Zanima me ...
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Odg: Zanima me ...
mene pa zanima, če so gas. tekmovanja obvezna ali je to samo, če želiš?
po željislovenc napisal/-a:mene pa zanima, če so gas. tekmovanja obvezna ali je to samo, če želiš?
di-du-di-du
Od kje ti tako vprašanjeslovenc napisal/-a:mene pa zanima, če so gas. tekmovanja obvezna ali je to samo, če želiš?
Za mene so gasilska tekmovanja totalna bedarija; vaditi bi morali za resne situacije in ves trud preusmeriti v operativo.
- Janez Koncilija
- Naj forumovec 2006
- Kraj: Topole
- Kontakt:
LP8.4 Določanje tekmovalnih disciplin in pogojev preverjanja psihofizične in strokovne usposobljenosti
Tekmovalne discipline in navodila za tehnično izvedbo predpisuje Upravni odbor GZS na podlagi predloga Komisije za tekmovanja pri GZS.
Discipline za preverjanje psihofizične in strokovne usposobljenosti operativnih gasilcev predpisuje Poveljstvo GZS. Preverjanja se mora vsak član, ki želi imeti status operativnega gasilca, udeležiti vsaj enkrat na 4 leta. Operativni član PGD, ki se takšnega preverjanja ne udeleži, izgubi status operativnega člana.
Janez
Ne prehitevaj, poglej drevo, ki raste!
[quote="slovenc"]mene pa zanima, če so gas. tekmovanja obvezna ali je to samo, če želiš?[/quote
če do zdaj še nisi "tekmoval", niti ne začet zgubljat čas s tem. Raje se preusmeri v operativo in se izobražuj.
lp
če do zdaj še nisi "tekmoval", niti ne začet zgubljat čas s tem. Raje se preusmeri v operativo in se izobražuj.
lp
mi zna kdo razložit kako poteka minutni test IDA?
- VladoP
- GE: Radlje ob Dravi
- Kraj: Radlje ob Dravi
- Kontakt:
Re: Zanima me ...
Odpreš tlačno posodo (seveda si pred tem zaprl pljučni avtomat) in jo zapreš. Počakaš minuto in v tem času ti tlak, ki ga kaže manometer ne sme pasti za več kot 10 barov.
- Oskar
- Naj forumovec 2004

- Kraj: Malečnik
- Kontakt:
Janez Koncilija napisal/-a:LP8.4 Določanje tekmovalnih disciplin in pogojev preverjanja psihofizične in strokovne usposobljenosti
Tekmovalne discipline in navodila za tehnično izvedbo predpisuje Upravni odbor GZS na podlagi predloga Komisije za tekmovanja pri GZS.
Discipline za preverjanje psihofizične in strokovne usposobljenosti operativnih gasilcev predpisuje Poveljstvo GZS. Preverjanja se mora vsak član, ki želi imeti status operativnega gasilca, udeležiti vsaj enkrat na 4 leta. Operativni član PGD, ki se takšnega preverjanja ne udeleži, izgubi status operativnega člana.
Janez
Zanimivo, da ni sedaj nobenega komentarja na člen, ki ga je Janez prilepil ?? No, na 4 leta pa že lahko gremo na eno tekmovanje, mar ne ?
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
Re: Zanima me ...
Zakaj pa ? Čemu bi zapravljali čas za taka tekmovanja? Naša prvotna naloga je "zaščita in reševanje" in namesto, da se vlaga trud v raznorazna brezvezna tekmovanja, se naj raje organizira več tečajev in izobraževanj, saj nam bodo ravno ti koristili, ko bo prišlo do nesreč!
Poznam kar nekaj odličnih, poudarjam odličnih gasilcev, ki nočejo niti slišati za besedo "tekmovanje"; sam v tem vidim samo obliko nekega druženja ( ali pa kreganja ) med društvi ..nevem zakaj bi nekoga silil v to ..
Poznam kar nekaj odličnih, poudarjam odličnih gasilcev, ki nočejo niti slišati za besedo "tekmovanje"; sam v tem vidim samo obliko nekega druženja ( ali pa kreganja ) med društvi ..nevem zakaj bi nekoga silil v to ..
Odg: Re: Zanima me ...
no v nečem se pa tudi strinjam s teboj.Mayamaya napisal/-a:Zakaj pa ? Čemu bi zapravljali čas za taka tekmovanja? Naša prvotna naloga je "zaščita in reševanje" in namesto, da se vlaga trud v raznorazna brezvezna tekmovanja, se naj raje organizira več tečajev in izobraževanj, saj nam bodo ravno ti koristili, ko bo prišlo do nesreč!
nisem tekmovalni tip tko da, kdor želi takmovati naj izvoli,katerim nam ni do tega naj nas pustijo, da opravljamo svoje poslanstvo brez tekmovanj.ljudem ni važno koliko pokalov imaš v vitrini ko potrebujejo pomoč.
še enkrat, da me kdo ne razume narobe, nimam nič proti gasilskim tekmovanjem.kdor želi naj izvoli.
Zadnjič spremenil gubina, dne 26. April 2014, 10:28, skupaj popravljeno 1 krat.
di-du-di-du
nisem siguren, če imam prav zato raje vprašam tukaj. Test tesnosti maske se izvede tako, da, ko imamo nameščeno masko na obrazu z dlanjo pritisnemo na luknjo za plujčni ventil in, če skozi stranice maske ne piha zrak iz okolice, potem je maska ustrezno nameščena. Sem se pri čem zmotil?
pri poskusu vdiha naj ne vstopa kjerkoli zrak iz okolice.ker pa se že dolgo uporabljajo nadtlačni IDA to ni več nekako porebno a ni nič narobe, če se to izvaja.slovenc napisal/-a:nisem siguren, če imam prav zato raje vprašam tukaj. Test tesnosti maske se izvede tako, da, ko imamo nameščeno masko na obrazu z dlanjo pritisnemo na luknjo za plujčni ventil in, če skozi stranice maske ne piha zrak iz okolice, potem je maska ustrezno nameščena. Sem se pri čem zmotil?
di-du-di-du
Maska se mora ustrezno namestiti. Ne uporabljajo še vse enote nadtlačnih, poleg tega pa ob slabo nameščeni maski izgubljamo dragocen zrak, ki ga nimamo v neomejenih količinah....
Rok Ušen, GČ I. st.
Pozdravljeni,
zanima me izvajanje tečaja za gašenje požarov v naravi - GNO.
V Razpisu izobraževanj za leto 2014 piše:
Sklepam, da je terminskemu planu posvečena večja pozornost in naj bi bil bolj pravilen, se pravi traja GNO 4dni?
zanima me izvajanje tečaja za gašenje požarov v naravi - GNO.
V Razpisu izobraževanj za leto 2014 piše:
V terminskem planu za leto 2014 pa so pod en termin napisani 4 dneviTRAJANJE: Tečaj traja 30 pedagoških ur.
Sklepam, da je terminskemu planu posvečena večja pozornost in naj bi bil bolj pravilen, se pravi traja GNO 4dni?
Zanima me, ali letos ne bo razpisa za dežurstva na Krasu ?
"Those who stand for nothing, fall for anything!"
NA POMOČ !!
NA POMOČ !!