Almanah ob stoletnici

Vse gasilske teme, ki ne spadajajo v ostale podforume.

Moderator: Vrsho

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Odgovori
trojak

Almanah ob stoletnici

Odgovor Napisal/-a trojak »

Pozdravljeni

Naše društvo v letu 2007 praznuje 100 letnico. Ob tej priliki želimo izdati knjižico. Priložiti želimo tudi seznam vseh večjih intervencij.
Zanima me če kdo ve kje bi se dobila poročila o intervencijah, ki so se svoj čas pošiljala na takratno gasilsko zvezo Lj-Vič-Rudnik. Bil sem že v Arhivu Slovenije vendar mi niso znali pomagati.

LP Jure
Mi nc ne vprasamakej gari pa zakaga gari.
Mi sam pridema pa paspricama.
MVr

Re: Almanah ob stoletnici

Odgovor Napisal/-a MVr »

trojak napisal/-a:Pozdravljeni

Naše društvo v letu 2007 praznuje 100 letnico. Ob tej priliki želimo izdati knjižico. Priložiti želimo tudi seznam vseh večjih intervencij.
Bil sem že v Arhivu Slovenije vendar mi niso znali pomagati.
LP Jure
Pozdravljeni!

Kaj pa arhiv društva, spomin starejših članov,.... ?

Lep dan še naprej!

Martin

OP: Pa veliko veselja pri oblikovanju almanaha.
trojak

Odgovor Napisal/-a trojak »

Arhiva skorajda ni oz. obstaja za skoraj tri desetletja nazaj. Starejši člani seveda vedo veliko, vendar se bojim da potem ne bo kakšne zamere če kaj izpustim.
Vem pa da so se poročila o intervenciji pošiljala na zvezo. Kje je sedaj dokumentacija ne vem.
Mi nc ne vprasamakej gari pa zakaga gari.
Mi sam pridema pa paspricama.
david1
Kraj: Vipava

Odgovor Napisal/-a david1 »

Tebe pa čaka veliko dela če bi rad to spravil skupaj :)

Svetujem ti, da si najprej v računalnik popišeš kronološke vse pomebne dogodke društva ki jih lahko dobiš iz vašega arhiva,ko boš imel to narejeno potem se boš moral odločiti s katerega konca boš začel...predlagam ti da si vzameš obdobje max. 10 let in o tem obdobju iščeš podatke v arhivih, pri še živečih članih, časopisnih člankih, fotografijah,... in si jih sproti kronoško beleži.Manj verodostojne podatke si označi katere boš moral navzkrižno preverjati.Če podatek ni verodostojen rajši ne napiši nič kot pa kakšno neumnost.

Ker ste v obstoju društva zamenjali že nekaj držav ti svetujem da si prebereš tudi kakšno literaturo o organiziranosti državne uprave in podobno, da boš vedel kje iskati poročila o intervencijah, prijeve prireditev....

veliko sreče in predvsem velikoooooo potrpljenja, saj bo zadeva trajala kar nekaj let, če ne boš obupal
Če si sam nepoučen,se ne lotevaj poučevanja drugih ! (ruski pregovor)
Odgovori