Prijave na jesenske trmine v letu 2011-popravek

Tečaji, vaje, šola ...
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Uporabniški avatar
Zbiljc
GE: Medvode
Kraj: Bojna linija

Re: Prijave na jesenske trmine v letu 2011-popravek

Odgovor Napisal/-a Zbiljc »

A se že da videt, če si ali nisi?
Kar se govori za mojim hrbtom, je vzpodbudno, saj so tisti, ki govorijo, vedno vsaj korak za menoj
RomanB
GE: PGD Repnje-Dobruša
Kraj: Vodice
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a RomanB »

Ja. Pri meni je od treh prijav (IDA, HFTB, IDA OBN) potrjeno le IDA OBN, se pravi status "razporejen na tečaj," ostali pa zavrnjeni.
Uporabniški avatar
Ninja
GE: Dole pri Litiji
Kraj: Dole pri Litiji
Kontakt:

Odg: Prijave na jesenske trmine v letu 2011-popravek

Odgovor Napisal/-a Ninja »

Mi smo društvo I. kategorije in so nam sprejeli le enega na tečaj Inštruktor, vse ostalo: 4x HFTA , 2x TR, 2x NS in 4x IDA so nam zavrnili. Utemlejitev: Ker je bilo prijav več, kot prostih mest, smo del prijav zavrnili. Tudi vaša je bila med njimi; ali Vsa prosta mesta so zapolnjena. Zato smo vaše prijave žal zavrnili; ali Prijav je bilo več, kot prostih mest, zato smo višek prijav zavrnili.
To je naše poslanstvo, naše življenje. To smo mi, gasilci!
ursus
GE: PGD Polje

Odgovor Napisal/-a ursus »

Pri nas isto samo IDA OBN, in INFORMATIK sta priznana, na dan odprtja sem cel dopoldne čekiru, kdaj se bodo tečaji odprli, namreč niso se takoj zjutraj in takoj ko so se odprli, sem jih sproti kliku (na vsake pol ure sem/smo bili na Vulkanu), zato mi je zanimivo, da HFTB ni šel čez, čeprav v društvu nimamo še nikogar z HFTB. Prijavu pa sem skoraj vse :) TRE, NS, IDA, IDA OBN, HFTA, HFTB, INFORMATIK. Če bodo taka pravila veljala v bodoče, bomo društva I.kategorije verjetno bolj kot ne izpadali, škoda. Edin kar nam preostane bo ažurno slediti stran GZS in pobirati ostanke, tko sem letos samo za naše društvo uspel pridobiti 7 tečajev :) Samo to če ne pošlješ SMS takoj pozabi, gre mimo. Tko da zdej vsem tistim, ki ste trdili, da merila veljajo na letni bazi, zdej se lepo vidi, da to ne bo držalo. Merila se z novim ciklom (novim letom) ne zbrišejo, ostajajo in še kako veljajo. Dobro bi bilo, da bi eno polletje veljalo načelo, kot je bilo sedaj, eno polletje pa načelo: kdor prej pride, prej dobi tečaj.
Uroš T.
Uporabniški avatar
Tadcom
GE: Ptuj

Odgovor Napisal/-a Tadcom »

V popravku je bilo zelo lepo dokumentirano, da bodo najprej razporedili prijave gasilskih enot višjih kategorij (enote širšega pomena in višje), če bo še pa kaj prostora ostalo pa enote nižjih kategorij. Kolikor mi je pa znano, da bo tako še naslednje leto spomladanski rok, saj želijo najprej usposobiti kader v enotah višjih kategorij in pri tem ti "kampiranje" na vulkanu prav nič ne pomaga.

P.S.: Tudi nam (PGD PTUJ) so zavrnili nekaj članov za opravljanje tečaja IDA, saj je število prijav še vedno zelo visoko. Ostali so bili potrjeni in razporejeni na tečaje, glede na merila.

Lep pozdrav
Gost

Odg: Re: Prijave na jesenske trmine v letu 2011-popravek

Odgovor Napisal/-a Gost »

Tadcom napisal/-a:Kolikor mi je pa znano, da bo tako še naslednje leto spomladanski rok,
No tole je pa spet BUČKA!

L.p. S.
Uporabniški avatar
Tadcom
GE: Ptuj

Odgovor Napisal/-a Tadcom »

Tadcom napisal/-a:Kolikor mi je pa znano, da bo tako še naslednje leto spomladanski rok,
Ja ampak to še ni potrjeno. To so samo govorice. :wink:
Če le ne bo tako kot letos: vsi spomladanski rok, gešp jesenskega.
Uporabniški avatar
Zbiljc
GE: Medvode
Kraj: Bojna linija

Odgovor Napisal/-a Zbiljc »

TRE sprejeti vsi, IDA vse zavrnjeno. Imamo po Merilih dovolj specialnosti IDA in že nekaj časa ni noben delal tečaja. Pravtako imamo pri TRE.
Kar se govori za mojim hrbtom, je vzpodbudno, saj so tisti, ki govorijo, vedno vsaj korak za menoj
Jure S

Odgovor Napisal/-a Jure S »

Zanimiv podatek mogoče za tečaj IDA

Prijavljenih je bilo nekaj čez 800, sepravi, če bi poslali vse na IG, bi bilo skoraj da 90 ljudi na enem tečaju. In to so (smo) samo tisti ki ne izpolnjujemo meril :?

Če bo šlo tako naprej še dolgo ne pridemo na vrsto :(
F9
Uporabniški avatar
Primoz
GE: Sečovlje

Odgovor Napisal/-a Primoz »

vse postaja premajhno, gasilska šola na Igu in predvsem 'vreča' denarja ki vse to financira...
Uporabniški avatar
Suban
GE: Sečovlje

Odgovor Napisal/-a Suban »

Jure S napisal/-a:Zanimiv podatek mogoče za tečaj IDA

Prijavljenih je bilo nekaj čez 800, sepravi, če bi poslali vse na IG, bi bilo skoraj da 90 ljudi na enem tečaju. In to so (smo) samo tisti ki ne izpolnjujemo meril :?

Če bo šlo tako naprej še dolgo ne pridemo na vrsto :(
Če pomislite, je logično, da nekateri ne bodo prišli nikoli na vrsto. Imamo en pravi center za izobraževanje (IG) in nekaj malega pokrije Sežana. Več kot določeno število tečajev za neko specialnost se na leto ne more izvest.

V Sloveniji pa imamo ogromno število gasilskih društev (vsaka 3. vas svojega vrjetno) z ogromnim številom gasilcev operativcev. Že če bi želeli skoraj vse že obstoječe zagrete operativce peljati na vsa usposabljanja v par letih bi morali imeti vsaj 3 centre IG v SLO (številka je za ponazoritev, da me ne bo kdo za besedo primu zakaj ne 4 :) ). Odpiranje večjega števila centrov je pa tudi precej velik strošek, dodatno je potrebno imeti kader inštruktorjev pa še marsikaj.

Dodatno pa se usposabljajo vsake toliko let novi operativci v vseh kategorijah kar veča število iz leta v leto. In ker v jesenskem delu imajo enote viš. kat. prednost spet nižje kategorije izpadejo.

Moj predlog je, da za spomladanski del mal dežurate za pc-jem in prijavite takoj po odprtju tečajev svoje operativce (tako sem jaz lani dežural) in ste v navezi z GZ da jih čimprej potrdi. Za jesen pa poskusite srečo.

Zdaj pa malo pomislite logično, da št. tečajnikov oz. zagretih gasilcev bo vedno presegalo kapacitete Iga. Dodatno, pa tudi če zagovarjate da 1. kat ni manj vredna kot 4. kat -se strinjam, da ni manj vredna- ampak vseeno ne potrebuje vse gasilce imeti usposobljene za TRE, HFT A in B, NS, INŠ itd., če ima sosednjo enoto višje kategorije z dobro usposobljenim kadrom.

Tako bi bilo dobro, če nekateri tukaj počasi nehate tarnati po forumu, kako niso vseh vaših prijav sprejeli in raje se sami organizirate v GZ, povabite sosednje društvo v GZ z usposobljenim kadrom in opremo k vam ali pa greste vi k njim in skupaj izvajate vaje večkrat na leto (prave operativne, ne tiste kot Janez pravi Prikazne za publiko :wink: ), za IDA, TRE idr., ker vam bodo čisto dovolj pokazali, lahko še bolje kot na Igu določene stvari iz prakse in prav za vas, lahko boste vse poskusili delat in še v primeru, da boste sodelovali z njimi na intervenciji bodo vedeli, katere stvari znate, saj skupaj trenirate.

LP
A. Suban
Gost

Odgovor Napisal/-a Gost »

Jure S napisal/-a:Prijavljenih je bilo nekaj čez 800, sepravi, če bi poslali vse na IG, bi bilo skoraj da 90 ljudi na enem tečaju. In to so (smo) samo tisti ki ne izpolnjujemo meril :? (
Ampak eni kr lapate in to ne da bi vsaj malo preverili informacije!

Od 1069 prispelih prijav za IDA, je bilo 530 prijav iz društev, ki imejo dovolj izobraženega kadra.

Se pravi je bilo prijav iz društev, ki nimajo dovolj izobraženih 539. To je za 20 tečajev. Letno se jih izvede 30 (še 4 leta nazaj 40 letno).

To pomeni, da položaj ni rožnat, je pa daleč, daleč od kritičnega!

Domišlijo mal pod kontrolo :jezniogenj:

S.
Uporabniški avatar
VladoP
GE: Radlje ob Dravi
Kraj: Radlje ob Dravi
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a VladoP »

Nekdo pred mano je zapisal:
Mi smo društvo I. kategorije in so nam sprejeli le enega na tečaj Inštruktor, vse ostalo: 4x HFTA , 2x TR, 2x NS in 4x IDA so nam zavrnili.
Moje mišlenje: vse ostalo, kar so vam zavrnili bi že zdavnaj morali imeti urejeno. V enem letu ste hoteli izobraziti praktično vse specialnosti, ki jih enota I. kat. potrebuje. Če si 15 let spal ne boš mogel vsega nadoknaditi v enem letu (razumem, da menjaš kakšno generacijo operativcev in/ali se sproti pojavljajo nove potrebe).
RomanB
GE: PGD Repnje-Dobruša
Kraj: Vodice
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a RomanB »

Vlado, tudi če imajo 40 IDA nosilcev, pa letos niso še nobenega izobrazili, imajo vso pravico, da jih 4 prijavijo! Velja tudi za ostale tečaje.
Uporabniški avatar
Ninja
GE: Dole pri Litiji
Kraj: Dole pri Litiji
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Ninja »

RomanB napisal/-a:Vlado, tudi če imajo 40 IDA nosilcev, pa letos niso še nobenega izobrazili, imajo vso pravico, da jih 4 prijavijo! Velja tudi za ostale tečaje.
Bi imeli že zdavnaj urejeno, če nam ne bi vsakič večino zavrnili. In letos nismo še nobenega izobrazili in smo tako, tudi sami mnenja, da imamo pravico, da prijavimo toliko tečajnikov, kot nam pripada (vedno jih prijavljamo).
To je naše poslanstvo, naše življenje. To smo mi, gasilci!
Odgovori