Kaj menite o tem (namreč o dopisu, ki je v prilogi - prosim vas, če podate mnenje o tej problematiki!?!)? Vem, da je sicer že bilo govora o tej temi, toda že več kot mesec dni še vedno nimamo nobenega uradnega odgovora na dopis, ki je v priponki... Se bo res moralo kaj zgoditi (Bog ne daj!!!)?... In le zakaj sploh prijavljamo že več kot tri leta naše strojnike na tečaj za strojnika avtolestve?!?
lp
bp
Usposobljenost za delo z gasilsko avtolestvijo
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Usposobljenost za delo z gasilsko avtolestvijo
- Priponke
-
- ODPOSLANO_2005_051_29092005_2.doc
- (38 KiB) Prenešeno 177 krat
-
medo
Štajerc, v našem društvu bomo verjetno sami izvedli izobraževanje mimo GZ, za kar bomo tudi dobili papirje potrebne za vse inšpektorje, le da GZ ne bo priznala tečaja, seveda samoplačniško, če te zanima mi kontaktiraj na medo167@gmail.com . Več kot bo prijav cenejši bo tečaj. O dodatnih pogojih te pa še obvestim, ko izvem.
LP!
LP!
Jaz sem ravno iz tega področja odpu temo na forumu! Potem pa zasledil to temo! Me veseli, da se nekdo zaveda problema, ki lahko nastane ob poškodbi!
Seveda boste imeli problem, v kolikor gasilec opravlja delo, za katero nima ustreznega dovoljenja-tečaja! Ne glede na to ali bo intervencija ali samo navadno delo! V kolikor vas inšpektor zaloti, da opravljate tako delo - ni nujno da do česa pride (poškodba, nezgoda, nevarni pojav) ste v prekršku! Tako gasilec kot vodja, ki ga je na "delovišče" poslal!
Lahko se obnete na svoje Varnostnega inžinirja ali kar na Zavod za varstvo pri delu. To ureja področje Varstva pri delu.
Seveda boste imeli problem, v kolikor gasilec opravlja delo, za katero nima ustreznega dovoljenja-tečaja! Ne glede na to ali bo intervencija ali samo navadno delo! V kolikor vas inšpektor zaloti, da opravljate tako delo - ni nujno da do česa pride (poškodba, nezgoda, nevarni pojav) ste v prekršku! Tako gasilec kot vodja, ki ga je na "delovišče" poslal!
Lahko se obnete na svoje Varnostnega inžinirja ali kar na Zavod za varstvo pri delu. To ureja področje Varstva pri delu.