V soboto 23.5.09 je v okviru priprav na Evropsko prestolnico kulture v Mariboru potekalo več prireditev.
V te prireditve smo bili vključeni tudi gasilci GZ Maribor za prevoze z čolni občanov do Mariborskega otoka, kjer bi si občani lahko ogledali idejno zasnovo ureditve tega najstarejšega kopališča na Balkanu.
Vrhunec je bila predstava poklicnih gasicev z vajo reševanja iz vode, ki so se prikazali kot vrhunski profesionalci tudi pod vodo z izvirno vajo reševanja ponesrečenca iz ukleščenega vozila na globini 8 metrov. Ponovno so dokazali, da reševalec iz vode ni le dober plavalec, voditel čolna ali še potapljač z kakršnim koli izpitom za potapljača, ampak reševalec, ki mora obvladati vse specialnosti v gasilstvu, ki se le preseli iz trdnega terena na vodo ali pod njo.
Škoda da ni bilo več prisotnih, predvsem tistih ki mislijo, da kaj vedo in, ki bi jih ta tematika morala zanimati, ki snujejo učne programe za reševalce, ki se morajo vsak dan prilagajati razmeram.
Upam da se bo oglasil še kdo od sodelujočih? Š.Mirko pa naj naloži kakšno sliko!
Še enkrat čestitke vsem tudi pobudniku Stojanoviču iz MOM Maribor.
Vaja reševalcev na in iz vode Maribor 2009
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Odg: Vaja reševalcev na in iz vode Maribor 2009
Malo jih moram uredit pa bom naložil v galerijo
- gasilec dejan
- Kraj: Pobrežje-Malečnik
- Kontakt:
Lep pozdrav,
Nekaj slikic iz moje strani.
Nekaj slikic iz moje strani.
Lep pozdrav Dejan

Sam sem bil zraven na vaji saj je naše društvo tudi vozlo ljudi do otoka in nazaj. Vaja je bla zanimiva saj je bil res prikazan postopek, pristop itd.. Samo škoda, da ni bilo kaj gledalcev saj je tisti dan potekalo več aktivnosti in so se ljudi razbežali po celem Mariboru. Drugače pa je bila vredu vaja ni kaj
LP
LP
Na mladih svet stoji!
Ni bogat tisti ki ima, ampak je bogat tisti ki da!
Vsega ne morem vedeti, toda o vsem nas lahko poučijo.
Vsega ne morem vedeti, toda o vsem nas lahko poučijo.