Povprečna črpalka??
2 napadalna c voda??
višinska omejitev črpanja vode??
Kakšen čin pa imaš ti?
Zelo pomanjkljivo vprašanje, če pa si slučajno nižji gasilski častnik ali več, bi pa to moral vedeti veš.

Boš pač moral dati še kakšno MB vmes, kako jo boš pa spravil gor, pa..........Pero napisal/-a:Najlepša hvala za pojasnilo.
Drugače pa še eno bonus vprašanje, kako ukrepat če moramo gasiti nad 11. nadstropjem ?
LP
Pozdravljeni!Gregor K. napisal/-a:100 metrov cevovoda prav tako pomeni izgubo 1 bara tlaka.
Črpalka naj bi priporočeno delovala z 8 bari izhodnega tlaka,....
Torej če preideva k razlagi, do katere višine bi ob tvojih podatkih! (teoretično) prišel
Vsako nadstropje ti bo "pobralo" na okroglo 0,5 bara tlaka (3 metre višine (0,3 bara) in 10 metrov cevovoda (0,1 bar) ). Če to vržeš v enostaven račun, dobiš ven, da lahko delaš nekje do 11- tega nadstropja.
Če je kdo pregledoval in se poglabljal v izračune v knjigi Tehnika I-IV, je morda opazil, da je avtor pri izračunih kiksnil. Če se prav spomnim prav pri izračunih za verigo.
V praksi ko se potrebujejo podatki s koliko bari delati, kje postaviti črpalke, do kje lahko gremo itd., jaz podatke raje vzamem čez palec in si pustim zdravo rezervo.

Za specailnost bolničar moraš imeti narejen tečaj vodja skupine.slovenec28 napisal/-a:Zanima me ali je tečaj specialnosti v povezavi z nazivom, ki ga imaš. Hvala za odgovore.
A mogoče veš v katerem zakonu, pravilniku je to določeno?blondi napisal/-a:To lahko tudi sam potrdim, ker je bila pri meni zadeva enaka. Leta 2004 sem opravil tečaj za bolničarja na RK Celje, priznali pa so mi šele jeseni 2007, ko sem opravil tečaj za vodjo skupine. Sicer res ni najbolj logično oz. ne vidim smisla v tem, ampak to je zaenkrat po pravilih.