Zanima me ...

Tečaji, vaje, šola ...
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Odgovori
GASILEC-Alen

Odg: Zanima me ...

Odgovor Napisal/-a GASILEC-Alen »

Vsem se zahvaljujem za podane odgovre.
lp Alen
maruti87

Odgovor Napisal/-a maruti87 »

Pozdravljeni!

Zanima me kakšno nalogo opravljata POMOČNIK POVELJNIKA NAPRAV ZA ZAŠČITO DIHAL in POMOČNIK POVELJNIKA ZA RADIJSKE ZVEZE...
Zanima me nasplošno (ko ni intervencije) in v času intervencije.

LP
Uporabniški avatar
hec

Odgovor Napisal/-a hec »

maruti87 napisal/-a:Pozdravljeni!

Zanima me kakšno nalogo opravljata POMOČNIK POVELJNIKA NAPRAV ZA ZAŠČITO DIHAL in POMOČNIK POVELJNIKA ZA RADIJSKE ZVEZE...

LP
Jaz bi se samo še navezal na tovrstno vprašanje, ker me zanima skoraj enaka stvar. Kakšno vlogo in namen ima lahko pomočnik poveljnika za zaščito dihal na nivoju Gasilske zveze???
Uporabniški avatar
Pero

Odgovor Napisal/-a Pero »

recimo pom.pov.za zaščito dihal:
-Je odgovorn za brezhibno delovanje vseh IDA in podobnih naprav. Pregledi, preverjanje tlaka, polnjenje (vodi samo delo, vodi evidence,ipd.)(lahko to izvaja sam, lahko ima pomocnike, zadolzi nekoga,...)
-Poveljniku svetuje pri nabavi nove opreme, pripomockov, organiziranosti, razporeditve teh naprav itd. , nasplosno se spozna na to podrocje...
-Lahko je tudi zadolzen za drustveno izobrazevanje na to temo, vaje, itd...

V intervenciji pri nas nima neke vloge (imamo drugace organizirano)

Glede na ravni GZ. V bistvu deluje isto, samo na meddrustveni ravni. (naj bi :D )
+ organizira servisiranje , polnjenje opreme manjsim drustvom...
V primeru vecje intervencije ima pregled nad zmoznostjo in opremo po drustvih ipd, predlaga aktivacijo drugih enot, skrbi za oskrbo z polnimi jeklenkami,...

Isto potem velja za pomočnika za radijske zveze in ostala podrocja (NMP,NS,TR,itd.).

Kako imate to urejeno drugje ?
Don't raise your voice, Improve your argument!
MarkoŠ
Kraj: Boh. Bistrica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a MarkoŠ »

hec napisal/-a:
maruti87 napisal/-a:Pozdravljeni!

LP
Jaz bi se samo še navezal na tovrstno vprašanje, ker me zanima skoraj enaka stvar. Kakšno vlogo in namen ima lahko pomočnik poveljnika za zaščito dihal na nivoju Gasilske zveze???
Izpisano iz PRAVILA GASILSKE SLUŽBE.

5.2.1.3.

Pomočnik poveljnika za naprave za zaščito dihal v društvu:

- skrbi za vzdrževanje, kontrolo in hranjenje zaščitnih dihalnih naprav in aparatov,
- opravlja dopolnilno usposabljanje in vaje z gasilci - nosilci izolirnih dihalnih aparatov,
- vodi evidenco gasilcev - usposobljenih za delo z izolirnimi dihalnimi aparati, evidenco zaščitnih dihalnih aparatov in naprav;
- nadzira roke pregledov zaščitnih dihalnih aparatov.

5.2.1.4.

Pomočnik poveljnika za zveze v društvu:

- skrbi za vzdrževanje, kontrolo in preizkušanje tehničnih sredstev za zveze in za alarmiranje;
- pripravlja in izvaja dopolnilno usposabljanje gasilcev uporabo zvez;
- vodi predpisano evidenco sredstev za zveze in alarmiranje.
maruti87

Odgovor Napisal/-a maruti87 »

Zanima me, če se se kandidatu, ki opravi šolanje za poklicnega gasilca poveča čin v prostovoljunem gasilstvu? Ali eno z drugim ni povezani in ohrani svoj čin, ki ga ima v PGDju.

LP
Uporabniški avatar
Tomkat
GE: PGD Škofja vas
Kraj: Celje - Škofja vas

Odgovor Napisal/-a Tomkat »

maruti87 napisal/-a:Zanima me, če se se kandidatu, ki opravi šolanje za poklicnega gasilca poveča čin v prostovoljunem gasilstvu? Ali eno z drugim ni povezani in ohrani svoj čin, ki ga ima v PGDju.

LP
Kolikor sem jaz seznanjen s to zadevo pridobi poklicni gasilec v prostovoljni strukturi čin gasilskega častnika.
V nadaljevanju pa gasilski tehnik ekvivalentno čin VGČ.
LP iz Celja :wink: Tomaž K.
Pot do znanja je dolga, življenje pa kratko. (Hipokrat)
Slika
Uporabniški avatar
MICKA
Kraj: Slovenski Javornik
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a MICKA »

Bo kar držalo tako kot je napisal Tomkat. Za napredovanje pa ga predlaga poveljnik društva.
Polovično znanje je nevarnejše od neznanja (bolivijski)

V vsem imenitno bi uspeli, če dvakrat bi lahko začeli (Johann W. Goethe)
GASILEC-Alen

Odgovor Napisal/-a GASILEC-Alen »

pozdravljeni!
Zopet imam eno vprašanje in sicer s katerim fakosm oz. s katero šolo, izobraževanjem se lahko pride do poklicnega gasilca.
Namreč končujem srednjo Ekonomsko šolo in me zanima kaj naj bi bilo najbolj primerno z mojega stališča in pa kakšne so možnosti zaposlitve po izobraževanju.

lp Alen
Uporabniški avatar
hec

Odgovor Napisal/-a hec »

Za zaposlitev, kot poklicni gasilec, se zahteva V. stopnja izobrazbe!!! Sepravi katira koli 4. letna srednja šola!
To zadevo so ne dolgo nazaj, spremenili! Kot je meni znano, zaradi plačilnih razredov :roll:
Uporabniški avatar
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
Kraj: Malečnik
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Oskar »

Glede možnosti zaposlitve je pač tako, da je potrebno spremljati razpise po poklicih enotah. Pomembno je tudi kraj bivanja itd..
Lahko pa greš na IG kot samoplačnik, pa potem iščeš zaposlitev.
Dobro pa je, da imaš poznanstvo in kakšen tehnični poklic oziroma srednjo šolo., ni pa nujno !! :D
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
Uporabniški avatar
Pero

Zanima me, sploh če ima kdo izkušnje glede:
Do katerega nadstropja je možno realno gasiti z povprečno črpalko v gvc-ju, če vzamemo, da imamo 2 napadalna c voda? (s tem mislim predvsem višinsko omejitev črpanja vode z vsemi izgubami ...)

LP
Uporabniški avatar
tomaz
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a tomaz »

maruti87 napisal/-a:Zanima me, če se se kandidatu, ki opravi šolanje za poklicnega gasilca poveča čin v prostovoljunem gasilstvu? Ali eno z drugim ni povezani in ohrani svoj čin, ki ga ima v PGDju.

LP
Ja se poveča čin v gasilskega častnika, ampak šele po sedmih letih staža v poklicni enoti, kar se mi zdi zelo čudno, ker:
Ko so bili še "oporečniki", civilno služenje vojaškega roka, so po končanem obdobju dobili naziv vodja enote, oz. NGČ, takoj...
Ampak to je tudi tema za nova PGS
Uporabniški avatar
tomaz
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a tomaz »

Zanimivo je pa tudi to, po končanem izobraževanju za gasilskega tehnika pa, če imaš že tri leta staža v poklicni enoti, takoj dobiš čin VGČ, oz člana višjih poveljstev.
Pa nej zastopi tist ku če... bi rekel Iztok Mlakar...
Uporabniški avatar
Pero

Pero napisal/-a:Zanima me, sploh če ima kdo izkušnje glede:
Do katerega nadstropja je možno realno gasiti z povprečno črpalko v gvc-ju, če vzamemo, da imamo 2 napadalna c voda? (s tem mislim predvsem višinsko omejitev črpanja vode z vsemi izgubami ...)

LP

se ponavljam, ker ni nihče odgovoril :?
Odgovori