Naša "mala" PGD

Vse gasilske teme, ki ne spadajajo v ostale podforume.

Moderator: Vrsho

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Uporabniški avatar
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
Kraj: Malečnik
Kontakt:

Naša "mala" PGD

Odgovor Napisal/-a Oskar »

V novem letu 2008 si želimo marsikaj, tudi stvari, za katere vemo da bodo težko uresničljive.

Ste kdaj pomislili; Koliko je Prostovoljnih gasilskih društev v Sloveniji, ki so mala po število članov, so mala po teritoriju, opremi, tehniki, željah itd.... Verjamem pa, da v njih delujejo ljudje, ki so veliki po srcu.

To so enote za katere se redko sliši na velikih tekmovanjih, na proslavah, na intervencijah, ker jih pač nimajo ali so pač manjšega obsega. To so enote , ki nikoli ne bodo imele svoje spletne strani.

Moj predlog je, da takšna društva predstavimo na našem Forumu Gasilci.org.

Vaša naloga je, da na kratko opišete takšen PGD v vaši bližini, priprnete do največ 3 fotografije in to je vse. Ostalo bo poskrbel moderator teme.
Potem o PGD malo podebatiramo in mu pomagamo po svojih močeh. Že poslan strokovni članek, en gasilski pas, ki ga ne potrebujemo je včasih dovolj.
Predlagam še , da na ZS sporočite moderatorju, da imate pripravljen opis malega PGD. On bo poskrbel , da se bodo enote pojavljale po nekem zaporedju.

Če se vam zdi ideja brezvezna naj moderator briše.
Danes sem zasledil v novicah , da obstaja PGD RUT-GRANT :shock: Človek bi rekel , ti so iz Amerike, ne naši so , nekje pri Tolminu ! :D :D
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
darko

Re: Naša "mala" PGD

Odgovor Napisal/-a darko »

Oskar bravo!
Darko
Uporabniški avatar
rfireman
Kraj: PGD Velenje
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a rfireman »

Oskar, pa kje jih jemlješ :?:

Dobre ideje, mislim :?: =D> :mrgreen: :wink:
"For who so ever shall call upon the name of the Lord,shall be saved"
Uporabniški avatar
Sedlar - PGD Britof
Kraj: Kranj - Britof
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Sedlar - PGD Britof »

Oskar odlična ideja =D> =D> =D>
Uporabniški avatar
GoGo
Kraj: GE Ptuj
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a GoGo »

Res Oskar od kje ti te ideje :?: :?: :D

Res dobra ideja :wink:
Slika
To kar se Janezek nauči, to Janezek zna.
Uporabniški avatar
PuMpA
Kraj: GE Ptuj

Odgovor Napisal/-a PuMpA »

Oskar odlična zamisel!!! Saj še sami nevemo koliko imen PDG-jev imamo pa še zanje nismo sploh slišali!!!

lp
Slika
Uporabniški avatar
Đuro
GE: Hoče
Kraj: Hoče
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Đuro »

Pa mislite, da bo "manjšim" PGD-jom to všeč? Da bodo člani "večjih" društev v njihovih okolicah pisali in govorili o njih? Verjetno se itak že zdaj počutijo manjvredne in ogrožene od "večjih".

Mogoče ideja ni slaba, vendar se naj predstavijo sami, naj sami o sebi nekaj napišejo, lahko pa tisti z dostopom do interneta potem to Oskarjevo zamisel uresničijo, z njihovo privolitvijo.

Ja, kar se pa opreme tiče, se pa strinjam, čeprav nam je tudi nekaterim "velikim" primankuje.

PS: Velikost se sodi po naših dejanjih . . . velikokrat so manjši veliko veliko večji od nas, "velikih"!
PGD Hoče - since 1888
http://www.gasilci-hoce.si/
Uporabniški avatar
Andraž
Kraj: Kobarid
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Andraž »

Bi se kar strinjal z Đurom. Marsikdo bi lahko razumel, da predstavljamo pomilovanja vredna društva, ki ne premorejo niti enega pismenega člana, ki bi lahko predstavil društvo tu na forumu. Pa tudi tista, da nekatera društva ne bodo imela nikoli spletne strani, se mi zdi malce pretirana, saj zna dandanes že vsak srednješolec izdelati enostavno spletno stran, pa tudi ponudnikov brezplačnega gostovanja je kar nekaj. Bi pa bil moj predlog, da se omogoči malim društvom, ki bi to želela, predstavitev na način, kot je to opisal Oskar (3 slikce, in par besed), v posebni temi, v kateri uporabniki ne bi mogli objavljati, vzporedno pa še eno temo za komentarje. Lahko pa ohranimo tak koncept, kot ga je predlagal Oskar, vendar z obvezno privolitvijo društva o katerem teče beseda.

Ne me narobe razumeti, ideja je dobra, samo način se mi ne zdi najboljši.

lp Andraž
Uporabniški avatar
Alenka Brodnik

Odg: Naša "mala" PGD

Odgovor Napisal/-a Alenka Brodnik »

Kvaliteto in odličnost foruma ustvarjajo pozitivne pobude in pestrost majhnih izvirnih informacij,originalnih prispevkov in odkritosrčnih mnenj.

Še kako prav je, da se predstavijo ta »mala PGD«, če jih boste le izbrskali čim več in imeli čas pripraviti zanimivo predstavitev. Sama se profesionalno ukvarjam s predstavitvami zato Vam podajam možnost izbire FORME PREDSTAVITVE. Da bodo tisti trije stavki, imeli glavo in rep.

CILJ:Predstaviti » male PGD« slikovno in vsebinsko z nekaj informacijami

VSEBINA: Formalni opis; PGD ime, kategorija, leto nastanka, velikost, področje kraj operativnega delovanja ....

PREDSTAVITELJ (tisti, ki bo društvo predstavil):Predstavitelj naj navede kdaj, kako na kakšen način (prireditev, veselica, sodelovanje na intervenciji, karizmatični kolega gasilec...) je spoznal ta »malo PGD« Če se le da, opiše kratko posebnost društva ali anekdoto....

TA »MALA PGD«: Če je dana možnost naj iz PGD-ja sami podajo svojo izjavo (anekdoto, fotografijo) Morda bodo sami najbolje podali svojo prepoznavno karakteristiko, če je to majhnost bomo pa vsaj vedeli kdo je najmanjši in najbolj »srčen«.

ZAKLJUČEK PREDSTAVITVE: možnosti za sodelovanje, kontaktiranje in pomoč.

Moram pa pohvaliti idejo Andraža. :D

Kot je že napisal Andraž bi bilo treba ustvariti dve temi:
Prvo z imenom npr. Prostovolna Gasilska Društva - predstavitve
in drugo: Prostovolna Gasilska Društva - predstavitve [komentarji]

Prva bi bila zakljenjena (kolikor sem seznanjena lahko v zaklenjene teme pišejo samo moderatorji in administratorji) v to temo bi pisal izbrani moderator kateremu bi se po ZS ali na Mail poslala kratka predstavitev PGD. Moderator pa bi to objavil v zaklenjeni temi in zraven pripisal avtorja predstavitve. V drugi temi pa bi diskutirali, komentirali in sodelovali.

Alenka Brodnik
Uporabniški avatar
M-Coki

Odg: Re: Naša "mala" PGD

Odgovor Napisal/-a M-Coki »

Đuro napisal/-a:Pa mislite, da bo "manjšim" PGD-jom to všeč? Da bodo člani "večjih" društev v njihovih okolicah pisali in govorili o njih? Verjetno se itak že zdaj počutijo manjvredne in ogrožene od "večjih".
Mogoče jim res ne bo všeč (vsaj za zdaj nekaterim ni), toda s takšnim načinom razmišljanja ne bodo stvari obrnili ali pa vsaj poskušali obrniti na bolje / izboljšati! Morajo se nekako prebiti tudi v ospredje...

Sedaj je priložnost, da se pokažejo tudi ta ''mala'' PGD, za ketere še nismo slišali - Oki super ideja! Pa dajmo priložnost tudi tistim ''manjšim'', da pokažejo svoje interese, ambicije, razmišljanja, načine ipd. Prepričan sem, da bi lahko s skupnimi močmi izbrskali, pridobili veliko podatkov/anekdot/mnenj teh PGD, in predstavitev le teh bi bila nedvomno zanimiva!

Glede dveh posebej odprtih tem se strinjam z Alenko, le naslova bi spremenil: :)
- O naših ''malih'' PGD.
- Rekli smo, o naših ''malih'' PGD-jih.
FIREFIGHTERS we are reversing new side!
Slika
Slika Slika
Uporabniški avatar
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Oskar »

Dragi kolegi in kolegice na forumu. Na mojo idejo o predstavitvi in pomoči malim PGD sem pričakoval lep odziv, kar je dokaz , da je ideja dobra.

Vendar ne želim, da bi sedaj izmišljali toplo vodo. Gremo po vrsti.

Vsako spreminjanje naslova: Naša "mala" PGD bi bilo samo lepšanje dejanskega stanja, kar pa ni cilj teme. Cilj je, opozoriti na društva, ki ne vržejo trodelca 29 sekund, ki ne vabijo EE na obletnice, ki nimajo spletne strani ker je nihče ne naredi, ki gasijo z gumi škornji itd....

Naš namen ni, da bi predstavljalita društva brez njihove privolitve, prav nasprotno, privolenje si moramo pridobiti. (to sem pozabil v odpiranju teme napisat). Z tem bi jim dali možnost , da se pojavijo na največjem gasilskem portalu v Sloveniji Gasilci.org. S tem bi jim dali možnost, da opozorijo na svoje probleme in da jim pomagamo kot smo pomagali že mnogim.

In kako najti takšna mala PGD ?

Iskati med tistimi PGD, ki delujejo v manj naseljenimi kraji. Tam kjer je v eni občini 10 društev si itak pomagajo med sabo. Dobro, vemo , da se najdejo društva kjer je predsednik na funkciji že 35 let in ne ve kje je enter na računalniku. Takšnim itak ni pomoči.
Torej pomagati društvom v oddaljenih krajih. Če takšnih društev ni , hvala bogu naj moderator vse skupaj zapre.

Spoštovana Alenka, hvala za nasvete mislim pa, da glede kratke predstavitve ne bo problema, to naši moderatorji obvladajo. Strinjam se, da bo tema zaklenjena in da se odpre posebej tema, kjer bomo debatirali in predlagali, pomagali ! Vesel bom, če se bo v tej temi pojavila slika Janka Drozga (čalna našega foruma), kako kakšnemu malemu društvo brezplačno servisira 35 let staro rozenbaurce in na koncu še malo pouči strojnike, kako pravilno potegniti vodo iz vaškega ribnika.(samo karikiram) :D

Počakajmo še za mnenja obeh moderatorjev. Lahko temo prestavimo tudi k rafterju če bo potrebno. Jasno pa je , da brez nas vseh ta tema ne more zaživeti. Gobi iz Vipavske doline namreč ne pozna gasilcev v Halozah in obratno.
Sam osebno si želim , da bi moja ideja zaživela. Če pa niste za to pa lahko še naprej pišemo v Voščila vse najbolše za 72 rojtni dan našemu dolgoletnemu predsedniku in....... :lol:
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
Vrsho
moderator
moderator
GE: PGD Šentvid
Kraj: Šentvid pri Ljubljani

Odgovor Napisal/-a Vrsho »

Podpiram Oskarjevo idejo!

Zaenkrat sem za to, da se prispevki pošiljajo na mail ali pa kot zasebno sporočilo in jih jaz oz. Marko po možnosti dodelava oz. spraviva v enotno obliko.

Samo potrebno se je domeniti glede načina objavljanja. Torej, ali bo imelo vsako društvo svojo temo ali bodo društva v eni temi nanizana en za drugim... skratka možnosti je veliko. Nenazadnje se lahko kasneje odpre tudi nekakšen podforum, kjer bo vsako društvo predstavljeno v svoji temi (kar bi bilo recimo še najbolj pregledno, saj mislim, da bi po objavi recimo 5 društev že bilo malo zmede, sploh kar se komentarjev tiče).

Vsekakor pa se strinjam, da je potrebno prej dobiti soglasje društva, ki bo predstavljeno. In naj povem še to, da taka društva niso samo v oddaljenih krajih pač pa delujejo tudi v urbanih okoljih.
Rafter
moderator
moderator
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Rafter »

Vrsho napisal/-a:In naj povem še to, da taka društva niso samo v oddaljenih krajih pač pa delujejo tudi v urbanih okoljih.
Marsikdo recimo še nikoli ni slišal za PGD Maribor-Tezno.
Uporabniški avatar
rfireman
Kraj: PGD Velenje
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a rfireman »

Rafter napisal/-a:
Vrsho napisal/-a:In naj povem še to, da taka društva niso samo v oddaljenih krajih pač pa delujejo tudi v urbanih okoljih.
Marsikdo recimo še nikoli ni slišal za PGD Maribor-Tezno.
Jaz še res nisem slišal za njih oz, jih opazil ali kakorkoli slišal o njih :( , pa imam partnerko v MB :arrow: , kaj če bi njih za začetek predstavili :lol:
"For who so ever shall call upon the name of the Lord,shall be saved"
Uporabniški avatar
Tona
Kraj: BREZJE-MB

Odgovor Napisal/-a Tona »

Zanimivo . Marsikaj sem v teh letih , ko sem sodeloval v poveljstvu sektorja zvedel in spoznal , samo komaj tu , na forumu sem izvedel da obstaja PGD Maribor - Tezno . Pa naš sektor pokriva Tezno , tako da res ne vem . Morda pa bi jih res kdo predstavil 8)
Največja tema v življenju je nevednost in žal tudi neumnost .
Odgovori