Stevčijevi dnevi - vtisi

Tečaji, vaje, šola ...
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
LESCE2
Kraj: Lesce-Gorenjska

Odgovor Napisal/-a LESCE2 »

No ena pozitivna stvar se je že zgodila.
Danes so mi sporočili, da so pri Radovljici že našli še eno hišo za skurit!
Itak. V naših koncih, če ni piromanov jih pa kr sami skurimo. No... odslužene, da ne bo pomote. :lol: :lol: Drugače pa še do konca nisi povedal, da jo iščeš, ko je Koselj že vedel za eno. Tko,da zbombej ljudi na kup in gasa, da drugo leto predstaviš Backdraft oz. povratni ogenj.
Uporabniški avatar
swordfish
GE: Vrsnik

Odgovor Napisal/-a swordfish »

Premierni Stevčijevi dnevi so bili čisti zadetek v polno.Toliko koristnega znanja bi težko dobil kjerkoli v tako kratkem času.Teme predavanj so bile dobro izbrane in kvalitetno predstavljene.Na tem mestu izrekam pohvalo Milanu in njegovi ekipi ki je stvar izpeljala brezhibno
Kar pa se tiče izvedbe zabavnega dela pa je Oskar dokazal da mu v tem poslu ni para, seveda pa gredo pohvale tudi ekipi iz Postojne za kvalitetno logistično podporo.

Lp Marko
Uporabniški avatar
Kraški
Kraj: Primorska - Nova Gorica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Kraški »

Janez Koncilija napisal/-a:Ni mi namreč jasno, kako se kljub znanim problemom ob požarih na Krasu prebivalci še vedno lahko senčijo v čudovitem zelenju tik ob svojih stanovanjskih hišah, ko se pa pokadi, je pa panika in nikjer gasilcev, da bi zaščitili njihovo vas. In potem jokajo županu, kako so ogroženi, gasilcev pa nikjer.

Mislim, da bi moral najprej vsak sam poskrbeti za svojo varnost, to pa je, da se na zadostni razdalji od objektov počisti vse, kar bi lahko v danih primerih ogrozilo prebivalce. Res bo nekoliko bolj vroče poleti, a najbrž je to še vedno boljše, kot pa, da ti hišo požre ogenj.

Lahko pa, da se tudi motim :shock: :?:

LP

Janez 8)

Janez, to je ena od stvari, ki sem jih pozabil komentirat pri debati, pa jo bom zdej zelo nakratko.

To je velik problem na Krasu, zelo hitro se zarašča. Ljudje pa resnično premalo naredijo za to. Zaenkrat smo pa gasilci še dovolj hitri in v primeru problema stvar zelo hitro postavimo pod nadzor. 8)

Kar se pa tiče Stevčijevih dnevov gre vsa pohvala organizatorjem. Mogoče sem res malo pogrešal debato po posameznih predavanjih, ker ni bilo časa da bi malo podebatirali.

Ravno tako je uspel tudi sobotni "SIMPOZIJ". :D
Kar se tiče tem sem bil zadovoljen, na žalost se nisem mogel vseh udeležit, mogoče bi bilo smiselno predstaviti še vajo DANEX 2006.

No, pa mogoče ideja za drugo leto.

Za drugo leto pa že kar oddam rezervacijo. :wink:

Na kratko še enkrat BRAVO organizatorjem !!! =D>
Andrej - KRAŠKI
041-790-044

Nobena juha se ne poje tako vroča, kot se skuha.
Uporabniški avatar
Vesna Škodnik Gabrovec
Kraj: Prebold

STE KRASEN TIM

Odgovor Napisal/-a Vesna Škodnik Gabrovec »

Vsa čast organizatorjem in tudi vsem pristnim.

Kot zunanji opazovalec, sem opazila vašo odgovornost in željo po znanju. Zahvaljujem se tudi vsem, ki so me nagovorili in mi polepšali dan.

Zelo lepo gesto je naredil prostovoljec, ki mi je prinesel kruh in pršut. Nisem pa prebrala njegovega imena, bi pa želela vedeti, kdo je to. Prosim, javi se mi.

Zdaj ste tudi zvedeli, kdo je moj mentor. Zahvaljujem se Janezu Hočevarju, da je verjel vame in me pravilno usmirjal in mi posvetil toliko časa na Rogli.

Ko sva z možem prišla domov, sem pa videla Matjaža Klariča na POP TV, ki je poleg gorskih reševalcev, opozarjal na probleme gasilstva.

Drago je pa priden kot mravlja in tudi zelo prijazen.
Audere et Labora!
(upaj si in dejstvuj!)
Uporabniški avatar
gapex
Kraj: Šmarca
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a gapex »

Zanimivo, zanimivo in še enkrat zanimivo. Pohvale za organizacijo. Teme predstavljene vse, od a do ž zanimivo. Požarni test, NIST, pa Juretov Buncefield (mogoče bi pripeli še powerpointovo predstavitev)... aja pa mislim, da je bilo na mestu pri Medvodah in Krasu predstavitev dveh, s čimer je bil podan nek različen pogled. :D Vidim, da imam podobno težavo kot drugi. Temi monoksid in pa CAFS žal nisem videl, ker sem bil na drugih predavanjih. No pa od CAFS-a se nekaj na slikah v galeriji vidi, monoksid ste baje snemali. :D :D

Komi čakam čez eno leto. :D
"Ne boj se za pomoč, mi b`dimo dan in noč." Posvetilo Otona Zupančiča na praporu Gasilske župe Kamnik iz leta 1928.

"Taktika brez tehnike je brez moči, tehnika brez taktike je brez smisla."/M. Vrhovec
Uporabniški avatar
Bobby

Odgovor Napisal/-a Bobby »

No da še jst pristavim svoj piskerček :D....v glavnem organizacija je bila super, predavanja sploh, mogoče predlog za drugo leto, da bi podaljšali še za kakšno urico, dodali še kakšen praktični prikaz več....drugače sem pa brez pripomb :P

Pohvale vsem 8)

lp :wink:
......dream until your dream come true......

Bobby
Uporabniški avatar
cheeby
Kraj: Lj Ježica - GBL

Odgovor Napisal/-a cheeby »

Čudi me, da še nihče ni komentiral večera ob pivu in tiste igrice najšibkejša cev al kako se je reklo.... :D
Skupaj spreminjajmo svet na bolje!
Uporabniški avatar
Matej 9

Odgovor Napisal/-a Matej 9 »

Živjo.

Predavanja so definitvno bila zanimiva in poučna, marsikdo si stvar lažje predstavlja, če jo vidi in mu nekdo iz prve roke tudi razloži... Res podajanje znanja. Pohvalno.

Za drugo leto bi predlagal ponovitev požarnega testa iz Radovljice, ker zelo nazorno prikaže dogajanje v notranjem požaru; ponovil bi tudi predavanje o monksidu, ker so to splošna dejstva in napotki za vse operativce.

Všeč mi je bilo to, da smo nekako odprto spregovorili o napakah, ki so se nam dogajale in ne samo kritizirali, ampak tudi slišali konkretno rešitev.

Pogrešal sem pa mogoče kakšen prikaz dogajanja v mednarodnem okolju in umestitev slovenskih gasilcev sem (npr. vaja DANEX) pa tisti Milanov test s kurjenjem 50 jeklenk bi tudi bil zanimiv...

Še enkrat vsa pohvala organizatorjem in predavateljem, udeleženci smo pa poleg širjenja obzorja in druženja navezali tudi kakšen koristen stik.

Lep pozdrav iz Bele krajine.

ps: Pa še fotka, kako zgleda šefe po dobro opravljenem poslu...
Priponke
DSCN1708-1.JPG
Matej Krnc, VGČ I.

================================================
Ni kosec vsak, ki koso nosi.
teoretik
Kraj: Radovljica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a teoretik »

O strokovno izbranih temah, predavateljih in načinu predstavitve lahko napišem samo pohvalne besede.

Med odmori, pred in po predavanjih je bilo časa za razpravo, sicer s posamezniki ali v majhni skupini dovolj.

Ob zaključku sem pogrešal le strokovne zaključke. S tem, ko v prihodnje delaš nekaj kar si delal do sedaj drugače spreminjaš stvari na bolje.

Lep pozdrav! :)
Svoboden si ko nisi odvisen od časa.
Uporabniški avatar
aandrej
Kraj: Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a aandrej »

Najprej čestitke vsem ki ste stali za uspešno izvedenimi Stevčijevimi dnevi. Vzdušje enkratno in nepozabno še posebej v kletnih prostorih.
Pohvala gre vsem predavateljem. Žal so bile nekatere teme preveč razvlečene, zato smo nekateri vidno uhajali k drugi temi, ki je potekala istočasno ali na sok. Mogoče bi predstavitve skrajšali na uro in bi potem imeli več časa za razpravo (Kras). Tako se je nadaljevala ob kavici, soku, pivu, teranu … Potrebno bi bilo ponoviti predavanje o monoksidu. Drugo leto bi bilo lahko kakšno predavanje na temo terorističnih napadov (ZDA, VB, Španija) kjer so gasilci odigrali vidno vlogo, in hvala bogu še nimamo tovrstnih izkušenj.
Videlo se je, da je na Roglo prišel vsak, ki vsaj malo pomaga pri sestavljanju mozaika slovenske gasilerije. Skupaj bomo spremenili stvari na bolje.
Vprašanje za Milana: Ali naj bi bila lokacija na Rogli fiksna oz. bi se selili po Slovenji kot na Dnevih Foruma?
Za drugo leto bi lahko na kartončke z imenom in priimkom, pripisali še forumovsko ime, da bi se še bolj videlo s kom imamo opravka.

Nasvidenje drugo leto na 2. SIMPOZIJ-u še v večjem številu.

P.S. Upam da v nedeljo zjutraj, ni bil krivec za kisle obraze pršut. :wink:

Lep pozdrav z postojnskega konca.

Andrej :wave:
Uporabniški avatar
MarkoSimšič
Kraj: Planina

Odgovor Napisal/-a MarkoSimšič »

Glede na to, da so bili na Dnevih Borisa Stevanoviča prisotni tudi najvišji predstavniki GZS, me zanima njihov pogled na vse skupaj. Če je mogoče imel kdo priliko kramljati o tem z njimi. Mogoče Drago? :wink:

lp =;
Audiatur et altera pars! (Naj sišimo še drugo mnenje!) latinski
Uporabniški avatar
pes
moderator
moderator
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a pes »

Poveljnik GZS je med burno razpravo Krasu, zapustil dvorano, ko so je na svoj odgovor na problematiko prejel še več kritik, ki so izkazovale realno stanje celotne problematike povezane s Krasom.
Uporabniški avatar
himi
Kraj: Dvorjane
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a himi »

Oskar Batina je danes zjutraj v oddaji Dobro jutro predstavil dogajanje na Rogli. Moram priznat, da se je na tv slo znašel enako dobro kot v svoji oddaji "Najšibkejša cev"!!! Pohvalno je predvsem to, da širša javnost sploh izve kaj gasilci še počnemo, in da želimo spremeniti na bolje, kot je Oki lepo povdaril. Prispevek lahko najdete v arhivu oddaj na rtvslo.si, če jo lahko kdo prilepi na forum bi bilo zelo lepo !!!
Kdor še ni bil v nevarnosti, ne pozna svojega poguma !!!

http://www.gasilcidvorjane.com
Uporabniški avatar
Jaka
Kraj: Podhom

Odgovor Napisal/-a Jaka »

Uporabniški avatar
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
Kraj: Malečnik
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Oskar »

No , hvala , sem se trudil , vendar v 7 minutah se ni dalo kaj več.
Žal pa si tega posnetka oddaje ne morem shranit, ker ima TV Slovenije to zaščiteno. :cry:
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
Odgovori