VGČ

Tečaji, vaje, šola ...
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Uporabniški avatar
alc33
Kraj: NorthEast

Odg: VGČ

Odgovor Napisal/-a alc33 »

MICKA napisal/-a:Predlog:

Kako je potrebno biti oblečen in vse ostalo kar paše zraven je napisano samo ne izvaja se, zato:

na prvi prireditvi, paradi, ali kjerkoli že boste v uniformi, naj ima nekdo toljiko "jajc" in naj izloči vse ki niso oblečeni tako kot bi morali biti. To naj velja za vse od gasilca pripavik do najvišjih oficirjev. Kaj kmalu bodo rezultati vidni.

PS
Kdor se spomni stare JLA bo vedel kaj mislim.
¸

:D

Jaz se oblačim po predpisih še od Kongresa v Slovenj Gradcu ( 1993 :?: ). Takrat me je namreč poveljnik naše zveze " pustil " doma zaradi belih nogavic. Glede na to, da so potem imeli probleme z iskanjem voznika ( nobeden ni hotel voziti ), ki me je zamenjal, sem jih poslušal ( opravičeno ) še celo leto.

Lp.
Flying isn't dangerous. Crashing is what's dangerous.
Uporabniški avatar
skater

Odgovor Napisal/-a skater »

skater je napisal:
Če se kdaj kdo zapiči v izgled gasilca se potem v nogavice in v to v kaj je obut. Predlagam, da komisija na GZS tipizira oboje, podeli proizvajalcu koncesijo potem to gasilska društva nabavimo in bomo končno vsi enotni.
Oskar je napisal:
Iz tvojega pisanja ne razberem na kaj si mislil , si na strani tenisačov ali na strani urejenosti in reda ? kaj bi sprejemali, če je vse že lepo sprejeto in napisano !
Nič se ne zapičimo , samo opozarjamo. Ali sem pa pretrt da bi te razumel
Jaz sem za urejenost, vendar dokler si bomo gasilci sami izbirali vrsto čevljev in nogavic pač ne moreš spregledati, da imajo vsake oči svojega malarja in takšni so potem čevlji in pa nogavice. Si zdaj razumel Oskar. Pa brez zamere.
Uporabniški avatar
Janez Koncilija
Naj forumovec 2006
Kraj: Topole
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Janez Koncilija »

skater napisal/-a: Jaz sem za urejenost, vendar dokler si bomo gasilci sami izbirali vrsto čevljev in nogavic pač ne moreš spregledati, da imajo vsake oči svojega malarja in takšni so potem čevlji in pa nogavice. Si zdaj razumel Oskar. Pa brez zamere.
Jah ne vem, za tistega, ki je kdaj nosil uniformo, je samoumevno, da morajo biti čevlji črni in nogavice temne. Je pa res, da bi bilo to lahko opredeljeno v celostni podobi in PGS.

LP

Janez 8)
Ne prehitevaj, poglej drevo, ki raste!
Uporabniški avatar
Primoz
GE: Sečovlje

Odgovor Napisal/-a Primoz »

Janez Koncilija napisal/-a:Je pa res, da bi bilo to lahko opredeljeno v celostni podobi in PGS.
celostna podoba GZS oz. gasilcev je zelo daleč od tega kakršna bi morala celostna podoba izgledat. Zelo daleč. Brez glave in repa...
alky
Kraj: PGD Planina

Odgovor Napisal/-a alky »

Primoz napisal/-a:
Janez Koncilija napisal/-a:Je pa res, da bi bilo to lahko opredeljeno v celostni podobi in PGS.
celostna podoba GZS oz. gasilcev je zelo daleč od tega kakršna bi morala celostna podoba izgledat. Zelo daleč. Brez glave in repa...

Če bi imela glavo, bi dobila tudi rep. #-o
Uporabniški avatar
janez
dolgoprogaš
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a janez »

Na podlagi tretjega odstavka 8. člena Zakona o gasilstvu (Uradni list RS št. 113/05 - uradno in prečiščeno besedilo) je izdal minister za obrabo PRAVILNIK o gasilskih uniformah, oznakah, činih ter izkaznicah.

Pravilnik ima kar 33 členov. Natnčno so opisane tako svečane (ta izraz se v pravilniku ne uporablja), delovne in zaščitne gasilske obleke, tako za poklicne kot tudi za prostovoljne gasilce v RS. Pravilnik je bil objavljen v Uradnem listu RS 95/2007 z dne 19. 10. 2007 in je veljaven od 3. 11. 2007.

4. člen (vrste uniform prostovoljnih gasilcev)
- gasilska uniforma
- delovna obleka
- gasilska zaščitna obleka ter druga zaščitna in reševalna oprema.

5. člen (gasilska uniforma)
(1) Gasilska uniforma prostovoljnih gasilcev je temno modre barve in jo sestavljajo kapa šapka, suknjič, hlače, srajca, kravata, nizki čevlji, plašč ali vetrovka, gasilski pas, rokavice, nogavice in pas za hlače.
(2) Gasilska uniforma prostovoljnih gasilk je temno modre barve in jo sesatvljajo kapa, suknjič, krilo, srajca, kravata, čevlji, plašč ali vetrovka, rokavice in nogavice.
(3) Sestavni deli iz prvega in prejšnjega dstavka so določeni v prilogi 1 tega pravilnika. Podrobnejša oblika, kroj, tehnične zahteve in barva posameznih delov gasilske uniforme je določena na spletni strani Gasilske zveze Slovenije.

In tako naprej.

LP

Janez
Uporabniški avatar
Janez Koncilija
Naj forumovec 2006
Kontakt:

janez napisal/-a:Podrobnejša oblika, kroj, tehnične zahteve in barva posameznih delov gasilske uniforme je določena na spletni strani Gasilske zveze Slovenije.

In tako naprej.

LP

Janez
Problem je, ker tam čevljev (razen na sliki, kjer pa so črni) in nogavic ni (ali pa jaz ne najdem). In potem tisti, ki niso uniforme nosili v vojski ali drugih službah pač nosijo tisto kar imajo, tudi bele nogavice, ki so že zdavnaj in čisto mimo. To sem ugotovil že kar nekaj let nazaj, ko sem imel vaje z mladinkami, pa je prišel mimo nekdo v belih nogavicah. Pa pravi ena:" Lej ga butlja, gips ma na nogah, pa kje ta človk živi!"

Torej belonogavičarji, ste precej za časom, ko hodite z gipsom na nogah (razen, na teniškem igrišču, tja pa še pašejo).

LP

Janez 8)
Uporabniški avatar
Janez Koncilija
Naj forumovec 2006
Kontakt:

No, sem šel gledat prilogo poklicnih kolegov, tam je pa vse jasno napisano:

Drugi deli uniforme poklicnega gasilca
čevlji nizki, so črne barve, zavezujejo se z vezalkami.
Zimski čevlji so črne barve in segajo do gležnjev.
Nogavice so temno modre barve zimske (dokolenke) in letne (kratke nogavice).
Pas za hlače je iz črnega usnja, širine 4,5 cm s kovinsko zaponko na kateri je lahko odtisnjen
znak poklicne gasilske enote.

Pa dajmo še prostovoljci tole kopirat, ne bo pretežko. Upam.

LP

Janez 8)
Uporabniški avatar
skater

Odgovor Napisal/-a skater »

Janez je napisal"
No, sem šel gledat prilogo poklicnih kolegov, tam je pa vse jasno napisano:
Drugi deli uniforme poklicnega gasilca
čevlji nizki, so črne barve, zavezujejo se z vezalkami.
Zimski čevlji so črne barve in segajo do gležnjev.
Nogavice so temno modre barve zimske (dokolenke) in letne (kratke nogavice).
Pas za hlače je iz črnega usnja, širine 4,5 cm s kovinsko zaponko na kateri je lahko odtisnjen
znak poklicne gasilske enote.

Pa dajmo še prostovoljci tole kopirat, ne bo pretežko. Upam.
Se popolnoma strinjam s pobudo. Naj se doda takšen opis tudi v naš pravilnik. =D>
Odgovori