Zelo lepo in resnično napisano.
Drugače pa glede izpitov....
Mislim, da sem edini od mlajših voznikov ''c'' kategorije v našem društvu, kateremu društvo oz. zveza ni nič plačala za opravljanje izpita.
Zakaj je temu tako se nisem nikoli obremenjeval, saj se je pokazalo že pri nekaterih drugih stvareh, da sem zapisan pri koncu seznama za raznorazna pridobitva(obleka-intervencijska, oprema,....). Tisti, ki so odločali so že vedeli zakaj je temu tako, saj so usi ''visoko izobraženi ljudje'',. Jim zaupam
Strošek izpita res ni mali.
Osebno sem računal, da sem dal preko 2000 eur.
naredil sem za ''C'', nato še za ''E''. Umes teh dneh kategoriji sem delal še NPK-narodna poklicna kvalifikacija, katera bo za voznika nujnega pomena, saj brez tega tečaja ne boš moral zakonito voziti tovornjaka.
Če boste vozili samo v gasilskih društvih NPK-ja ne boste potrebovali. V kolikor pa boste izpit potrebovali tudi v priatnem življenju pa je NPK nujen. Cenovno te NPK pride cca. 250EUR(jaz sem ga delal v Kranju).
V kolikor vozniki NPK-ja ne bodo imeli opravljenega bodo morali delati TEMELJNO POKLICNO KVALIFIKACIJO. Je dosti bolj zahtevna, saj bo kandidat moral svoje znanje pokazati tudi pred dodatno komisijo in odvoziti nekaj ur na posebnem poligonu. To je zame zelo dobra gesta, saj mislim da vozniki nimajo enakega znanja oz. občutka. Po domače povedano nima usak občutka za vožnjo in ni vsak za vsako delo.
Dosti sem na AC in ko gledam razne Romune, Čehe, Ukrajince kaj počnejo po cesti s tovornjaki si mislim, da je še malo tovrstnih nesreč. So res bolj poceni delovna sila, a mislim, da to ne odtehta posledic nesreč.
Sedaj pa že drvim na 2-urno vožnjo za kandidata voznika ''D'' kategorije, drugič rečemo pa še kakšno ''šofersko''
Lp, Nik