Funkcija poveljnika društva

Tečaji, vaje, šola ...
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
PGD112

Odgovor Napisal/-a PGD112 »

Vidim da se je tema malo premaknila in da so eni malo uvideli kaj sem hotel napisati.To da bi naj zamenjal poveljnika v naslednjem mandatu pa mi je omenil sam poveljnik, saj v našem društvu drug podpoveljnik nima preveč volje do operative v tej smeri.Saj ga zanima samo MB ker je glavni strojnik.Nimam čina NGČ ampak sem samo gasilec, a me letos čaka specialnost IDA in pa vodja skupine tako da bom drugo leto lahko napredoval oz. šel na izobraževanje za NGČ.Smo razmeroma malo društvo saj smo I. kategorija in imamo operativnih gasilcev nekaj manj kot 40.Pa to samo na papirju.Resnost pa se tako ali tako izkaže na vajah kjer pa smo večinoma vedno isti.Resnih nas je 15-20 in ti krojimo tudi upravni in nadzorni odbor društva.S tem se nisem hotel izpostaviti ko sem rekel da bom postal poveljnik v naslednjem mandatu.Saj je do tja še 4 leta.Za mene 4. leta trdega dela.Ampak drugega kandidata milorečeno nimamo.Kot mi je omenil poveljnik sem še jaz zadnji izmed njegovih učencev ki bom lahko nasledil njegovo funkcijo v tako dobrem nadaljevanju kot je on začel saj sem dobesedno vse spremljal in se učil od njega.Kajti naš poveljnik je društvu res prinesel ogromno.Zato se učim kar od njega.Imamo marsikaj kar sploh ne pripada I. kategornemu društvu.Ampak mi imamo.In ko si letno v gasilskem domu več kot 300ur in celo 150 več kot nekateri drugi mislim da je zagriženost za gasilstvo očitna.Me je pa operativa vedno zanimala zato bom z veseljem nadaljeval z delom da mi uspe priti do funkcije poveljnika.Vem da je ta funkcija v društvu težka, ampak če imaš znanje in veselje mislim da je vse možno.

lp

p.s. Prosim za kakšen komentar :discussion:
V slogi je moč - V službi ljudstva NA POMOČ!!
Uporabniški avatar
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
Kraj: Malečnik
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Oskar »

Tipična zgodba mnogih slovenskih gasilskih društev. Tvoje zagnanosti ti res ni za oporekat. Le tako naprej, vendar mislim , da v štirih letih ne boš postal ravno poveljnik. Sicer lahko, vendar za vodenje društve v današnjih časih boš imel premalo izkušenj. Kot vidim pa si ne želiš postati takšen poveljnik kot je vaš glavni strojnik, ki praviš da mu ravni ni za delat, bi se raje šel dirke z trodelcem.
No , verjetno tudi ni tako kritično in imate za silo požarno varnost v kraju urejeno. Sklepam , da je v bližinim osrednja enota.

To pa, da se učiš od sedanjega poveljnika pa nemogoče komandirat ker ne vem koliko on obvlada trenutni razvoj gasilstva.
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
Uporabniški avatar
Peter
Upravnik
Upravnik
GE: Zabreznica
Kraj: Breznica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Peter »

PGD112 napisal/-a:Nimam čina NGČ ampak sem samo gasilec, a me letos čaka specialnost IDA in pa vodja skupine tako da bom drugo leto lahko napredoval oz. šel na izobraževanje za NGČ.
Žal te moram razočarati, saj je pogoj za obiskovanje tečaja za vodjo enote dvoletni staž v činu vodja skupine.
PGD112

Odgovor Napisal/-a PGD112 »

Peter napisal/-a:
PGD112 napisal/-a:Nimam čina NGČ ampak sem samo gasilec, a me letos čaka specialnost IDA in pa vodja skupine tako da bom drugo leto lahko napredoval oz. šel na izobraževanje za NGČ.
Žal te moram razočarati, saj je pogoj za obiskovanje tečaja za vodjo enote dvoletni staž v činu vodja skupine.

oskar hvala za komentar.mi tudi nekaj pomeni da si pokomentiral pozitivno in negativno.bomo se potrudli da ostane naše gasilstvo v našem majhnem kraju na dobri ravni če še ne večji.osrednja enota pa je res blizu.kake 4 km od nas.

lp
V slogi je moč - V službi ljudstva NA POMOČ!!
Odgovori