Višja gasilska šola
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
- Oskar
- Naj forumovec 2004

- Kraj: Malečnik
- Kontakt:
Odg: Višja gasilska šola
Kateri Pohorec je to. A ga poznam, je kdaj govoril v parlamentu ?
Kaj pa bo z obljubami Erjavca po volitvah ?
Horvat se trudi, kar je prav, ko bi se le vsi tako potrudili, ki so na začasnem delu v Ljubljani !
Kaj pa bo z obljubami Erjavca po volitvah ?
Horvat se trudi, kar je prav, ko bi se le vsi tako potrudili, ki so na začasnem delu v Ljubljani !
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
Lep pozdrav
Ker je debata o višji gasilski šoli potihnila ( Ali bo al ne ), me zanima sledeče:
1. Kdaj bo z poukom začela 1. generacija?
2. Kakšni so pogoji za vpis?
3. Ali lahko " izredno študiraš " ( kot samoplačnik )?
4. Kolikšen bo strošek šolanja ( samoplačnik )?
hvala za odgovore
Ker je debata o višji gasilski šoli potihnila ( Ali bo al ne ), me zanima sledeče:
1. Kdaj bo z poukom začela 1. generacija?
2. Kakšni so pogoji za vpis?
3. Ali lahko " izredno študiraš " ( kot samoplačnik )?
4. Kolikšen bo strošek šolanja ( samoplačnik )?
hvala za odgovore
LP iz Postojne
Borut Smrdel - Borči
070-314-320
Borut Smrdel - Borči
070-314-320
Ta zadeva tudi mene zanima saj, če bo ta šola se bom sigurno vpisal
Ker tak še imam samo 1 leto šole pa se morem počasi odločit kako naprej
LP
LP
Na mladih svet stoji!
-
kilo
Pozdravljeni,
glede na to, da ta tema je trenutno precej zanimiva bi pričakoval tudi odzive. Ali res na spoklicne gasilce ne zanima priprava višješolskega študijskega programa , ali smo to prepustili drugim?
LP
loki13
glede na to, da ta tema je trenutno precej zanimiva bi pričakoval tudi odzive. Ali res na spoklicne gasilce ne zanima priprava višješolskega študijskega programa , ali smo to prepustili drugim?
LP
loki13
Prejšnji teden je bila na Igu razprava o višji gasilski šoli.
Kakšni so rezultati?
Darko
Kakšni so rezultati?
Darko
Strokovni svet Republike Slovenije za poklicno in strokovno izobraževanje je na svoji seji, ki je potekala v četrtek, 10. decembra, sprejel pozitivno mnenje k predlogu višješolskega programa za gasilstvo.
Fantje bravo!
Darko
Fantje bravo!
Darko
odlično!!!
sedaj pa držimo pesti za čimprejšno uvrstitev programa v študijski sistem
LP
sedaj pa držimo pesti za čimprejšno uvrstitev programa v študijski sistem
LP
- Milan Dubravac
- Gasilci.org

- Kraj: smokuč
No strokovni svet je dal pozitivmno mnenje k programu.
Moram reči, da glede na to kar se mi je dogajalo zadnje tedne v pozitivni in negativni luči na področju gasilstva ravno ta dogodek tehtnico prevaga na pozitivno stran.
Na razpravi je bilo kar zanimivo. Pred našim je bil na vrsti program Avtoservisni inženir in so ga člani strokovnega sveta raztrgali ter gladko zavrnili.
Ko je prišlel na vrsto naš program pa je bilo k sreči drugače. Že na akreditacijski komisiji je eden od članov komentiral da smo formativne cilje pripravili celo bolje kot šolniki!
Ko bo zapisnik potrjen bo program tudi objavljen. Sedaj se pričenja druga faza, organizacija višje šole.
Moram reči, da glede na to kar se mi je dogajalo zadnje tedne v pozitivni in negativni luči na področju gasilstva ravno ta dogodek tehtnico prevaga na pozitivno stran.
Na razpravi je bilo kar zanimivo. Pred našim je bil na vrsti program Avtoservisni inženir in so ga člani strokovnega sveta raztrgali ter gladko zavrnili.
Ko je prišlel na vrsto naš program pa je bilo k sreči drugače. Že na akreditacijski komisiji je eden od članov komentiral da smo formativne cilje pripravili celo bolje kot šolniki!
Ko bo zapisnik potrjen bo program tudi objavljen. Sedaj se pričenja druga faza, organizacija višje šole.
Ni ne bližnjice ne široke ceste do znanja (evklid)
Zdravo!
Super...
Me pa zanima nekaj reči
Kaj višja gasilska šola pomeni, da ne bo več usposabljanja za poklicne gasilce na Igu?
Potem se bo na delovno mesto gasilca lahko prijavil nekdo, ki bo imel narejeno višjo gasilsko šolo? To pomeni, da se zna zgodit, da bo output gasilske šole višji od povpraševanja po poklicnih gasilcih?
Kaj se bo zgodilo z že zaposlenimi poklicnimi gasilci, bodo morali na kakšno dopolnilno izobraževanje?
To bo verjetno bolonjski program, torej, če se kaj razumem na zadevo, bo višja gasilska šola dala stopnjo izobrazbe VI/I ?
Bo diplomant višje gasilske šole zaposljiv tudi na kakšnem drugem delovnem mestu, ali izključno na mestu poklicnega gasilca?
Veliko vprašanj, vem... če obstaja kakšen link, na katerem bi se našel kak odgovor, ga lahko prosim kdo prilima sem?
Lep pozdrav vsem!
Super...
Me pa zanima nekaj reči
Kaj višja gasilska šola pomeni, da ne bo več usposabljanja za poklicne gasilce na Igu?
Potem se bo na delovno mesto gasilca lahko prijavil nekdo, ki bo imel narejeno višjo gasilsko šolo? To pomeni, da se zna zgodit, da bo output gasilske šole višji od povpraševanja po poklicnih gasilcih?
Kaj se bo zgodilo z že zaposlenimi poklicnimi gasilci, bodo morali na kakšno dopolnilno izobraževanje?
To bo verjetno bolonjski program, torej, če se kaj razumem na zadevo, bo višja gasilska šola dala stopnjo izobrazbe VI/I ?
Bo diplomant višje gasilske šole zaposljiv tudi na kakšnem drugem delovnem mestu, ali izključno na mestu poklicnega gasilca?
Veliko vprašanj, vem... če obstaja kakšen link, na katerem bi se našel kak odgovor, ga lahko prosim kdo prilima sem?
Lep pozdrav vsem!
- Peter
- Upravnik

- GE: Zabreznica
- Kraj: Breznica
- Kontakt:
Jaz ti bom napisal neuradno, če bo kaj narobe, naj pa kdo popravi.
VGŠ bo izobraževala gasilske inženirje, za gasilce ne bo sprememb.
Za delovno mesto gasilca se že sedaj lahko prijavijo tudi z višjo izobrazbo, pomembno je, da kandidat izpolnjuje minimalne pogoje. Šola bo v prvi fazi verjetno namenjena za poklicne gasilce, predvsem za sedanje vodje izmen, ki bodo morali leta 2015, za svoje delovno mesto imeti ustrezno izobrazbo.
Zaposleni gasilci imajo v Prehodnih in končnih določbah Zakona o gasilstvu določeno, kdo mora doseči 5. stopnjo, če je še nima. Zahteve za izobrazbo gasilcev se z uvedbo VGŠ ne bodo spremenile.
Diplomant šole bo ravnotako zaposljiv na drugih področjih oz. delovnih mestih, kot katerikoli drugi. Večinoma še vedno šteje stopnja izobrazbe in ne sama smer.
VGŠ bo izobraževala gasilske inženirje, za gasilce ne bo sprememb.
Za delovno mesto gasilca se že sedaj lahko prijavijo tudi z višjo izobrazbo, pomembno je, da kandidat izpolnjuje minimalne pogoje. Šola bo v prvi fazi verjetno namenjena za poklicne gasilce, predvsem za sedanje vodje izmen, ki bodo morali leta 2015, za svoje delovno mesto imeti ustrezno izobrazbo.
Zaposleni gasilci imajo v Prehodnih in končnih določbah Zakona o gasilstvu določeno, kdo mora doseči 5. stopnjo, če je še nima. Zahteve za izobrazbo gasilcev se z uvedbo VGŠ ne bodo spremenile.
Diplomant šole bo ravnotako zaposljiv na drugih področjih oz. delovnih mestih, kot katerikoli drugi. Večinoma še vedno šteje stopnja izobrazbe in ne sama smer.
Hvala !!
Saj po podrobnejšem prebiranju prejšnjih postov, se mi je marsikaj razjasnilo...
Verjetno se mi bo odprlo še kakšno vprašanje v zvezi s tem, mi je res zanimiva tema, tako da se še kaj oglasim
Držim pesti in upam, da bo z gasilsko šolo vse tako, da bo prav!
Saj po podrobnejšem prebiranju prejšnjih postov, se mi je marsikaj razjasnilo...
Verjetno se mi bo odprlo še kakšno vprašanje v zvezi s tem, mi je res zanimiva tema, tako da se še kaj oglasim
Držim pesti in upam, da bo z gasilsko šolo vse tako, da bo prav!
Kdaj lahko pričakujemo prvo vpisno leto za višjo gasilsko šolo? Mogoče že letos, to je šolsko leto 2010/11?
ognjeborec
Zanimivo bo videt kako bodo sestavili vpisne pogoje! Sigurno se bo gledalo na učni uspeh (matura) in pa sprejemni izpiti.....pri čemer bomo gasilci potegnili takratko, ker sprejemni izpiti ne smejo bit sestavljeni direktno iz gasilskih veščin in ne smejo bit pretežni delež pri vpisu na VGŠ.
mene zanima če pozna kdo pogoje za vpis in kje bo ta višja gasilska šola ?
Vijolčno sveti se nebo !