Prijave na jesenske trmine v letu 2011-popravek

Tečaji, vaje, šola ...
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
kmhslo

Prijave na jesenske trmine v letu 2011-popravek

Odgovor Napisal/-a kmhslo »

Kako se vam zdi zdaj ta novi način ? ker meni se zdi da bomo društva nižje kategorije ki ne dosegamo meril spet izpadli ven ...

Dopis iz GZS
RomanB
GE: PGD Repnje-Dobruša
Kraj: Vodice
Kontakt:

Re: Prijave na jesenske trmine v letu 2011-popravek

Odgovor Napisal/-a RomanB »

En plus je da prijaviš kar misliš in potem sami štimajo, tebi ni treba skrbeti. Minus je pa, pomoje bo naval še tolikokrat večji in pa na GZS bodo imeli ogromno dela.
Se mi pa zdi, da je ta način kar uredu, najbrž je to edina možnost, da vsa društva pridejo do minimalne usposobljenosti, ter nato za naprej uredijo nov, pošten način prijave tečajnikov za vse.
Uporabniški avatar
Zbiljc
GE: Medvode
Kraj: Bojna linija

Odgovor Napisal/-a Zbiljc »

Vulkan bo "zabasan"
Kar se govori za mojim hrbtom, je vzpodbudno, saj so tisti, ki govorijo, vedno vsaj korak za menoj
ursus
GE: PGD Polje

Odg: Re: Prijave na jesenske trmine v letu 2011-popravek

Odgovor Napisal/-a ursus »

RomanB napisal/-a:En plus je da prijaviš kar misliš in potem sami štimajo, tebi ni treba skrbeti. Minus je pa, pomoje bo naval še tolikokrat večji in pa na GZS bodo imeli ogromno dela.
Se mi pa zdi, da je ta način kar uredu, najbrž je to edina možnost, da vsa društva pridejo do minimalne usposobljenosti, ter nato za naprej uredijo nov, pošten način prijave tečajnikov za vse.
Roman dokler bo "samo" tolk tečajev (terminov) na voljo kot jih je, "tamala" društva, ne bomo zraven pršla, vsaj za IDA, HFTA,.... ne, to je dejstvo- seveda za tista, ki imamo več kot 4 IDA že- I.kategorija, jest bom svoje želje definitivno na dan odprtja ob 8h pokliku, ampak vem, da bo to bolj kot ne Sizifovo delo. Za mentorje in podobne manjpomembne tečeje bomo verjetno še lahko šli, kle bo še zmer vplivala zgolj hitrost prijave, pazite tut sam sem tečaj za mentorja naredu, in me zaradi prejšnga stavka ne napadat, ampak vemo, da z operativo to nima veze. Če se bo tak sistem tudi v bodoče obdržu seveda. Ker ko bomo na državni ravni izpolnil enkrat t.i. minimalne pogoje za vse enote, čez par let šele verjetno, se bo krog zavrtu in bodo tisti, ki imajo IDA v "pomembnejših" društvih že "prestari" ali zaradi drugih razlogov odšli v razervo, spet bodo seveda imela prednost velika društva. Pazi nimam nč proti temu, da imajo prednost taka društva, valda morjo imet, če imajo eni 40 intervencij in več na leto, drugi pa maksimalno 5, je zadev povsem jasna, samo težavnost požara ali druge nesreče ni vezana na kategorijo in področje, ki ga posamezno društvo pokriva. Velika intervencija, zahtevna, se ti lahko žal zgodi povsod. Ampak ne vem kako naj to razložim posameznikom v društvu, ki me že sedaj postrani gledajo, ker ne morjo jt na IDA in podobne tečaje, pa so verjetno vrhunski kandidati za to nalogo, po mojem realnem vedenju boljši od nekaterih izmed nas, ki to specilanost imamo. Sam kaj ko imam v društvu veliko željo po gasilstvu-operativi v mladi generaciji to je ful problem, kaj šele bo, raje ne razmišljam, ko 18 let dopolnijo naši tamlad člani A, par let me bo prosu, če gre lahko, pol bo pa kej druzga najdu in ga ne bom več nazaj dobil, žal. I.kategorija smo v tem oziru ful prikrajšani. Z ažurnim sledenjem internetne strani GZS mi rata kar nekaj tečajov dobit za naše gasilce tekom leta, samo za IDA vemo, da jih ni. Če pa so, so pa bolj kot ne par dni pred tečajem, zdej pa dobi zdravniškega v tolk kratkem času, vsaj tistga po 4. členu, ni šans. Zveze, oz sosednja društva si to ponavadi med sabo potalajo, kar je prav, hvala bogu, ampak.....
Dobr bi bilo poznat kakšno veklo društvo, ki nima izpolnjene kvote, pol se klele en manevrček da izvest :P , ampak o tem ne bi. Rešitev vidm v vsaj še enem takem centru v Sloveniji, mogoče celo dveh, pa sj ni treba, da imajo za vse specialnosti, lahko bi imel samo za IDA, IDA OBN in HFT,... Ostalo pa ostane na Igu, pol bi bila pa to verjetno super zadeva, morm spet uporabt ta večni AMPAK kdaj to bo, je pa spet drugo vprašanje.
Uroš T.
alky
Kraj: PGD Planina

Odg: Prijave na jesenske trmine v letu 2011-popravek

Odgovor Napisal/-a alky »

Kot kaže je edina sreča za naše društvo ta, da smo III. kategorija, da bomo upam vsaj tako, vsaj prišli do št. 12 pri IDA. Zanima me pa sledeče: Recimo eni trije naši člani, ki so tudi vpisani v vulkanu kot nosilci IDA le teh ne uporabljajo več, so pa še vedno operativci. Ker če jih dam med rezerve, da bi sprostil mesta za tečaje specialnosti (IDA; HFTA;...) ga potem vržem iz operativne enote. To pa seveda spet ne pride v poštev. Se motim glede tega, ali je kakšna varianta da bi prijavil recimo 5 članov, ker veljavno potrdilo za IDA ima recimo 7 članov.

Hvala in lp
jmiro

Odgovor Napisal/-a jmiro »

Alky, tisti tvoji "stari" člani z IDA, so že iz kvote, če niso vsake dve leti opravili obnovitvenega tečaja. Menim, če ne me popravite, v kvoto štejejo tisti s spec. npr. IDA in z OBN IDA, dve leti od pridobitve oz. obnovitve specialnosti.
Kar se pa udeležebe na tečajih tiče, so bili naši člani letos na treh tečajih na Igu in nikoli udeležba ni bila popolna. Priznam tudi naši člani ne morejo vedno iti ko so za to prijavljeni. Vendar najdemo zamenjave oz. zares dovolj zgodaj odpovemo. Če imaš prijavljena dva, potem je dobro, da imaš v svojem društvu (mogoče tudi v sosednjem) skupaj vsaj tri rezerve, ki so pripravljeni zamenjati, če se prijavljenim ne uspe udeležiti. Če dovolj zgodaj odpoveš oz. vpelješ zamenjavo se da, vendar terja doslednost enega člana društva, ki to resno spremlja in ureja. Je pa žalostno da se od 30 možnih mest npr. zasede 23 mest na izobraževanju. Sami smo si krivi!?

L.p. Miro
kmhslo

Samo res kako je zdaj s tem ? mi smo 2 kategorija v letošnjem letu smo dobili 3 nosilce IDA. potem pa imamo še ene 4 ki so tečaj opravili 10 let nazaj po tem niso šli na obnovitvenga in tudi trenutno nimajo zdravniških ... zdaj pa imamo 4 kandidate ki bi ga še opravljali ... kaj nam bodo potemtakem samo enega potrdili za ostale 3 pa kolikor bo bog dal ?
RomanB
Kontakt:

jmiro napisal/-a:Alky, tisti tvoji "stari" člani z IDA, so že iz kvote, če niso vsake dve leti opravili obnovitvenega tečaja. Menim, če ne me popravite, v kvoto štejejo tisti s spec. npr. IDA in z OBN IDA, dve leti od pridobitve oz. obnovitve specialnosti.
Šteje se le tečaj IDA.
kmhslo napisal/-a:Samo res kako je zdaj s tem ? mi smo 2 kategorija v letošnjem letu smo dobili 3 nosilce IDA. potem pa imamo še ene 4 ki so tečaj opravili 10 let nazaj po tem niso šli na obnovitvenga in tudi trenutno nimajo zdravniških ... zdaj pa imamo 4 kandidate ki bi ga še opravljali ... kaj nam bodo potemtakem samo enega potrdili za ostale 3 pa kolikor bo bog dal ?
Prijavite vse štiri. V prejšnem roku tudi mi nismo izponjevalni minimalnih kriterijev (en je manjkal), pa so nam vseeno odobrili 4 tečajnike. Probat ni greh sploh po teh navodilih, ki so bila dana. Prijavite vse, v Vulkanu bo gotovo število prijav "neomejeno".
Uporabniški avatar
Zbiljc
GE: Medvode
Kraj: Bojna linija

Odgovor Napisal/-a Zbiljc »

Prijaviš več in "odletijo" še ostali?
Kar se govori za mojim hrbtom, je vzpodbudno, saj so tisti, ki govorijo, vedno vsaj korak za menoj
Uporabniški avatar
Primoz
GE: Sečovlje

Odgovor Napisal/-a Primoz »

Zbiljc napisal/-a:Prijaviš več in "odletijo" še ostali?
ja
jmiro

Odgovor Napisal/-a jmiro »

Kmhslo! V II. kat. moraš imeti 8 op. gas. z IDA. Torej vsako leto daš dva na novo in dva na obnovitveno in to je to. Ni vrag da be prideš noter.
jmiro je napisal:
Alky, tisti tvoji "stari" člani z IDA, so že iz kvote, če niso vsake dve leti opravili obnovitvenega tečaja. Menim, če ne me popravite, v kvoto štejejo tisti s spec. npr. IDA in z OBN IDA, dve leti od pridobitve oz. obnovitve specialnosti.
Šteje se le tečaj IDA.
RomanB! Za IDA šteje: tečaj IDA, pa IDA obnovitveni (če ne zakaj sploh je ta tečaj!!??), pa ves višek (nad zahtevano kvoto) članov, ki imajo vroči trening modul A in vsi z modulom B.

Čudno da na forumu nikoli ne ponudite prostih mest na tečajih, ki se jih iz različnih razlogov ne morejo udeležiti člani vaših in sosednjih društev. To pa kako nekdo ne pride noter, pa kako se nekdo ne more prijaviti, pa vsi veste!?

L.p. Miro
Uporabniški avatar
Primoz

ursus napisal/-a:[Če pa so, so pa bolj kot ne par dni pred tečajem, zdej pa dobi zdravniškega v tolk kratkem času, vsaj tistga po 4. členu, ni šans.
zdravniški pa kot operativci ne drugače rabijo imet?
kmhslo

jmiro kolikor te jaz zdaj razumem da če zdaj napr 2 naredima HFTA se pol sporostita dve mesti v društvo za IDA ?

Primoz za naš primer ti povem da so se trenutno delali zdravniški samo za tiste ki smo opravljali IDA... razlog .... majhna občina 7 društev ... pol pa ti dobi denar za 50 zdravniških po 4čl na tri leta in 70 zdravniških po 3čl na 5 let....

aja pa še to ... kaj je zdaj že v veljavi da zdravniški po 4 čl plača država ?

bi blo pa dobro da se na forumu naredi posebej tema kamor se res pišejo odpovedani termini
Uporabniški avatar
Primoz

kmhslo napisal/-a:jmiro kolikor te jaz zdaj razumem da če zdaj napr 2 naredima HFTA se pol sporostita dve mesti v društvo za IDA ?

Primoz za naš primer ti povem da so se trenutno delali zdravniški samo za tiste ki smo opravljali IDA... razlog .... majhna občina 7 društev ... pol pa ti dobi denar za 50 zdravniških po 4čl na tri leta in 70 zdravniških po 3čl na 5 let....

aja pa še to ... kaj je zdaj že v veljavi da zdravniški po 4 čl plača država ?

bi blo pa dobro da se na forumu naredi posebej tema kamor se res pišejo odpovedani termini
zdravniške po 4. členu bo država delno refundirala - na podoben način kot poteka sofinanciranje nakupa gasilske opreme (ja 'vračilo DDVja' ki to v bistvu ni)- Pa mislim, da to še ne deluje.
RomanB
Kontakt:

jmiro napisal/-a:RomanB! Za IDA šteje: tečaj IDA, pa IDA obnovitveni (če ne zakaj sploh je ta tečaj!!??), pa ves višek (nad zahtevano kvoto) članov, ki imajo vroči trening modul A in vsi z modulom B.
Je to kje napisano? Ker mi imamo člane brez obnovitvenega, pa so tečaj IDA delali že slabih 10 let nazaj, preko kvote smo pa vseeno.
Ne rečem da to ne drži ampak še nikjer nisem zasledil, da bi bilo tako.
Odgovori