča in tako naprej. Opravičujem se za slabo kvaliteto slik, saj jih je bila večina posneta z mobilnim telefonom..

l.p.

Fantje in dekleta še enkrat hvala na sodelovanju, brez vas nebi zmogli!

http://www.gasilci.org/galerija/main.ph ... mId=117915
!Vogn ni igrača!
Uporabniški avatar
b4d

Odgovor Napisal/-a b4d »

Pravkar prispel domov iz Zeleznikov, v imenu PGD Podgrad in tudi GZ Il. Bistrica se zahvaljujem vsem prijaznim prebivalcem, clanom PGDjev s katerimi smo cistili in vsem, ki so kakorkoli prispevali k nasemu kolikor se da ugodnemu pocutju (hrana, pijaca, ...) v vasih krajih.
Posebna pohvala gre vodji intervencije, ne spomnim se imena a edini s celado na glavi non-stop, cel dan je laufal okoli, rabimo vec takih :)
Uporabniški avatar
Sedlar - PGD Britof
Kraj: Kranj - Britof
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Sedlar - PGD Britof »

no evo, smo se pravkar vrnili iz železnikov, kjer pomagamo že dva dni po vseh močeh in tudi jutri gremo pomagat kar se bo dalo. Res zmatrani smo že vsi, ampak v taki stiski bomo usi preblodli to, samo da pomagamo in da se naredi veliko dobrega!
Lp Klemen
HellBird

Odgovor Napisal/-a HellBird »

Pozdrav,

za lopato sva danes poprijela tudi dva člana CZ Zasavske regije, čistila sva v trgovini Mercator ter okolico dveh hiš. Posebna pohvala gre kuhinji (pasulj je bil res odličen, tudi rižota je bila okusna) ter na splošno vsem, ki skrbijo, da zadeve potekajo kot potekajo. Sem bil pa sam šokiram nad samo razsežnostjo katastrofe (v trgovini mercator je bilo v času poplave skoraj tri metre vode?!) ter nad številom vseh gasilcev, vojakov, prostovoljcev in drugih. Ja, pa ne smem pozabiti pohvaliti še PGD Breginj, so kar pravi, za hece fantje. Zdaj pa malo počivat.

LP
palmer78

Odgovor Napisal/-a palmer78 »

Slovenska vojska je že 19 septembra prišla z 35 vojaki v Zali Log.In še isto noč je 8 vojakov peš neslo vodo in agregat v Davčo. Res pa je,da bi lahko že 18 septembra šlo 200 pripadnikov rezervne sestave,ki smo bili na Počku pomagat v Železnike. Bili smo pripravljeni,pa je Civilna Zaščita zavlačevala z posredovanjem vojske.
Odgovori