Vaje so namenjene preverjanju dejanj, postopkov, vodenja, načrtovanja in še marsičesa drugega. Med drugim tudi spoznavanju in druženju gasilcev. Na vajah se je možno tudi motiti (Je tudi človeško).
Seveda je pa po vajah potrebno izdelati kvalitetno analizo in opozoriti na napake. In iz napak se je potrebno naučiti pravilnih postopkov ter drugega. S tem se izboljšuje delo na intervencijah.
Analiza je nekako obljubljena v naslednjem tednu. V sklepu o izvedbi pa ne vem če je to predvideno in kdo je za to zadolžen (ga nisem videl).
Žal pa mnogokrat na analizah iščemo neke krivce in mnogi so osebno prizadeti ob predočitvi problema. To sem doživel tudi po analizi lanskega požara, ko so me nekateri tudi verbalno napadli in zahtevali celo opravičilo.
Vesel bi bil vsake vaše pripombe in komentarja (zs) v vezi vaje. Moje mnenje pa je da je vozniška kultura šofejev izpod kritike in da nmogo gasilcev ne zna uporabljati tk sredstev in komunicirati po radijskih postajah. Bo tudi kakšna slikca.
Darko
Vaja "Velik požar v naravi" (Trstelj)
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
sektor 1
moje videnje vaje Požar Trstelj 2007
Pri načrtovanju vaje sem le opazoval in opominjal organizatorje, da se bo zapletlo pri prihodih in čekiranjih. Najprej smo imeli dve zbirni mesti nato je eno odpadlo, pojma nimam zakaj!
Sam sem bil na 1 sektorju kjer je bilo cca 25 manjših vozil za gozdne požare, in 4 GVC. Med njimi so bili tudi gasilci iz sosednje Italije.
Kot sem opazil se je pri nas dogajalo vse. Imeli smo dimne bombe, dvakrat ali trikrat je vodo izpustil kanader, in nekajkrat dva Slovenska, ter Italijanski helikopter (ta je ob zaključku vaje tudi pozdravljal z repom- mojster ni kaj). Tu je bila vaja za štab- odličen pogled na pobočje sektorja in gledalce.
Kar se tiče prihoda 10.00h na železnih vratih z naše strani ni bilo gneče, smo bili edino društvo nato smo čakali PGD Dornberk (tu opazili da nekaj škripa) Do 12h smo dočakali tudi ostale enote in se počasi razporedili po sektorju ob 12.45h vsa vozila.
Vaja je trajala za moj okus premalo časa.
Upam da so(smo) se v štabu kaj naučili in stestirali državni načrt.
Slike v kratkem!
Pri načrtovanju vaje sem le opazoval in opominjal organizatorje, da se bo zapletlo pri prihodih in čekiranjih. Najprej smo imeli dve zbirni mesti nato je eno odpadlo, pojma nimam zakaj!
Sam sem bil na 1 sektorju kjer je bilo cca 25 manjših vozil za gozdne požare, in 4 GVC. Med njimi so bili tudi gasilci iz sosednje Italije.
Kot sem opazil se je pri nas dogajalo vse. Imeli smo dimne bombe, dvakrat ali trikrat je vodo izpustil kanader, in nekajkrat dva Slovenska, ter Italijanski helikopter (ta je ob zaključku vaje tudi pozdravljal z repom- mojster ni kaj). Tu je bila vaja za štab- odličen pogled na pobočje sektorja in gledalce.
Kar se tiče prihoda 10.00h na železnih vratih z naše strani ni bilo gneče, smo bili edino društvo nato smo čakali PGD Dornberk (tu opazili da nekaj škripa) Do 12h smo dočakali tudi ostale enote in se počasi razporedili po sektorju ob 12.45h vsa vozila.
Vaja je trajala za moj okus premalo časa.
Upam da so(smo) se v štabu kaj naučili in stestirali državni načrt.
Slike v kratkem!
trd je ta gasilski kruh
Darko, a so te okrcali, ker si preveč dobro napisal analizo intervencije? Kar se spomnim s tečaja, si nas učil drugačnih analiz-ne takih kakršne so bile predstavljene od nekih mojstrov
.
Žal se na napakah tudi učimo!
Če pa nismo vešči lepega pisanja in risanja se že najde kakšen navdušen pisun, da nam naredi iz tega cel elaborat za magisterij.
Žal se na napakah tudi učimo!
Če pa nismo vešči lepega pisanja in risanja se že najde kakšen navdušen pisun, da nam naredi iz tega cel elaborat za magisterij.
Težko pameti v nori glavi.
-
sasolovrenc
V spodnji povezavi je video posnetek z Vaje TRstelj 2007 - gašenje z Canadair-jem:sasolovrenc napisal/-a:Ali ve kdo za kakšno povezavo, kjer je posnetek vaje Trstelj 2007, ki je bila na velikem tv zaslonu v NG?
Lp
- http://obala.net/video/video.php?id=1180 (za ogled potrebna predhodna registracija)
Veliko slik je tudi tukaj:
- http://www.pgd-ivanjeselo.si/index.php? ... 8&Itemid=2
FIREFIGHTERS we are reversing new side!

- _strojnik_
- Kontakt: