hvala za odgovor... bom probu že nekak zravn pridt.Scottusa napisal/-a:Evo nekajkrat sem bil tudi sam na GBL na dežurstvu. Zadeva zgleda tako, da te ob pričetku izmene vodja dodeli k enemu vozilu in nato greš v primeru intervencije z tem vozilom ven. Zna se zgodit da fantje tudi ocenijo situacijo in te pošljejo vn tudi z kakšnim drugim vozilom. Glede dežurstva gasilcev, ki niso iz GB Ljubljana pa je po mojih informacijah se zadeva res poostirla in se zelo težko pride zraven.
Lp
Zanima me ...
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Odg: Re: Zanima me ...
Odg: Re: Zanima me ...
Aleks97 napisal/-a:hvala za odgovor... bom probu že nekak zravn pridt.Scottusa napisal/-a:Evo nekajkrat sem bil tudi sam na GBL na dežurstvu. Zadeva zgleda tako, da te ob pričetku izmene vodja dodeli k enemu vozilu in nato greš v primeru intervencije z tem vozilom ven. Zna se zgodit da fantje tudi ocenijo situacijo in te pošljejo vn tudi z kakšnim drugim vozilom. Glede dežurstva gasilcev, ki niso iz GB Ljubljana pa je po mojih informacijah se zadeva res poostirla in se zelo težko pride zraven.
Lp
Kakor je men znano, če nisi iz kakšnega društva iz GZ Ljubljana, te nebojo vzel (predvsem zaradi zavarovanja v p primeru
poškodbe).
Odg: Zanima me ...
Lep pozdrav, mene pa zanima, kolikšni so časi pri zavijajočem zvoku sirene, ki traja 1. minuto, Namreč imamo namen narediti sireno, da bi vklapljali preko GSM omrežja, je pa še stara zračna sirena.
- Oskar
- Naj forumovec 2004

- Kraj: Malečnik
- Kontakt:
takrat so bili boljši časi , boljši 
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
-
Gost
Mene pa zanima, kaj je mišljeno pri zahtevah za poklicnega gasilca (gasilska brigada ljubljana) najmanj 1 leto delovnih izkušenj? kakšnih izkušenj, kje? So tu mipljene izkušnje v gasilstvu ali priložnostna dela? Sam nimam ne enih ne drugih kaj zdaj to pomeni, da se ne morem prijavit za razpis? 
mislim da bi moralo biti obrazloženo kakšne delovne izkušnje se zahtevajo najlažje bo da zavrtiš telefonsko in vprašaš 
Vijolčno sveti se nebo !
dimniški požar-kazen
Pozdravljeni, pred kratkim smo imeli intervencijo, kjer so se vnele saje v dimniku stanovanjske hiše.
Kasneje smo izvedeli, da je za nami prišla policija in izdala kazen zoper lastnika, ker dimnik ni bil ustrezno očiščen.
Zanima me, kdo je v tem primeru klical policijo, oz. ali je možno da je ReCo sam prožil policijo glede na vzrok požara in koliko stane taka kazen?
Upam, da je vprašanje razumnljivo,
hvala za odgovor, lp
Bronchi
Kasneje smo izvedeli, da je za nami prišla policija in izdala kazen zoper lastnika, ker dimnik ni bil ustrezno očiščen.
Zanima me, kdo je v tem primeru klical policijo, oz. ali je možno da je ReCo sam prožil policijo glede na vzrok požara in koliko stane taka kazen?
hvala za odgovor, lp
Bronchi
Star pregovor pravi ,če vprašaš takoj si nevednež 5min ,če ne vprašaš nikoli si nevednež celo življenje. 
Mislm da pred dvemi leti smo imeli intervencijo, kjer je gorel dimnik. Ko je bilo pogašeno se je eden od naših gasilcev lotil čiščenj in smo nesli ven za več veder saj. Diminik je bil čisto zamašen, kjub temu da je lastnica imela račun, kjer je bilo navedeno, da je dober mesec prej dimnikar ta dimnik očistil. Mislim da bi v takem primeru odgovornost moral prevzeti dimnikar. Je pa bilo to pri sorodniku in nisem slišal da bi zaradi tega dobil kakšno kazen.
V tem našem primeru dimnik še ni bil očiščen. Je pa res da dimnikarji trenutno hodijo naokoli.
Se pa popolnoma strinjam,da če se v navedenem primeru vseeno saje vnamejo,je verjetno,da je dimnikar samo izdal potrdilo,pokasiral in odšel,ne da bi sploh od blizu "pošlatal" dimnik. Smo slisali tudi za take primere že. No če se že plača naj vsaj še kaj postori zraven,moje mnenje
lp
Se pa popolnoma strinjam,da če se v navedenem primeru vseeno saje vnamejo,je verjetno,da je dimnikar samo izdal potrdilo,pokasiral in odšel,ne da bi sploh od blizu "pošlatal" dimnik. Smo slisali tudi za take primere že. No če se že plača naj vsaj še kaj postori zraven,moje mnenje
Star pregovor pravi ,če vprašaš takoj si nevednež 5min ,če ne vprašaš nikoli si nevednež celo življenje. 
Smo imeli pred leti primer požara dimnika. Peč na drva, cevi dimnika preko kolen do tuljave na zunanji strani hiše (cca 2 metra). Nekje v kolenih (še v kleti) so se saje zataknile in bilo je kar je bilo. Mi pridemo, pregledamo in se odločimo za stražo ter takoj klic dimnikarski službi.Tukaj je postalo zanimivo. Lastnik leta okoli nas z računom, kjer kao lepo piše, da so opravili pregled in čiščenje dimnika! Nismo polagali preveč pozornosti kaj točno je pisalo. Pride dimnikar in takoj prepozna lastnika in mu pred vsemi (nami in policijo) lepo razloži, da si je sam kriv, kaj pa jih ni spustil V hišo, da bi sčistili dimnik od peči skozi kolena do zunanjih vratc in dalje, tako pa so lahko le od zunanjih vratc do vrha. Lastnik je takrat dejal, da bo zadevo sam uredil in jih ni spustil v hišo. Seveda pa je že med požarom in kasneje naokrog govoril kako dimnikarska služba slabo dela.
Ljudje nimajo trohice spoštovanja več. Glede kake kazni pa ne vem.
Ljudje nimajo trohice spoštovanja več. Glede kake kazni pa ne vem.
-
RomanB
- GE: PGD Repnje-Dobruša
- Kraj: Vodice
- Kontakt:
Odg: dimniški požar-kazen
Jaz mislim, da tukaj policija nima nič s tem. Ti imaš svoj lasten dimnik in če ga ne pregledaš, pač tvoj problem. Je pa druga štorija pri zavarovalnicah. Če nimaš potrdila o čiščenju in zaradi dimniškega požara pride do poškodb na stavbi ali predmetih okoli dimnika, ti pač ne izplačajo odškodnine.bronchi napisal/-a:Pozdravljeni, pred kratkim smo imeli intervencijo, kjer so se vnele saje v dimniku stanovanjske hiše.
hvala za odgovor, lp
Bronchi
Odg: dimniški požar-kazen
Policijo o požaru obvesti ReCO, in je dolžna oditi na kraj ter ugotoviti dejstva in okoliščine požara, opraviti ogled kraja ter s poročilom obveščati okrožno državno tožilstvo v kolikor je nastala materialna škoda in ni znakov kaznivega dejanja. Policija je najverjetneje v zgoraj navedenem primeru s poročilom inšpekcijskim službam obveščala pristojnega inšpektorja, ki je oglobil stranko v postopku. Spodaj prilagam članek v katerem je opisan postopek, kaj se ti zgodi, če dimnikarju ne dovoliš, da ti očisti dimnik.bronchi napisal/-a:Pozdravljeni, pred kratkim smo imeli intervencijo, kjer so se vnele saje v dimniku stanovanjske hiše.
hvala za odgovor, lp
Bronchi
Lastnik kurilne naprave mora omogočiti opravljanje storitev in dostop do kurilne naprave, dimnih vodov, pomožnih naprav ali zračnikov in dovoliti vpogled v načrte teh naprav. Omogočiti mora tudi vstop v prostore, v katerih so naštete naprave ali skozi katere potekajo oziroma v katerih se opravljajo storitve dimnikarske službe.
Dimnikarsko podjetje mora namero opravljanja svojih storitev stranki najaviti vsaj sedem dni pred začetkom opravljanja storitev. V najavi mora navesti dan in uro svojega prihoda. Uporabnik storitev dimnikarske službe ima pravico, da v dogovoru s podjetjem prestavi najavljeni čas opravljanja storitev dimnikarske službe, vendar za največ 14 dni in ne več kot dvakrat.
Če lastniki kurilnih naprav dimnikarju ne dovolijo opraviti napovedanih storitev, jim bo v nabiralniku pustil delovni nalog kot dokaz o obisku ter to prijavil inšpekciji. Ta lahko kršitelja oglobi v višini 200 evrov in tudi dimnikar je v tem primeru upravičen do stroška 6,30 evra. Tudi če lastniki sami čistijo svojo kurilno napravo, morajo dimnikarju dovoliti obisk, da preveri, kako je opravljeno čiščenje, in opravi druge obvezne storitve na kurilni napravi.
vir: http://dollist2.ext.t-media.si/2012/10/ ... rov_kazni/
Zadnjič spremenil ivotrade, dne 20. Marec 2013, 16:33, skupaj popravljeno 2 krat.
IGE Magna Steyr
-
RomanB
- GE: PGD Repnje-Dobruša
- Kraj: Vodice
- Kontakt:
Re: Zanima me ...
A je kje predvidena kazen za dimnikarja, če je očistil dimnik kakšen mesec nazaj in je prišlo do požara?
To je spet bedarija v zakonu, če sam nebi čistil dimnika vprašanje koliko problemov bi ime že do sedaj. Mi ne more noben rečt, da je dimnik čist, če dimnikar samo sesalec vtakne spodaj pri peči v dimnik in ga pusti prižganega 5min!
To je spet bedarija v zakonu, če sam nebi čistil dimnika vprašanje koliko problemov bi ime že do sedaj. Mi ne more noben rečt, da je dimnik čist, če dimnikar samo sesalec vtakne spodaj pri peči v dimnik in ga pusti prižganega 5min!
Pozdravljeni.
Ve kdo mogoče kje poteka tečaj za vodjo intervencij? Ali je na Igu ali po regijah?
Hvala in lp
Ve kdo mogoče kje poteka tečaj za vodjo intervencij? Ali je na Igu ali po regijah?
Hvala in lp
Tečaj se izvaja po regijah!
mislim, da so letos v planu 4 tečaji in da je v teku drugi tečaj!
lp
mislim, da so letos v planu 4 tečaji in da je v teku drugi tečaj!
lp