Mala šola gasilske taktike v Mariboru

Tečaji, vaje, šola ...
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Uporabniški avatar
Martin P.
Kraj: Meljski hrib
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Martin P. »

No, kolikor vem, bo tale objekt (bivša vojašnica) v jeseni 2006 (no, nekje tam :wink: ) obnovljen, notri pa po obnovi nekakšen Varni dom ali nekaj podobnega :roll: . Tako je pisalo v Večeru kakšna 2-3 mesece nazaj (seveda smo/ste bili omenjeni tudi gasilci s temi taktičnimi vajami). Zadnjo ali predzadnjo septembrsko (2004) nedeljo so naši operativci preskusili objekt in malo povadili na njem. No, sam si želim, da bi bil kje v Mariboru takšen objekt, ki bi zadovoljeval potrebe mariborskih gasilcev (v namene raznih vaj, ki bi potekale vsaj 2x na leto na ravni GZ MB, ampak pustimo, to so samo moje blodnje) - in bil za to tudi rezerviran, kot je delno že omenil Robert.

LP,
Martin Plavec
Uporabniški avatar
Matej B.
GE: Ptuj / Tržec
Kraj: Ptuj - Tržec
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Matej B. »

Martin, mislim da glede objekta ne bi smelo biti težav. Malce se pelješ po Teznem in boš našel veliko nekdanjih delavnic, proizvodnih prostorov itd. Vprašat tudi ni greh, če se lahko objekt pred rušitvijo še malo "ponuca".
"Teorija brez prakse je kot voz brez akse!!!"
Rafter
moderator
moderator
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Rafter »

No ja....

Oskar že pol leta išče stavbo, kjer bi lahko preizkusili njegov OKI ročnik, pa je v Mariboru ne najde.... :? :? :?
Uporabniški avatar
Gasilec Rače
Kraj: Rače

Odgovor Napisal/-a Gasilec Rače »

Rafter, kakšen pa je ta OKI ročnik, ali pa je to kakšna finta?
Kar pa se tiče prostorov v MB pa jih je res kar nekaj vendar nič več ni "našega" saj je vse privat ali pa v kakih skladih in podobno.
Sebastijan S.
Per Aspera ad Astra!
(Preko trnja do zvezd)
Rafter
moderator
moderator
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Rafter »

Gasilec Rače napisal/-a:Rafter, kakšen pa je ta OKI ročnik, ali pa je to kakšna finta?
Kar pa se tiče prostorov v MB pa jih je res kar nekaj vendar nič več ni "našega" saj je vse privat ali pa v kakih skladih in podobno.
viewtopic.php?t=3139

LP, R. :wink:
Uporabniški avatar
Gasilec Rače
Kraj: Rače

Odgovor Napisal/-a Gasilec Rače »

Rafter najlepša ti hvala za info. Koliko sem lahko na hitrco preletel vsaj slikovni material je videti zadeva ful dobra izpeljanka igle za gašenje slame ali sena. Verjamem da je tov. Oki zadevo dodelal v nulo0 in da jo bo še izpopolnjeval. Upam samo, da mu ne bodo nagajali zaradi tipizacije, varstva pri delu, raznih preračunov materialov, skratka ko bo nekdo želel pristaviti svoj piskerček. Prispevke pa bom prebral zvečer, da se malo podrobneje seznanim z zadevo.
Sebastijan S.
Per Aspera ad Astra!
(Preko trnja do zvezd)
Uporabniški avatar
nejč
Kraj: Dvorjane
Kontakt:

vaje MB

Odgovor Napisal/-a nejč »

Kod so napisali so bile vaje res dobre, vndar se moramo zavedati, če nebomo delali takšnih vaj v društvih čez vso leto, se stvari ne bodo kaj spremenile. Inštruktorjem pa kapo dol ,ker so govorili in učili res dobro. :D
Štajerc
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a Štajerc »

Matej B., servus!

Problem pri zgradbah za takšne vaje je dvojen:

1. zgradba in njena okolica mora biti čista (zaradi npr. klošarjev, mladine, đankijev,...)
2. zgradba mora biti varna

Poleg tega moraš upoštevati še to, da je po eni strani relativno lahko dostopna in po drugi strani, da ni toliko na očeh ljudem.

Hale na področju bivšega Tama odpadejo zaradi tega, ker niso več varne, takšni objekti, kot je na primer zapuščena restavracija Kovinar na Teznem pa spet ne pride v poštev, ker je tik ob regionalni cesti MB-Ptuj in te bo vsako tele zijalo kot...

Ta zgradba na področju bivše vojašnice pa je varna (ker je stara samo okrog 15 let, v uporabi pa je bilo samo leto ali dve) in čista (delavci Polža so jo dvakrat temeljito očistili od znotraj, javni delavci JZZPR MB pa od zunaj). Poleg tega imaš relativno zelo dober mir pred radovednimi očesi.

Pa mi najdi eno tako zgradbo v MB-ju poleg te!?! Je ni!

lp

bp
Uporabniški avatar
Matej B.
GE: Ptuj / Tržec
Kraj: Ptuj - Tržec
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Matej B. »

Kaj pa na levem bregu Drave, bi se verjetno tudi kaj našlo ali pa recimo v Melju?? Se pa strinjam s tvojimi trditvami o neprimernosti bivših Tam-ovih kompleksov. Ampak na Teznu ni bil (je) samo Tam, so še drugi (za)o-puščeni objekti. Restavracija Kovinar na Ptujski cesti zraven Merkura pa je ena velika "packa". Pa še tako blizu križišča je da jo poleti vsak turist ki se pelje na morje na Hrvaško vidi.
"Teorija brez prakse je kot voz brez akse!!!"
Uporabniški avatar
Martin P.
Kontakt:

No, ker sem doma nad Meljem (Meljski hrib), ti lahko mirne duše povem, da boš v Melju še težje našel kakšno zapuščeno (in primerno) stavbo za tovrstne vaje :!: Industrija še v Melju namreč živi, poleg tega pa je zdaj tam tudi novi trgovski center JAGER (pa ne delam reklame :!: ). No, ker vidim,da si iz Ptuja oz. okolice, ti priporočam, da se ne prepiraš z Mariborčani (ne samo z menoj - jaz sem malo bolj miroljubne narave), ker če bi bilo tako kot si ti rekel, bi imeli MB gasilci ja vsaki mesec vaje na kakem starem objektu, kar bi bilo po eni strani super :wink: . No, ker temu ni tako, pa je pač stvar takšna, kot je :arrow:

LP,
Martin Plavec

PS: Pa brez zamere, no :!:
Uporabniški avatar
Tona
Kraj: BREZJE-MB

Odgovor Napisal/-a Tona »

Oprosti MLADI - MB . Človek je samo povedal svoje mnenje in se zato še ne prepira - ne delaj brez veze panike . Res je , da je v MB kar nekaj zapuščenih stavb , je pa tudi res da ni vsaka uporabna v naše namene . Pa upam da se bo že kaj našlo . Samo z dobro voljo naprej pa bo :wink:
Uporabniški avatar
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
Kraj: Malečnik
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Oskar »

Se strinjam, Tone je dobro napisal. Martin malo bolj tolerantno , kajti Matej je stari as na tem forumu in dobro sodelujemo, pa tudi vedno ve kaj govori ! rumeni karton. :D
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
Uporabniški avatar
wolf13

Odgovor Napisal/-a wolf13 »

Tudi sam sem bil prisoten na vajah na Ljubljanski. zelo je bilo dobro organizirano vendar bi predlagal tudi da bilahko vrvno tehiko preizkusili.Predvsem islim na spuščanje iz objekta, kajti ko pride dejansko, da bi nekoga morali spusiti oziromasami sebe bi bila malo kriza saj veliko gasilcev se še nikoli ni spustilo po vrvi. jaz poznam sistem spuščanja po vrvi, mislim pa da bi il to zaimiv dodatek.
Uporabniški avatar
Martin P.
Kontakt:

No, kot vidim, sem (spet) najebal jaz. Pa kaj vam je, no? Jaz sem samo svoje mnenje povedal, kar pa še ni neka panika :!: :!: Sem pač povedal, kaj si jaz mislim o stvari. Zato še me ni treba napadat, saj vsak od nas ve, da imamo vsi pravico do svojega mnenja :!: Ali pa ste na to pozabili in ste se povezali prot meni, ki do konca svojega življenja ne bom ne v mariborskem in ne v slovenskem gasilstvu čisto nič :!: :!: No, sicer pa je to vaša stvar. Jaz vas vse spoštujem, vsi ste starejši od mene, spoštovanje si vsekakor zaslužite, prav tako imate vsi pravico do svojega mnenja :wink:

LP,
Martin Plavec

PS: Besedne zveze "brez zamere" pa ne bom uporabil, ker itak ni preveč upoštevana zadnje čase :cry: :(
Uporabniški avatar
Tona
Kraj: BREZJE-MB

Odgovor Napisal/-a Tona »

Spuščanje po vrvi je dobra ideja . Nastaja pa problem - večina društev razpolaga z vrvmi ki niso več reševalne ( starost ) ampak veljajo le še kot delovne . Tudi tu je ena pomanjkljivost ki se bo morala v doglednem času rešit .
Odgovori