Tečaj za ViGČ

Tečaji, vaje, šola ...
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Gost

Odgovor Napisal/-a Gost »

Praška pomlad , kmaloo....... Pa tak lepo bajto so si kupli. cc
Uporabniški avatar
Drago
Naj forumovec 2002
Naj forumovec 2002
Kraj: Lukavci
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Drago »

Naj mi bo dopuščeno, da malo zaidem v Simonino zelje :oops: Iz GZS-ja sem dobil prijazen dopis za udeležbo na tečaju za visoke strokovne svetovalce, ki bo potekal 7. in 8. 11. 2003. Po opravljenem tečaju in oddani zaključni nalogi udeležence tečaja čaka čin VkGČ-ja. No, jaz sem se za ponujeno mi možnost lepo zahvalil ( saj sem itak že prepameten, a ne, a ne :? :twisted: ). Pa bi še mogoče odpotoval na IG, že navedenega datuma, vendar tega, da mi bi Eöry "predaval" - Organizacijo in razvoj gasilstva na Slovenskem, pač ne prenesem :lol: ( kar je preveč, je preveč :roll: ).

lp DC :lol:
kr nekdo

Odgovor Napisal/-a kr nekdo »

Drago!

Edino pravilno! Najbolje da te cine (VkGČ) ukinemo, sam ljudi, ki jih nosijo pa ( :twisted: žal :twisted: ) ne moremo.

:wink:

EE
Matjaž Zupan

Odgovor Napisal/-a Matjaž Zupan »

kr nekdo napisal/-a:Drago!

Edino pravilno! Najbolje da te cine (VkGČ) ukinemo, sam ljudi, ki jih nosijo pa ( :twisted: žal :twisted: ) ne moremo.

:wink:

EE
Vprašanje,če bi bili dotični ljudje za ta predlog. Dvomim...
tweety1986

Odg: Tečaj za ViGČ

Odgovor Napisal/-a tweety1986 »

Pozdravljeni!
V prihodnjem letu se bom udeležil tečaja za višjega strokovnega svetovalca. Zanima me, s pomočjo katere literature naj se pripravljam za sprejemne teste? Kaj pride vse v poštev za sprejemne izpite?
Hvala za odgovore!

Lp
Matjaž Zupan

Odgovor Napisal/-a Matjaž Zupan »

tweety1986 napisal/-a:Pozdravljeni!
V prihodnjem letu se bom udeležil tečaja za višjega strokovnega svetovalca. Zanima me, s pomočjo katere literature naj se pripravljam za sprejemne teste? Kaj pride vse v poštev za sprejemne izpite?
Hvala za odgovore!

Lp
Pri vsakem izobraževanju za čin, ki je višji od čina Gasilec, je načeloma potrebno opraviti sprejemni test iz snovi, ki pride v poštev pri predhodnih činih - tako za VGČ kot za VSS je potrebno znati vse do vključno tečaja za vodjo enot (čin GČ).

Gasilska zveza Slovenije je pripravila neka okvirna vprašanja, ki bi se lahko v podobni obliki pojavila na sprejemnem testiranju. Najdeš jih na naslovu: http://www.gasilec.net/uploads/datoteke ... p_test.doc

Literatura v enotni obliki po mojem ne obstaja, pomaga pa znanje zakonodaje (Zakon o gasilstvu, Zakon o varstvu pred požarom, Pravila gasilske službe) ter iz te zakonodaje izhajajočih pravilnikov in normativov, preventive, taktike (vključno z izračuni pretokov, izgub tlaka, gašenja s peno), vozil in opreme,...
Uporabniški avatar
Primoz
GE: Sečovlje

Odgovor Napisal/-a Primoz »

Sprejemni izpiti za VSS ne vsebujejo vprašanj iz strogega operativnega področja (izračuni izgube tlakov, vozila, risanje taktičnih skic,...) za razliko od sprejemnih za VGčje.
Odgovori