Zanima me ...

Tečaji, vaje, šola ...
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Odgovori
Uporabniški avatar
Mayamaya

Odg: Zanima me ...

Odgovor Napisal/-a Mayamaya »

Kakšno hidravlično orodje imate/imajo v GVC 16/25 oz. GVC 16/15, tiste enote, katere NE posredujete v prometnih nesrečah ? Zanima me, ker sem že velikokrat slišal, da bi moralo biti hidravlično orodje v vsakem GVC 16/25 .. :)
firefly

Re: Zanima me ...

Odgovor Napisal/-a firefly »

Vse kar imamo je kladivo
robit

Odgovor Napisal/-a robit »

Mayamaya napisal/-a:Kakšno hidravlično orodje imate/imajo v GVC 16/25 oz. GVC 16/15, tiste enote, katere NE posredujete v prometnih nesrečah ? Zanima me, ker sem že velikokrat slišal, da bi moralo biti hidravlično orodje v vsakem GVC 16/25 .. :)
Kaj mora biti v določenem vozilu določa tipizacija vse ostalo je odvisno od želje predvsem pa financ. Običajno pa je to kaka ročna hidravlika za dvigovanje bremen
Uporabniški avatar
Mayamaya

Mislim predvsem na razpiralec, skarje, cilinder .. Mogoce sem malce cudno zastavil vprasanje; moral bi vprasati kaksno kvaliteto te opreme imate notri, glede na to, da se ne uporablja redno (tako kot pri enotah, ki s tem orodjem posredujejo ob prometnih nesrecah)
Uporabniški avatar
peugeot
GE: Sela
Kraj: Sela

Odgovor Napisal/-a peugeot »

Pozdrav,

zanima me ali se bi dalo kje na območju 02 izposoditi čelado za gozdne požare (msa f2xtreme ali kaj podobnega). Potreboval bi jo samo eno popoldne za namene srečanja mladine GZ. Namen imam predstaviti nekaj dejstev o gozdnih požarih, pa seveda ne gre brez določenih kosov opreme.
Uporabniški avatar
Mayamaya

"Zavedanje o pomenu sočutja, ki ga nosi v sebi več kot 150.000 ljudi, ki jih imamo v Sloveniji v vrstah prostovoljnih gasilcev o nas pove veliko. Vsak 12 slovenec je gasilec."

Tole sem zasledil na 24ur, pa se mi zdi malo zavajujoče .. nekje drugje pa piše .. 45.227 operativnih gasilcev pa je usposobljenih in razporejenih v operativne gasilske enote, ki zagotavljajo visoko operativno pripravljenost za zaščito in reševanje v primeru požarov ter naravnih in drugih nesreč.
Luka90
GE: JGS Škofja Loka

Odgovor Napisal/-a Luka90 »

toj pa to ker pobirajo neke splošne podatke... ja sej 150.00 ljudi je res članov gasilskih društev... operativnih članov je pa en malček manj .. ampak za dobro naklado novinarji vzamejo t.i. tavelke cifre..
Uporabniški avatar
pbb

Odgovor Napisal/-a pbb »

Mayamaya napisal/-a:"Zavedanje o pomenu sočutja, ki ga nosi v sebi več kot 150.000 ljudi, ki jih imamo v Sloveniji v vrstah prostovoljnih gasilcev o nas pove veliko. Vsak 12 slovenec je gasilec."

Tole sem zasledil na 24ur, pa se mi zdi malo zavajujoče .. nekje drugje pa piše .. 45.227 operativnih gasilcev pa je usposobljenih in razporejenih v operativne gasilske enote, ki zagotavljajo visoko operativno pripravljenost za zaščito in reševanje v primeru požarov ter naravnih in drugih nesreč.
Ali samo jaz vidim razliko ali ...
:huh:
če te je strah, delaj tisto česar te je strah !
Luka90
GE: JGS Škofja Loka

Odgovor Napisal/-a Luka90 »

pbb - preberi tale članek oz.bodi pozoren na zadnji odstavek pa boš opazil razliko http://www.24ur.com/novice/slovenija/fo ... -kova.html
v članku ki je objavlen na 24ur nikjer ne piše o OPERATIVNIH gasilcih...
Uporabniški avatar
tedy199
GE: Čušperk

Odgovor Napisal/-a tedy199 »

Iščem temo, pa je ne najdem. Verjetno pa je bilo že 100x napisano kaj o tem. Torej okvirno, koliko znašajo v naši deželici plače za poklicnega gasilca. Recimo od začetka vstopa, pa potem po kakšnem napredovanju. Je to dejansko tako, kakor nekateri pravijo: 600-700 €... Res da so samo govorice, samo sliši se dostikrat da je plača 800€ z dodatki vred.
Sicer kolikor sem zasledil, je gasilec oseba javne službe, ki spada v 21. plačilni razred, torej cca. 950 €.

Lahko kdo pove kaj več o tem? Kdo, ki dejansko pozna sistem prosim, kdo, ki sam dobiva ali pa pozna koga na tem delovnem mestu...

Tako malo, za nedeljsko debato... :) In za moj lasten firbec. :)
Športnik

Odgovor Napisal/-a Športnik »

Kandidat za poklicnega gasilca - gasilec začetnik spada v 17. plačilni razred, kar pomeni bruto plačo 820,70€. Po uspešno končanem šolanju, pridobitvi naziva in poklica poklicni gasilec in uspešno opravljenem uvajanju spada v 21. plačilni razred, kar pomeni 959,36€ osnovne bruto plače. K temu se nato prištejejo še dodatek za izmensko delo, nočno delo, delo ob nedeljah/praznikih, delovna doba itd in na koncu nanese skupaj okoli 900€ neto. Na začetku kariere bližje 800, po parih letih in kakšnemu napredovanju bližje 1000€.
Uporabniški avatar
Mayamaya

Mogoče ve kdo, kje bi dobil tak pulover http://fdny-firezone.hostedbyamazon.com ... B00B1UU170 po bolj dostopni ceni? Dostava v Slovenijo me tukaj stane 43eu ..
Uporabniški avatar
martin
Kraj: Grosuplje

Odgovor Napisal/-a martin »

Za vaje bi rad zadimil star betonski/prazen objekt, ki je namenjen rušitvi. Imam namen, da bi to naredil čim bolj realistično z mokro slamo, ki bi tlela/gorela v zaprtem sodu...oziroma na način, da nebi s tem zažgal objekta in da bi dobil iz tega samo željeno...gost dim in ničelno vidljivost.

Zanima me kako ste se vi lotili takega projekta (izdelava kurilne naprave...sod,stara peč...) zato bi vas prosil za ideje in morda kakšno sliko, da si zadevo izdelam tudi sam. Morda tudi recept, kako pravilno zmešati mokro in suho slamo, da mi ne bo vse skupaj prehitro pogorelo.

Naprave in dimne bombe so trenutno poznana ampak predraga zadeva, zato želim samo izkušnje z zadimljenjem na alternativen a varen način.

Hvala za ideje.
Potrpežljivost je božja mast!
(samo revež je tisti, ki se z njo maže)
robit

Odgovor Napisal/-a robit »

martin napisal/-a:Za vaje bi rad zadimil star betonski/prazen objekt, ki je namenjen rušitvi. Imam namen, da bi to naredil čim bolj realistično z mokro slamo, ki bi tlela/gorela v zaprtem sodu...oziroma na način, da nebi s tem zažgal objekta in da bi dobil iz tega samo željeno...gost dim in ničelno vidljivost.

Zanima me kako ste se vi lotili takega projekta (izdelava kurilne naprave...sod,stara peč...) zato bi vas prosil za ideje in morda kakšno sliko, da si zadevo izdelam tudi sam. Morda tudi recept, kako pravilno zmešati mokro in suho slamo, da mi ne bo vse skupaj prehitro pogorelo.

Naprave in dimne bombe so trenutno poznana ampak predraga zadeva, zato želim samo izkušnje z zadimljenjem na alternativen a varen način.

Hvala za ideje.
če je objekt betonski (torej se nima kaj vžgat) in namenjen za rušenje ne rabiš komplicirat, poglej na PGD Šentvid so dejansko takurili en prostor skoraj kon na igu hot fire samo to je kar nevarno početje, pri nas smo imeli staro stanovanjsko hišo namenjeno rušenju, prostor kjer smo zakurili je bil betonski, stropi pa leseni "štekadurji" zakurili smo balo sena (kvadratno) dima precej temperatura rahlo povišana pod stropom nad plamenom okrog 60°C (preden se balo zakuri jo je potrebno razvezat drugače slabo gori)
Uporabniški avatar
martin
Kraj: Grosuplje

Odgovor Napisal/-a martin »

Ne smem kurit (dogovor z lastnikom) lahko pa dimim in uporabljam vso gasilsko orodje ker objekt ne bom uporabil le enkrat/zadnjič, pač pa večkrat za podobno stvar.
Potrpežljivost je božja mast!
(samo revež je tisti, ki se z njo maže)
Odgovori