Zanima me ...
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Odg: Zanima me ...
Tečaji za vodenje intervencij potekajo po regijah. V planu je 7 tečajev letno, tako da se računa, da bo najkasneje drugo leto do poletja zaključen prvi krog po regijah. Potem pa bomo začeli z drugim krogom - odvisno od interesa.
So pa povratne informacije s tega tečaja dokaj ugodne, kajti tečajniki v večini primerov povedo, da so dobili ustrezne informacije za svoje nadaljne delo.
So pa povratne informacije s tega tečaja dokaj ugodne, kajti tečajniki v večini primerov povedo, da so dobili ustrezne informacije za svoje nadaljne delo.
- Oskar
- Naj forumovec 2004

- Kraj: Malečnik
- Kontakt:
evo , Denis, sedaj moraš samo še ugotoviti, kdo je tvoj regijski poveljnik !?
in ga povprašati če kaj ve o tečaju .
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
-
Gost
Vem, da vas to vpraša veliko ljudi vendar nikjer ne dobim konkretnega odgovora. Zanima me, če imam na razpisu za poklicnega gasilca sploh kaj možnosti tudi, če nisem prostovoljni gasilec? Vsi mi govorijo (vključno z gasilsko brigado ljubljana), da se lahko prijavim na razpis ne glede na to. Ja to vem, samo še vedno nisem dobil odgovora. Prijavim se že lahko, vendar ali imam tudi potem možnosti na razpisu za izbor pok. gas. med ostalimi kandidati oz. smo si enakovredni? Ker, če potem izberejo oz se uvrstijo v širši izbor samo tisti, ki so člani PGD potem je to brezveze. Pa ne šinfam čez nikogar samo res želim zvedet odgovor, da se na bom zastonj prijavljal na razpis.
Hvala
Hvala
Re: Zanima me ...
Če se prijaviš v GB Koper imaš statistično veliko več možnosti, da te vzamejo, če nisi prostovoljni gasilec, kot če si.
V generacijo 2012 so zaposlili 7 gasilcev, od tega 3 prostovoljci in v generacijo 2013 7 gasilcev od tega 2 prostovoljca. Pa še to se mi zdi, da so nekateri od teh samo na "papirju". Pa tudi v sami enoti nisem siguren, če je razmerje sploh 50:50 že od prej... Problem pa je, če nisi nižje od Črnega kala doma...
Za druge enote pa ne vem. lp
V generacijo 2012 so zaposlili 7 gasilcev, od tega 3 prostovoljci in v generacijo 2013 7 gasilcev od tega 2 prostovoljca. Pa še to se mi zdi, da so nekateri od teh samo na "papirju". Pa tudi v sami enoti nisem siguren, če je razmerje sploh 50:50 že od prej... Problem pa je, če nisi nižje od Črnega kala doma...
Za druge enote pa ne vem. lp
A. Suban
-
Gost
Hvala suban za tale info. Kaj pa ma mogoče kdo že kako izkušnjo z razpisom na GBL?
-
Gost
Aja pa še to, če mogoče kdo ve kolk bi letos razpisanih prostih mest na GBL? Ker res za 3 prosta mesta izmed 100 prijavljenih je ubitačan selekcija.
-
buda
Če sem prav obveščen in glede na trenutno situacijo v naši državi (Zakon o uravnoteženju javnih financ, nov zakon o upokojitvah ki je podaljšal delovno dobo zaposlenim) je bolj malo verjetnosti, da bodo v GBL v naslednjih parih letih sploh razpisovali nova delovna mesta.
Lp
Lp
-
tako je
Tako je kot je buda napisal lahko se še zgodi da bodo mogli še odpuščati glede na stanje v državi ampak mislim da to pri nih ne pride v poštev. Tako da zlati časi zaposlovanja v GBL so mimo tako da se v roku 4, 5 let ne bo nič kaj zaposlovalo oziroma razen po kakšni potrebi teh pa bo res zelo malo mogoče eden na let letos že niso nobenega zaposlili drugo leto mislim da isto ne in tko bo še ene 4 leta žal.
-
Gost
kako pa je z temi psihozizičnimi testi na razpisu GBL glede rezultatov ali vask ves voj čas npr. kuperja, št. sklec... te rezultate govorijo sproti za vsakega ali kako je to zrihtan? Kako potem sploh veš ali si še v normi al ne
odvisno če maš kompozitno ali jekleno posodo je pa neki med 10-20 odvisno od proizvajalca in materijalov kateri so uporabljeni
Vijolčno sveti se nebo !
Pretiravali pa ne bomo 
Nosilno ogrodje plus tlačna posoda jeklena max 9 kg; nosilno ogrodje plus tlačna posoda kompozitna max. 6 kg.
Nosilno ogrodje plus tlačna posoda jeklena max 9 kg; nosilno ogrodje plus tlačna posoda kompozitna max. 6 kg.
Z gasilskim pozdravom: Na pomoč!
-
Gost
Hvala za IDA. Kako pa je z plavanjem pri gasilcih? Ker 400m v 4 minutah za poklicne gasilce v Ljulbjani pa se mi zdi kar našponano. Tega ne preplavaš, če nisi treniran plavalec. Plavanja pač ne moreš trenirati vask dan kot npr tek.
Gost napisal/-a:Hvala za IDA. Kako pa je z plavanjem pri gasilcih? Ker 400m v 4 minutah za poklicne gasilce v Ljulbjani pa se mi zdi kar našponano. Tega ne preplavaš, če nisi treniran plavalec. Plavanja pač ne moreš trenirati vask dan kot npr tek.
- Priponke
-
- Vstopne fizične norme za poklicne gasilce.doc
- (98.5 KiB) Prenešeno 158 krat
Z gasilskim pozdravom: Na pomoč!
-
Gost
Hahaha se opravičujem za tehle 400m nevem od kje mi to. Hvala za link