Zanima me ...

Tečaji, vaje, šola ...
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Odgovori
slovenc

Odg: Zanima me ...

Odgovor Napisal/-a slovenc »

mene pa zanima, če so gas. tekmovanja obvezna ali je to samo, če želiš?
Uporabniški avatar
gubina
Kraj: LJ-okolica

Odgovor Napisal/-a gubina »

slovenc napisal/-a:mene pa zanima, če so gas. tekmovanja obvezna ali je to samo, če želiš?
po želji
di-du-di-du
Uporabniški avatar
Mayamaya

Odgovor Napisal/-a Mayamaya »

slovenc napisal/-a:mene pa zanima, če so gas. tekmovanja obvezna ali je to samo, če želiš?
Od kje ti tako vprašanje :) ? Dejstvo je, da je prvotna naloga gasilcev "zaščita in reševanje", šele potem pridejo na vrsto razna tekmovanja (ki v tem času z operativo nimajo skoraj več nič skupnega - tukaj izvzemam firefighter combat challenge) in pa razne veselice, prireditve ipd.
Za mene so gasilska tekmovanja totalna bedarija; vaditi bi morali za resne situacije in ves trud preusmeriti v operativo.
Uporabniški avatar
Janez Koncilija
Naj forumovec 2006
Kraj: Topole
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Janez Koncilija »

8.4 Določanje tekmovalnih disciplin in pogojev preverjanja psihofizične in strokovne usposobljenosti

Tekmovalne discipline in navodila za tehnično izvedbo predpisuje Upravni odbor GZS na podlagi predloga Komisije za tekmovanja pri GZS.

Discipline za preverjanje psihofizične in strokovne usposobljenosti operativnih gasilcev predpisuje Poveljstvo GZS. Preverjanja se mora vsak član, ki želi imeti status operativnega gasilca, udeležiti vsaj enkrat na 4 leta. Operativni član PGD, ki se takšnega preverjanja ne udeleži, izgubi status operativnega člana.
LP

Janez 8)
Ne prehitevaj, poglej drevo, ki raste!
Maverik
Kraj: obala

Odgovor Napisal/-a Maverik »

[quote="slovenc"]mene pa zanima, če so gas. tekmovanja obvezna ali je to samo, če želiš?[/quote

če do zdaj še nisi "tekmoval", niti ne začet zgubljat čas s tem. Raje se preusmeri v operativo in se izobražuj.

lp
slovenc

mi zna kdo razložit kako poteka minutni test IDA?
Uporabniški avatar
VladoP
GE: Radlje ob Dravi
Kraj: Radlje ob Dravi
Kontakt:

Re: Zanima me ...

Odgovor Napisal/-a VladoP »

Odpreš tlačno posodo (seveda si pred tem zaprl pljučni avtomat) in jo zapreš. Počakaš minuto in v tem času ti tlak, ki ga kaže manometer ne sme pasti za več kot 10 barov.
Uporabniški avatar
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
Kraj: Malečnik
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Oskar »

Janez Koncilija napisal/-a:
8.4 Določanje tekmovalnih disciplin in pogojev preverjanja psihofizične in strokovne usposobljenosti

Tekmovalne discipline in navodila za tehnično izvedbo predpisuje Upravni odbor GZS na podlagi predloga Komisije za tekmovanja pri GZS.

Discipline za preverjanje psihofizične in strokovne usposobljenosti operativnih gasilcev predpisuje Poveljstvo GZS. Preverjanja se mora vsak član, ki želi imeti status operativnega gasilca, udeležiti vsaj enkrat na 4 leta. Operativni član PGD, ki se takšnega preverjanja ne udeleži, izgubi status operativnega člana.
LP

Janez 8)

Zanimivo, da ni sedaj nobenega komentarja na člen, ki ga je Janez prilepil ?? No, na 4 leta pa že lahko gremo na eno tekmovanje, mar ne ? :)
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
Uporabniški avatar
Mayamaya

Re: Zanima me ...

Odgovor Napisal/-a Mayamaya »

Zakaj pa ? Čemu bi zapravljali čas za taka tekmovanja? Naša prvotna naloga je "zaščita in reševanje" in namesto, da se vlaga trud v raznorazna brezvezna tekmovanja, se naj raje organizira več tečajev in izobraževanj, saj nam bodo ravno ti koristili, ko bo prišlo do nesreč!
Poznam kar nekaj odličnih, poudarjam odličnih gasilcev, ki nočejo niti slišati za besedo "tekmovanje"; sam v tem vidim samo obliko nekega druženja ( ali pa kreganja ) med društvi ..nevem zakaj bi nekoga silil v to ..
Uporabniški avatar
gubina

Odg: Re: Zanima me ...

Mayamaya napisal/-a:Zakaj pa ? Čemu bi zapravljali čas za taka tekmovanja? Naša prvotna naloga je "zaščita in reševanje" in namesto, da se vlaga trud v raznorazna brezvezna tekmovanja, se naj raje organizira več tečajev in izobraževanj, saj nam bodo ravno ti koristili, ko bo prišlo do nesreč!
Poznam kar nekaj odličnih, poudarjam odličnih gasilcev, ki nočejo niti slišati za besedo "tekmovanje"; sam v tem vidim samo obliko nekega druženja ( ali pa kreganja ) med društvi ..nevem zakaj bi nekoga silil v to ..
no v nečem se pa tudi strinjam s teboj.

nisem tekmovalni tip tko da, kdor želi takmovati naj izvoli,katerim nam ni do tega naj nas pustijo, da opravljamo svoje poslanstvo brez tekmovanj.ljudem ni važno koliko pokalov imaš v vitrini ko potrebujejo pomoč.

še enkrat, da me kdo ne razume narobe, nimam nič proti gasilskim tekmovanjem.kdor želi naj izvoli.
Zadnjič spremenil gubina, dne 26. April 2014, 10:28, skupaj popravljeno 1 krat.
di-du-di-du
slovenc

nisem siguren, če imam prav zato raje vprašam tukaj. Test tesnosti maske se izvede tako, da, ko imamo nameščeno masko na obrazu z dlanjo pritisnemo na luknjo za plujčni ventil in, če skozi stranice maske ne piha zrak iz okolice, potem je maska ustrezno nameščena. Sem se pri čem zmotil?
Uporabniški avatar
gubina

slovenc napisal/-a:nisem siguren, če imam prav zato raje vprašam tukaj. Test tesnosti maske se izvede tako, da, ko imamo nameščeno masko na obrazu z dlanjo pritisnemo na luknjo za plujčni ventil in, če skozi stranice maske ne piha zrak iz okolice, potem je maska ustrezno nameščena. Sem se pri čem zmotil?
pri poskusu vdiha naj ne vstopa kjerkoli zrak iz okolice.ker pa se že dolgo uporabljajo nadtlačni IDA to ni več nekako porebno a ni nič narobe, če se to izvaja.
di-du-di-du
Rok Ušen
GE: Savinjska

Odgovor Napisal/-a Rok Ušen »

Maska se mora ustrezno namestiti. Ne uporabljajo še vse enote nadtlačnih, poleg tega pa ob slabo nameščeni maski izgubljamo dragocen zrak, ki ga nimamo v neomejenih količinah....
Rok Ušen, GČ I. st.
mucek
GE: pgd iška vas

Odgovor Napisal/-a mucek »

Pozdravljeni,
zanima me izvajanje tečaja za gašenje požarov v naravi - GNO.
V Razpisu izobraževanj za leto 2014 piše:
TRAJANJE: Tečaj traja 30 pedagoških ur.
V terminskem planu za leto 2014 pa so pod en termin napisani 4 dnevi :?:

Sklepam, da je terminskemu planu posvečena večja pozornost in naj bi bil bolj pravilen, se pravi traja GNO 4dni?
Uporabniški avatar
stjepko
GE: Prevalje
Kraj: Prevalje

Odgovor Napisal/-a stjepko »

Zanima me, ali letos ne bo razpisa za dežurstva na Krasu ?
"Those who stand for nothing, fall for anything!"

NA POMOČ !!
Odgovori