Zanima me ...

Tečaji, vaje, šola ...
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Odgovori
Uporabniški avatar
M-Coki
Kraj: Malečnik

Odgovor Napisal/-a M-Coki »

Peter napisal/-a:Četudi res piše "rdeče barve", o kateri odtenku bi lahko razpravljali...
No, oranžna ali pa rdeča je pa vendarle razlika! Mislim, da gre tukaj za površnost... :o

Peter napisal/-a:...pa ta pravilnik sploh še ne velja
Kako, da ne? Pravilnik, ki ga na podlagi tretjega odstavka 8. člena Zakona o gasilstvu (Uradni list RS, št. 113/05 – uradno prečiščeno besedilo) izdaja minister za obrambo o gasilskih uniformah, oznakah, činih, opremi ter izkaznicah je bil 19.10.2007 objavljen v Uradnem listu RS, št. 95, leto XVII in začne veljati 15. dan po objavi v njem - torej, ker danes mineva 15. dan od objave v Uradnem listu RS je pravilnik že v veljavi.
FIREFIGHTERS we are reversing new side!
Slika
Slika Slika
Uporabniški avatar
Peter
Upravnik
Upravnik
GE: Zabreznica
Kraj: Breznica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Peter »

M-Coky napisal/-a:No, oranžna ali pa rdeča je pa vendarle razlika! Mislim, da gre tukaj za površnost pristojnih na tem področju! :o
Slika
To je RAL 3024 - svetleče rdeča, ki se uporablja tudi za gasilska vozila, pa povej ali je bolj rdeča ali oranžna :wink:
M-Coky napisal/-a:Kako, da ne? Pravilnik, ki ga na podlagi tretjega odstavka 8. člena Zakona o gasilstvu (Uradni list RS, št. 113/05 – uradno prečiščeno besedilo) izdaja minister za obrambo o gasilskih uniformah, oznakah, činih, opremi ter izkaznicah je bil 19.10.2007 objavljen v Uradnem listu RS, št. 95, leto XVII in začne veljati 15. dan po objavi v njem - torej, ker danes mineva 15. dan od objave v Uradnem listu RS je pravilnik že v veljavi.
Če nisi opazil, je moja objava od včeraj. :lol:
Uporabniški avatar
M-Coki

Peter napisal/-a:To je RAL 3024 - svetleče rdeča, ki se uporablja tudi za gasilska vozila, pa povej ali je bolj rdeča ali oranžna :wink:

Ni dvoma - oranžna. :)
Peter napisal/-a:Če nisi opazil, je moja objava od včeraj. :lol:

Sem opazil, brez skrbi. Toda kar si dejal včeraj ob 22.18h:
Peter napisal/-a:pa ta pravilnik sploh še ne velja

- to se mi ne zdi najbolj smiselno in logično govoriti uro in 42 minut pred začetkom veljave pravilnika. :wink:

P.S.: najbolje, da vse tole premaknemo v temo Organizacijske in prave zadeve - Pravilnik o gasilskih uniformah, oznakah, činih, opremi ...
Slika
Slika Slika
Jure Lombar

tečaj

Odgovor Napisal/-a Jure Lombar »

Lepo pozdravljeni.

Mene pa zanima, če kdo od prijavljenih v Forum slučajno ve, kdaj bo v občini Medvode ali kje okoli kakšen tečaj za: -Strojnika
-IDA
-Radijske zveze, ali še kakšen drug nadeljevalni tačaj.
Hvala
LP

Jure
Uporabniški avatar
Franci
Kraj: Velike Lašče
Kontakt:

Re: tečaj

Odgovor Napisal/-a Franci »

Jure Lombar napisal/-a:Lepo pozdravljeni.

Mene pa zanima, če kdo od prijavljenih v Forum slučajno ve, kdaj bo v občini Medvode ali kje okoli kakšen tečaj za: -Strojnika
-IDA
Hvala
LP

Jure
Jure, to boš sigurno najprej izvedel če vprašaš poveljnika v svojem društvu. :)
Stati inu obstati. /Trubar/
Uporabniški avatar
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Oskar »

Po izkušnjah lahko povem, da so podobna vprašanja že bila postavljena zato , ker poveljniki spijo , in ko jih mladi kaj vprašajo ne vedo odgovora. :wink: :evil:
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
ivo
Kraj: hajdina

Odgovor Napisal/-a ivo »

Oskar napisal/-a:Po izkušnjah lahko povem, da so podobna vprašanja že bila postavljena zato , ker poveljniki spijo , in ko jih mladi kaj vprašajo ne vedo odgovora. :wink: :evil:
Ja Oskar, na žalost imaš prav. Pač razmišljajo, če ljudje ne vedo preveč, je bolj mir v društvu, pa je še kak mandat zasiguram.
Ivo
Uporabniški avatar
Fireman
Kraj: Ljubljana

Re: tečaj

Odgovor Napisal/-a Fireman »

Jure Lombar napisal/-a: Mene pa zanima, če kdo od prijavljenih v Forum slučajno ve, kdaj bo v občini Medvode ali kje okoli kakšen tečaj za: -Strojnika
-IDA
Hvala
LP

Jure
Jure, na katerikoli tečaj v gasilstvu te mora prijaviti poveljnik društva, preko programa Vulkan. Običajno so tečaji, ki jih organizira GZS in regija razpisani ob koncu meseca decembra v vsakem letu. Na vrsto pa prideš tekom naslednjega leta, če se tečaj na katerega se želiš prijaviti sploh izvede (minimalno število prijav).
Tudi za tečaj strojnika, ki v naši regiji Ljubljana 1 (tudi GZ Medvode je v tej regiji) ravno poteka, se moraš prijavit pri svojem društvenem poveljniku. Sicer je ta tečaj izveden vsaj enkrat letno. Podobno velja tudi za tečaj radijske zveze. Tudi tega organizira regija LJ1, je pa še bolj pogost; samo letos jeseni bodo v Ljubljani kar trije taki tečaji.
Tečaj nosilca IDA, pa organizira GZS, prej moraš opraviti tudi zdravniški pregled. Velja razpis v decembru, kot sem omenil že zgoraj.

LP
IZ
Jure Lombar

Odgovor Napisal/-a Jure Lombar »

A lahko prosim še enkrat objaviš razpis, ker ga nisem našel..

Hvala
Uporabniški avatar
M-Coki

Jure Lombar napisal/-a:A lahko prosim še enkrat objaviš razpis, ker ga nisem našel..
Hvala
...če iščeš tole (razpis izobraževanj GZS v letu 2007):

http://www.gasilec.net/ul-priloge/RAZPI ... 0-%202.pdf
Slika
Slika Slika
Uporabniški avatar
Pero

Odgovor Napisal/-a Pero »

evo se eno vprasanje, predvsem za Oskarja glede preventive.
Vedno ko se sprehajam po mariborskem europarku, naletim na gasilce (ponavadi dva v paru).
- to opravlajo pozarno strazo (je dolocena vsaki dan, ali samo med konicami) ?
- zakaj so v navadnih delovnih oblekah z kapicami ?
- iz katerega drustva so (mislim da je v kleti parkiran tudi nek GV-1?)?

LP
Don't raise your voice, Improve your argument!
sasolovrenc

Odgovor Napisal/-a sasolovrenc »

Pero napisal/-a:evo se eno vprasanje, predvsem za Oskarja glede preventive.
Vedno ko se sprehajam po mariborskem europarku, naletim na gasilce (ponavadi dva v paru).
- to opravlajo pozarno strazo (je dolocena vsaki dan, ali samo med konicami) ?
- zakaj so v navadnih delovnih oblekah z kapicami ?
- iz katerega drustva so (mislim da je v kleti parkiran tudi nek GV-1?)?

LP
Ja, gasilci opravljajo požarno stražo (ki mislim da traja 24ur na dan in to vsak dan).
Prihajajo pa iz PGD MB-Studenci. Pa tudi njihovo vozilo je ves čas v evroparku.

Lp
Rafter
moderator
moderator
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Rafter »

sasolovrenc napisal/-a:Ja, gasilci opravljajo požarno stražo (ki mislim da traja 24ur na dan in to vsak dan).
Prihajajo pa iz PGD MB-Studenci. Pa tudi njihovo vozilo je ves čas v evroparku.Lp
Mislim, da požarna straža poteka zaradi gradbenih del v Europarku in ne 24 ur, ampak samo od jutra do večera (ne bom pa trdil). Je pa Europark v požarnem rajonu PGD Studenci - meja s PGD Pobrežje poteka po železniški progi.
Uporabniški avatar
Pero

Odgovor Napisal/-a Pero »

ce opravljajo pozarno strazo zaradi del, zakaj se setajo okoli kot varnostniki po celem objektu, in ne nadzirajo del ? (dvomim da je to)
Zakaj so brez zascitnih oblek ?
Zakaj se mi zid da so po vecini penzionisti (oz lepse povedano gas. veterani) ? dvomim da imajo tako staro operativo...
Don't raise your voice, Improve your argument!
sixkiller

Odgovor Napisal/-a sixkiller »

Pero napisal/-a: Zakaj se mi zid da so po vecini penzionisti (oz lepse povedano gas. veterani) ? dvomim da imajo tako staro operativo...
Verjetno zato, ker imajo penzionisti največ prostega časa, da pa niso v zaščitnih oblekah je pa tako ali tako jasno, da načeloma se ne more nč vžgat (stara kmečka logika, ki slej ko prej zataji).

LP
Sam da vode ne zmanka!
Odgovori