V četrti krog igre PIRAMIDA ZNAJA so se uvrstili:
Dalija
Bačo
suzanca
bara
erno
markoŠ
matejK
Torej vsi iz prejšnjega kroga, saj ste vsi pravilno odgovorili. Jutri vas čaka nov krog , kjer bo veliko težje vprašanje.
Hipokrat , grši antični zdravnik , je zan po zdravniški prisegi , ki še danes velja.
Povezava z reševanjem pa je v tem , da je Hipokrat napisal znano tezo za zdravnike: NAJPREJ - NE ŠKODUJ !
To reklo pa še kako velja v prenesenem smislu tudi za vse reševalce, gasilce itd...
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
Pričenjamo četrti krog PIRAMIDE ZNANJA. Po piramidi pleže le še 7 tekmovalcev. Od tega tri gasilke in štirje gasilci. Upam , da bačo ne bo dal prednosti kakšni punci , da bi potem lahko pod krilo gledal !
Napišite v enem ali največ dveh stavkih, KAJ JE NA FOTOGRAFIJI IN ČEMU SLUŽI.
Vprašanje je povezano z požarno varnostjo.
Ne iščite po literaturi, ker ne boste našli !
Časa za odgovor je tri dni ! :
Priponke
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
Zadeva me na prvi pogled spominja na ventil za odpiranje nadzemnega hidranta (običajno se nahaja na vrhu hidranta), na katerega položimo ključ. Z vrtenjem le tega odpremo dovod vode oz. z vrtenjem v nasprotno smer zapremo dovod vode.
LP
Suzy
P.S. Upam da nisem preveč kiksnla
Če v življenju srečaš limono, kupi tequilo in sol ter pokliči še mene
No brihtneži, a boste uganili kam bi pasal ta "šrauf" al ne. Cel dan je že mimo, pa nobenega glasu oz. stavka.
Jaz sem že radoveden, kaj bi to bilo, pa nič!!
Imam kar nekaj odgovorov, kaj bi to lahko bilo.
Odločil sem se, da je to del starega nadtalnega hidranta, kjer je priklop za cev. Ne vidi se po sliki a je to B ali C izliv.
Cev se privije na hidrant.