Tečaj za ViGČ
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Naj mi bo dopuščeno, da malo zaidem v Simonino zelje
Iz GZS-ja sem dobil prijazen dopis za udeležbo na tečaju za visoke strokovne svetovalce, ki bo potekal 7. in 8. 11. 2003. Po opravljenem tečaju in oddani zaključni nalogi udeležence tečaja čaka čin VkGČ-ja. No, jaz sem se za ponujeno mi možnost lepo zahvalil ( saj sem itak že prepameten, a ne, a ne
). Pa bi še mogoče odpotoval na IG, že navedenega datuma, vendar tega, da mi bi Eöry "predaval" - Organizacijo in razvoj gasilstva na Slovenskem, pač ne prenesem
( kar je preveč, je preveč
).
lp DC
lp DC
-
kr nekdo
-
Matjaž Zupan
-
tweety1986
Odg: Tečaj za ViGČ
Pozdravljeni!
V prihodnjem letu se bom udeležil tečaja za višjega strokovnega svetovalca. Zanima me, s pomočjo katere literature naj se pripravljam za sprejemne teste? Kaj pride vse v poštev za sprejemne izpite?
Hvala za odgovore!
Lp
V prihodnjem letu se bom udeležil tečaja za višjega strokovnega svetovalca. Zanima me, s pomočjo katere literature naj se pripravljam za sprejemne teste? Kaj pride vse v poštev za sprejemne izpite?
Hvala za odgovore!
Lp
-
Matjaž Zupan
Pri vsakem izobraževanju za čin, ki je višji od čina Gasilec, je načeloma potrebno opraviti sprejemni test iz snovi, ki pride v poštev pri predhodnih činih - tako za VGČ kot za VSS je potrebno znati vse do vključno tečaja za vodjo enot (čin GČ).tweety1986 napisal/-a:Pozdravljeni!
Hvala za odgovore!
Lp
Gasilska zveza Slovenije je pripravila neka okvirna vprašanja, ki bi se lahko v podobni obliki pojavila na sprejemnem testiranju. Najdeš jih na naslovu: http://www.gasilec.net/uploads/datoteke ... p_test.doc
Literatura v enotni obliki po mojem ne obstaja, pomaga pa znanje zakonodaje (Zakon o gasilstvu, Zakon o varstvu pred požarom, Pravila gasilske službe) ter iz te zakonodaje izhajajočih pravilnikov in normativov, preventive, taktike (vključno z izračuni pretokov, izgub tlaka, gašenja s peno), vozil in opreme,...
Sprejemni izpiti za VSS ne vsebujejo vprašanj iz strogega operativnega področja (izračuni izgube tlakov, vozila, risanje taktičnih skic,...) za razliko od sprejemnih za VGčje.