IDA so tako ali tako v prvem planu zaradi hlapov oz. dima. Jaz bi se odločil za gašenje s peno, če pa je možnost, pa tudi s prahom. Vsekakor bi pa med prvim poskrbel za evakuacijo iz območja črpalke, da se mi kdo ne zastrupi ali pa kar zaduši in si s tem naredim prostor za delo (gašenje). Dovoz na črpalko bi spraznil oz. zahteval umik vseh vozil, ki čakajo na tankanje in jih preusmeril mimo črpalke. Na dovoz bi postavil gasilska vozila (varnostna razdalja vsaj 15-20 metrov zaradi vročine) z večjo količino vode (GVC 24/50 in več) ter gasilsko vozilo s prahom (
zanima me, kako se obnese CO2 pri gašenju vnetljivih tekočin oz. hlapov le-teh...). Gasilci bi gasili z razdalje, če bi bilo potrebno reševanje ljudi ali nevarnih predmetov, itd., bi uporabil zaščitno obleko proti visokim temperaturam za reševalne ekipe. Na drugi strani pri izvozu s črpalke bi pa postavil ostala vozila za varovanje objekta črpalke, v katerem je trgovina, itd.; GVC 16/25 in podobna, tile bi pa gasili s peno. Varnostna razdalja bi bila podobna oz. bi jih postavil za objektom in napeljal klasični cevovod oz. če je možnost, kar v vozilih zmešal penilo in vodo in gasil s hitro napadalno cevjo (za prvi napad). Ostali napadi pa bi se izvajali preko klasičnega cevovoda. Vse napadalne skupine bi obvezno uporabljale IDA!
Mislim, da sem dovolj taktično opisal svoj nastop, če pa kaj manjka ali pa ni prav, kar je tudi možno, pa me dopolnite oz. napišite po svoje.