Prijave na jesenske trmine v letu 2011-popravek

Tečaji, vaje, šola ...
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Uporabniški avatar
Pero

Odg: Prijave na jesenske trmine v letu 2011-popravek

Odgovor Napisal/-a Pero »

Zaj se pa izjasnite. Imam čisto normalni pozitivni odnos do življenja, znam pa toliko slovenščine, da vem da tukaj pišete paradokse.

Simona, prosim če nam razložiš pomen stavka iz "Prijave na tečaj za jesenske termine v letu 2011 - popravek"
in sicer:
Upoštevani bodo podatki o stanju usposobljenih z dne 20. marec 2011
Torej tukaj bi naj pisalo po vaše => Upoštevani bodo podatki o stanju prijavljenih na usposalbjanja za leto 2011 ?!?!

Torej še praktični primeri:
prvi primer:
Sem društvo III.kat. Letoš še nisem imel prijavljenih na usposabljanje IDA. Če v jesensmek roku prijavim 11 gasilcev na usposabljanje IDA, ne dosegam Meril in sem v vrstnem redu takoj za prijavami GEŠP (2. alineja razvrščanja) ?

drugi primer:
Sem društvo III.kat. Letos še nisem imel prijalvjenih na usposabljanje IDA. Če v jesenskem roku prijavim 15 gasilcev na usposabljanje IDA, imam do 50% rezerve, in se me upošteva pod 4. alinejo razvrščanja

tretji primer:
Napišite prosim primer, kdaj ne ustrezam merilom (za III.kat ) ,tako da bodo "v prvi fazi moje prijave zavrnjene"

hvala
lp
Don't raise your voice, Improve your argument!
Simona
Vijolica
Vijolica
Kraj: Kamnik

Odgovor Napisal/-a Simona »

Pero, težka bo, namreč tvoji primeri so nepopolni! Manjkajo ključni podatki!

Bom pa vseeno probala.

Društvo III. kategorije ima trenutno 6 gasilcev, ki imajo opravljen tečaj IDA. Po Merilih bi jih moralo imeti 12. To pomeni, da ima premalo izobraženih in bo pri razporejanju prijav prišlo na vrsto takoj za GEŠPi, če bo prijavilo od 1 do 12 kandidatov. Če jih bo društvo prijavilo več kot 13 jim bomo zavrnili eno prijavo. To pa zato ker so podhranjeni s kadrom.

Če bo društvo III. kategorije, ki ima trenutno 15 gasilcev z opravljenim tečajem za IDA, prijavilo na tečaj 13 gasilcev, jim bomo zavrnili vse prijave. Namreč pripada jim 12 nosilcev IDA.

Če bo društvo III. kategorije, ki ima trenutno 15 gasilcev z opravljenim tečajem za IDA, prijavilo na tečaj 10 gasilcev in jih bo na koncu na tečaj prišlo 5, za ostalih 5 mest pa ne bodo vsaj 8 dni pred tečajem javili, da jih ne bo, bodo za vsaj eno leto poskrbeli, da jim to ne bo več uspelo.

Problem nastane, ker ne poznate sistema in potem ne razumete navodil in mislite, da so površno napisana. Pa niso, samo za razumevanje je potrebno predznanje. Za odpravo tega so na spletni strani GZS objavljeni zakoni, uredbe in pravilniki. Zato pišemo navodila, zato pišemo smernice za občne zbore, zato izdajamo Letni priročnik in revijo Gasilec. Ampak, če tega ne preberete, je jasno, da tega ne veste. In za nastale tegobe zaradi neinformiranosti je vedno kriva GZS. Ampak mi lahko samo napišemo, prebrati boste morali vi.

Kar se tiče pa 20. marca 2011 pa tisti, zaradi katerih je to napisano, že vejo kaj to pomeni, ostalim pa ni treba vedet ;-)
Uporabniški avatar
gubina
Kraj: LJ-okolica

Odgovor Napisal/-a gubina »

Simona napisal/-a:Pero, težka bo, namreč tvoji primeri so nepopolni! Manjkajo ključni podatki!

Bom pa vseeno probala.

Društvo III. kategorije ima trenutno 6 gasilcev, ki imajo opravljen tečaj IDA. Po Merilih bi jih moralo imeti 12. To pomeni, da ima premalo izobraženih in bo pri razporejanju prijav prišlo na vrsto takoj za GEŠPi, če bo prijavilo od 1 do 12 kandidatov. Če jih bo društvo prijavilo več kot 13 jim bomo zavrnili eno prijavo. To pa zato ker so podhranjeni s kadrom.

Če bo društvo III. kategorije, ki ima trenutno 15 gasilcev z opravljenim tečajem za IDA, prijavilo na tečaj 13 gasilcev, jim bomo zavrnili vse prijave. Namreč pripada jim 12 nosilcev IDA.

Če bo društvo III. kategorije, ki ima trenutno 15 gasilcev z opravljenim tečajem za IDA, prijavilo na tečaj 10 gasilcev in jih bo na koncu na tečaj prišlo 5, za ostalih 5 mest pa ne bodo vsaj 8 dni pred tečajem javili, da jih ne bo, bodo za vsaj eno leto poskrbeli, da jim to ne bo več uspelo.

Problem nastane, ker ne poznate sistema in potem ne razumete navodil in mislite, da so površno napisana. Pa niso, samo za razumevanje je potrebno predznanje. Za odpravo tega so na spletni strani GZS objavljeni zakoni, uredbe in pravilniki. Zato pišemo navodila, zato pišemo smernice za občne zbore, zato izdajamo Letni priročnik in revijo Gasilec. Ampak, če tega ne preberete, je jasno, da tega ne veste. In za nastale tegobe zaradi neinformiranosti je vedno kriva GZS. Ampak mi lahko samo napišemo, prebrati boste morali vi.

Kar se tiče pa 20. marca 2011 pa tisti, zaradi katerih je to napisano, že vejo kaj to pomeni, ostalim pa ni treba vedet ;-)
=D>
di-du-di-du
Uporabniški avatar
Pero

Odgovor Napisal/-a Pero »

Trdila sta da št. članov, ki imajo opralvjeno specialnost ni ključen podatek. Torej nevem zakaj so sedaj to ključni podatki......
Torej 3. Simonin primer, brez "črne liste":
Društvo III. kat, ki že ima 15 članov s opralvjenim IDA, lahko za jesenski del na usposabljanje IDA prijavi 10 članov.

lp
Don't raise your voice, Improve your argument!
Simona
Vijolica
Vijolica

Pero napisal/-a:Trdila sta da št. članov, ki imajo opralvjeno specialnost ni ključen podatek. Torej nevem zakaj so sedaj to ključni podatki......
Kje in kdo je to trdil??
fp

Odgovor Napisal/-a fp »

me pa zanima nekaj
če je nekdo prijavil 10 kandidatov, prišlo jih je 5 je torej na črni listi
kaj pa če so prišli nadomestni kandidati, ne iz istega ampak iz sosednjih društev?
potem je to enako kot če bi bili na tečaju vsi ki so se prijavili

simona hvala za odgovor
Uporabniški avatar
KUMBY
GE: PGD Ponikva
Kraj: Ponikva
Kontakt:

Re: Prijave na jesenske trmine v letu 2011-popravek

Odgovor Napisal/-a KUMBY »

Če sem prav razumel. Potem lahko društvo 2.kategorije, ki že ima 9 nosilcev IDA prijavi na jesenski rok koliko gasilcev, da bomo prišli zraven in v katerem terminu????
Simona
Vijolica
Vijolica

fp napisal/-a:če je nekdo prijavil 10 kandidatov, prišlo jih je 5 je torej na črni listikaj pa če so prišli nadomestni kandidati, ne iz istega ampak iz sosednjih društev?
Tovrstnih rešitev je zelo malo. Zato bomo ta problem reševali, ko bo nastopil.
KUMBY napisal/-a:Če sem prav razumel. Potem lahko društvo 2.kategorije, ki že ima 9 nosilcev IDA prijavi na jesenski rok koliko gasilcev, da bomo prišli zraven in v katerem terminu????
Termine boste še vedno izbirali sami. In če bo v izbranem terminu, po razporeditvi GEŠP in podhranjenih društev ostalo še kaj mest, boste na tečaj razporejeni, drugače pa bo prijava zavrnjena.
Uporabniški avatar
Dave D
GE: Loka pri Mengšu
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Dave D »

Simona napisal/-a:Se pravi načeloma društvo I. kategorije lahko vsako leto prijavi na IDA 4 svoje gasilce...
Lahko jih že prijavi, lahko, vendar na vrsto ne bodo prišli, vse dokler bo v Sloveniji stanje v nekaterih društvih tako, da nimajo popolnjenih minimalnih standardov za IDA ipd. Če v društvu I. kategorije že imaš 4 gasilce, ki so opravili tečaj IDA, zraven ne prideš, RAZEN, če ne bo prišlo do popolnitve mest za tečaj. Potem imaš možnost, da na tečaj letno pridejo 4 gasilci. Popolnoma razumljivo. Nastal bo le problem v primeru, da kako tako društvo ne bo moglo na tečaj predolgo časa (leto, dve, tri?). Kaj pa se bo storilo v tem primeru?
No ja, počakajmo malo, pa bomo videli, kako se bo vse skupaj razpletlo, morda bo celo bolje kot poprej, če se bo na tečaj prijavljalo samo resne kandidate in bo odpovedi manj.

p.s. V primeru odpovedi udeležbe na tečaju, kako se bo odvijalo zaporedje popolnjevanja mest na tečajih s strani društev, ki na tečaj niso bila sprejeta? Objava kje? Razporeditev na podlagi česa? Recimo, da se na sproščeno mesto prijavita 2 društvi, eno je I. kategorije, drugo je III. kategorije in oba imata že izpolnjene minimalne standarde, letos pa še niso nikogar poslali na dotični tečaj?
Lep pozdrav! 8)

David
PGD Loka pri Mengšu
-------------------------
http://www.pgd-loka.si
urosl
GE: Lovrenc na Drav. p.
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a urosl »

Da ne odpiram teme bom vprašal tukaj.
Zanima me zakaj so vroči treningi A (HFTA) organizirani izključno v Sežani. Bodo še organizirani na Igu?
Uporabniški avatar
zagii
GE: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a zagii »

Mislim da se poslužujejo tem, da se bodo ti treningi prakticiral v Sežani in na Pekrah pri Mariborju da malo sprostijo ta Ig.
Klemen Žagar, Gasilec [IDA, HELI, HTF-A], pom. pov. za IDA

http://www.facebook.com/PGDRimskeToplice
http://www.pgd-rimsketoplice.si/
sašo123

Odgovor Napisal/-a sašo123 »

Od kdaj pa bo v Pekrah možen HFTA???
RomanB
GE: PGD Repnje-Dobruša
Kraj: Vodice
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a RomanB »

Ali za HFTB še vedno velja pravilo, kdor prej pride?
Jure S

Odgovor Napisal/-a Jure S »

Očitno so šle prijave za IDA in TR skozi proces ''filtriranja'', sedaj me pa zanima če je nižje kategoriziranim društvom sploh uspelo prijaviti na usposabljanje kakšnega člana?
F9
RomanB
GE: PGD Repnje-Dobruša
Kraj: Vodice
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a RomanB »

Jaz sem prijavil enega na IDA, zavrnili so mi ga z razlogom, da je za določen tečaj bilo prijavljenih več tečajnikov kolikor je prostih mest. Izpolnjevanja meril ni omenjeno, prijavil sem pa ga, ko je bilo na tečaj prijavljenih nekje 10 do 15, končna številka je pa bila 33. Smo I. kategorija.
Odgovori