Tečaj specialnosti Mentor

Tečaji, vaje, šola ...
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Odgovori
Uporabniški avatar
pes
moderator
moderator
Kontakt:

Tečaj specialnosti Mentor

Odgovor Napisal/-a pes »

Na nivoju podravske regije bo v času 1.12. do 9.12. organiziran tečaj specialnosti Mentor.

A se bo kdo tega udeležil?
Priponke
Doc12.doc
(111 KiB) Prenešeno 262 krat
Uporabniški avatar
iwy
Kraj: okolica lj

Odgovor Napisal/-a iwy »

Mene pa zanima, kaj moraš biti po činu oz. kakšen tečaj moraš imeti opravljen, da se lahko prijaviš za tečaj mentor?
Hodi ob meni in mi bodi prijatelj. (A. Camus)
Uporabniški avatar
BAČO
moderator
moderator
Kraj: Dol pri Hrastniku
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BAČO »

iwy napisal/-a:Mene pa zanima, kaj moraš biti po činu oz. kakšen tečaj moraš imeti opravljen, da se lahko prijaviš za tečaj mentor?
Tečaj za mentorja mladine lahko opravi kandidat, ki je opravil tečaj za vodjo skupine, ali kandidat, ki je opravil tečaj za gasilca (osnovni in nadaljevalni tečaj za gasilca) in ima splošno šolsko izobrazbo najmanj V. stopnje.

LP BAČO :wink:
Urban ROMIH
PGD Dol pri Hrastniku
NA POMOČ !!!
Uporabniški avatar
DaveP
Kraj: Slov.Bistrica

Odgovor Napisal/-a DaveP »

V bistvu moraš imeti najmanj čin gasilca in V.stopnjo splošne izobrazbe,
ali čin gasilec I.stopnje in IV.stopnjo splošne izobrazbe.
Včeraj pa se je uspešno končal tečaj v Podravski regiji.

LP, Dave 8)
matjazs
Kraj: Medno

Odgovor Napisal/-a matjazs »

Veseli me, da ste bili uspešni! Še vsem tečajnikom, sedaj že mentorjem, sem z velikim veseljem odpredaval svojo snov (Odnos mentor - mladina),
na poti domov in še kar nekaj časa me po srečanju z vami, mentorji, preveva optimizem. Res se prijavljate pravi ljudje na to usposabljanje.
Želim vam veliko uspeha pri delu z mladino in cel kup manjših in večjih veselih in prijetnih dogodkov pri delu z našimi najmlajšimi, bolj ali manj nagajivimi in razposajenimi člani!
Uporabniški avatar
pes
moderator
moderator
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a pes »

No osebno se tega tečaja nisem udeležil, ker mi nikakor ni ustrezal urnik. Mislim da bi se moral org. tečaja malo zamislit nad časovnico.
Uspešno delo vsem novim mentorjem.
tomaz90

Odg: Tečaj specialnosti Mentor

Odgovor Napisal/-a tomaz90 »

Mene pa zanima, ali je možno, da se ti specialnost mentor mladine prizna, če si po činu gasilec, po izobrazbi pa učitelj(6.stopnja), ker predvidevam, da se na teh predavanjih predavajo predvsem pedagoške stvari, ki pa jih učitelj opravlja vsak dan. Slišal sem, da naj bi zdravstveni tehniki lahko dobili priznano specializacijo bolničar.
Uporabniški avatar
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
Kraj: Malečnik
Kontakt:

Odg:

Odgovor Napisal/-a Oskar »

DaveP napisal/-a:V bistvu moraš imeti najmanj čin gasilca in V.stopnjo splošne izobrazbe,

LP, Dave 8)
Ni čisto točno zapisano. Gasilec 1. stopnje ni isto kot opravljen tečaj za vodjo skupine. :!:
Gasilec 1. stopnje , ki nima tečaja za vodjo skupine ne izpolnjuje pogojev.
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
Uporabniški avatar
hec

Odgovor Napisal/-a hec »

tomaz90 napisal/-a:Mene pa zanima, ali je možno, da se ti specialnost mentor mladine prizna, če si po činu gasilec, po izobrazbi pa učitelj(6.stopnja), ker predvidevam, da se na teh predavanjih predavajo predvsem pedagoške stvari, ki pa jih učitelj opravlja vsak dan. Slišal sem, da naj bi zdravstveni tehniki lahko dobili priznano specializacijo bolničar.
Ni točno ne eno ne drugo!
Mentor: Če nimaš strokovnega znanja(gasilstva) , ti tudi vsa pedagogika in andragogika, ki jo pridobiš z poučevanjem v šoli nič ne pomaga. V praksi je to izpeljano v projektu DMG, kjer morata sodelovati oba,(pedagog+mentor)
Bolničar: program po katirem se zdr. tehniki učijo prvo pomoč nima veze z usposabljanjem iz nujne medicinske pomoči, ki jo opravljajo profesionalne ali polprofesionalne skupine reševalcev-bolničarjev.Razlika je v pristopu, dolžini usposabljanja v praksi in opremi. Včasih so jim to priznavali, mislim pa da jim ne bojo več.....
Uporabniški avatar
hec

Odg: Odg:

Odgovor Napisal/-a hec »

Oskar napisal/-a:
DaveP napisal/-a:V bistvu moraš imeti najmanj čin gasilca in V.stopnjo splošne izobrazbe,

LP, Dave 8)
Ni čisto točno zapisano. Gasilec 1. stopnje ni isto kot opravljen tečaj za vodjo skupine. :!:
Gasilec 1. stopnje , ki nima tečaja za vodjo skupine ne izpolnjuje pogojev.
Po novem bo pa ta dilema itak nepomembna, ker bo lahko Mentor samo še vodja skupine+ V stopnja.
tomaz90

Odgovor Napisal/-a tomaz90 »

hec napisal/-a:
tomaz90 napisal/-a:Mene pa zanima, ali je možno, da se ti specialnost mentor mladine prizna, če si po činu gasilec, po izobrazbi pa učitelj(6.stopnja), ker predvidevam, da se na teh predavanjih predavajo predvsem pedagoške stvari, ki pa jih učitelj opravlja vsak dan. Slišal sem, da naj bi zdravstveni tehniki lahko dobili priznano specializacijo bolničar.
Ni točno ne eno ne drugo!
Mentor: Če nimaš strokovnega znanja(gasilstva) , ti tudi vsa pedagogika in andragogika, ki jo pridobiš z poučevanjem v šoli nič ne pomaga. V praksi je to izpeljano v projektu DMG, kjer morata sodelovati oba,(pedagog+mentor)
Bolničar: program po katirem se zdr. tehniki učijo prvo pomoč nima veze z usposabljanjem iz nujne medicinske pomoči, ki jo opravljajo profesionalne ali polprofesionalne skupine reševalcev-bolničarjev.Razlika je v pristopu, dolžini usposabljanja v praksi in opremi. Včasih so jim to priznavali, mislim pa da jim ne bojo več.....
Kot sem zgoraj napisal, da imam čin gasilec, torej to je osnovno strokovno znanje, ki ga potrebuješ tudi za opravljanje tečaja za pridobitev specializacije mentor.
fras112

Odgovor Napisal/-a fras112 »

kakorkoli ze... ne zdi se mi primerno da tak tecaj traja 4 dni. jaz grem zdaj na njega ceprav se mi zdi butasto da bom tam v petek od 16 do 21 pa v soboto od 8 do 16 in drug vikend enako. zadnje case se ze res vec krat sprasujem ce sem sploh normalen ker sem prostovoljni gasilec??
alexxx

Odgovor Napisal/-a alexxx »

fras112 napisal/-a:kakorkoli ze... ne zdi se mi primerno da tak tecaj traja 4 dni. jaz grem zdaj na njega ceprav se mi zdi butasto da bom tam v petek od 16 do 21 pa v soboto od 8 do 16 in drug vikend enako. zadnje case se ze res vec krat sprasujem ce sem sploh normalen ker sem prostovoljni gasilec??

Tudi jaz mislim enako, 4 dni je preveč, me prav zanima koliko tem bo preveč raztegnjenih in zato premalo zanimivih. Na tečaj grem maja (če ne bo kakšne druge bolj pomembne obveznosti).

LP,
Alex
franci1
GE: PGD Šentjernej
Kraj: Šentjernej

Odgovor Napisal/-a franci1 »

A samo 4 dni zdaj traja takle tečaj ?? :?
Včasih smo hodili po 2 meseca vsako soboto po cele dneve , da smo pridobili to specialnost.
Je pa res enostavno zdaj postati mentor mladine. =D>
Uporabniški avatar
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
Kraj: Malečnik
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Oskar »

Točno tako kot si napisal. Danes je na prvi pogled lahko postati mentor mladine. Zakaj ?

Zato, ker dober mentor je rojen in ga ne naredi noben tečaj pa če traja 5 let. Na tečaju pridobi le nekaj smernic za delo, vse ostalo najde v svojem okolju. Najpomembnejši je občutek za delo z mladimi, potem talent, iznajdljivost, volja itd... Najti takšnega človeka med člani društva pa je najtežja naloga.
Tako je za bodočnost društva zelo pomembna odločitev UO o tem kdo bo vodil mladino. Če imamo več mentorjev je na prvi pogled lažje vendar morajo biti prav tako usklajeni. Najslabše pa je to, da si pred slabim in neaktivnim mentorjem zatiskamo oči.

Pa še ena resnična: Nekoč so vprašali gasilskega pionirčka čigar desetina je bila občinski in regijski prvak, kaj je najlepše pri gasilcih ?
"Najbolše je takrat ko gremo z mentorjem v kino in potem na točen sladoled" :wink:
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
Odgovori