gasilska paradna uniforma
Moderator: Vrsho
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
gasilska paradna uniforma
zdravo mene pa zanima če kdo ve kakšna je cena nove paradne uniforme in če ima gdo rabljeno za prodat 
- Marjetica
- moderator

- Kraj: Hotinja vas-mariborska regija
Re: gasilska paradna uniforma
Toliko v vednost (za tiste, ki tega ne vedo), čeprav smatram, da tisti, ki bi naj dobil to uniformo, že ima nekaj tečajev za seboj in bi .....hazmat napisal/-a:zdravo mene pa zanima če kdo ve kakšna je cena nove paradne uniforme in če ima gdo rabljeno za prodat
Osebna oprema gasilca je: PGS
- gasilska uniforma (brez besede paradna, seveda se smatra, da je to svečana uniforma, katero oblečemo za svečane trenutke torej tudi takrat ko gremo na parado)
- delovna obleka
- obutev
V hitrosti časa nikar ne pozabite nase in sebi ljube ljudi!!!
- Mitja Gregorič
- Naj forumovec 2003

- Kraj: Volčja Draga
- Kontakt:
Pri nas društvo financira celotno uniformo in sicer iz dveh razlogov:
1.Če se uporabnik uniforme ne udeležuje aktivnosti kjer se zahteva nošenje slavnostne uniforme ali z njo ne ravna skrbno se mu jo lahko zlahka odvzame in da v uporabo drugemu.
2.Ker imamo omejeno število uniform (10),se uniforme rotirajo med člani.To pomeni da če se skrbnik uniforme kdaj ne more udeležiti prireditve jo posodi drugemu,ki mu jo nato vrne nazaj v skrbništvo.
Lp Marko
1.Če se uporabnik uniforme ne udeležuje aktivnosti kjer se zahteva nošenje slavnostne uniforme ali z njo ne ravna skrbno se mu jo lahko zlahka odvzame in da v uporabo drugemu.
2.Ker imamo omejeno število uniform (10),se uniforme rotirajo med člani.To pomeni da če se skrbnik uniforme kdaj ne more udeležiti prireditve jo posodi drugemu,ki mu jo nato vrne nazaj v skrbništvo.
Lp Marko
Meni osebno tale rotacija uniform med člani nikakor ni všečswordfish napisal/-a:Ker imamo omejeno število uniform (10),se uniforme rotirajo med člani.To pomeni da če se skrbnik uniforme kdaj ne more udeležiti prireditve jo posodi drugemu,ki mu jo nato vrne nazaj v skrbništvo.
LP BAČO
Urban ROMIH
PGD Dol pri Hrastniku
NA POMOČ !!!
PGD Dol pri Hrastniku
NA POMOČ !!!
- Mitja Gregorič
- Naj forumovec 2003

- Kraj: Volčja Draga
- Kontakt:
Mogoče sem v moji objavi premalo nazorno povedal da so rotacije oblek prej izjema kot pravilo,kljub vsemu se je obleko kupilo le tistemu za katerega se ve da jo bo dobro skrbel za obleko in jo tudi uporabljal.Glede položajnih oznak pa je stvar taka da predsednik ali poveljnik ne dajeta svoje obleke drugim v uporabo,lahko pa se to izvede med članoma z enakim položajem(npr.član upr. odbora).
Moje osebno mnenje pa je da je kupovanje prevelikega števila slavnostnih uniform nepotrebno,saj lahko ta denar namenimo za opremo ki jo dejansko potrebujemo pri našem delu.Število uniform naj bo takšno da se lahko dostojno predstavimo povsod kjer je to potrebno in nič več.
Lp Marko
Moje osebno mnenje pa je da je kupovanje prevelikega števila slavnostnih uniform nepotrebno,saj lahko ta denar namenimo za opremo ki jo dejansko potrebujemo pri našem delu.Število uniform naj bo takšno da se lahko dostojno predstavimo povsod kjer je to potrebno in nič več.
Lp Marko
Kljub temu, da je Marjetica malo višje v svoji objavi pojasnila, da obstaja samo gasilska uniforma brez raznih pridevnikov ( svečana, paradna, slavnostna..), še vedno "klanfe serjete"swordfish napisal/-a:Moje osebno mnenje pa je da je kupovanje prevelikega števila slavnostnih uniform nepotrebno,saj lahko ta denar namenimo za opremo ki jo dejansko potrebujemo pri našem delu.
LP BAČOMarjetica napisal/-a:Toliko v vednost (za tiste, ki tega ne vedo), čeprav smatram, da tisti, ki bi naj dobil to uniformo, že ima nekaj tečajev za seboj in bi .....![]()
Osebna oprema gasilca je: PGS
- gasilska uniforma (brez besede paradna, seveda se smatra, da je to svečana uniforma, katero oblečemo za svečane trenutke torej tudi takrat ko gremo na parado)
- delovna obleka
- obutev
Urban ROMIH
PGD Dol pri Hrastniku
NA POMOČ !!!
PGD Dol pri Hrastniku
NA POMOČ !!!
- Marjetica
- moderator

- Kraj: Hotinja vas-mariborska regija
Bi bilo res zanimivo, če bi jaz posodila gasilsko uniformo kolegu gasilcuswordfish napisal/-a: se uniforme rotirajo med člani.To pomeni da če se skrbnik uniforme kdaj ne more udeležiti prireditve jo posodi drugemu,ki mu jo nato vrne nazaj v skrbništvo.
Mnenja sem, da se uniform ne more posojati, ker je to osebna oprema gasilca ( kot je omenil tudi Bačo). Ko v naše društvu nabavljamo uniforme, vedno opozarjam, da jih naj dobijo tisti, ki jo res uporabljajo oz. nosijo (to velja še posebno za članice).
Niso poceni zato naj jo dobijo tisti, ki jo spoštujejo in so ponosni, da so člani gasilske organizacije. Tudi na predavanjih še posebno rada na to opozarjam. Pokažem tudi slike, kako se pravilno nosi gasilska uniforma in kako ne.
V hitrosti časa nikar ne pozabite nase in sebi ljube ljudi!!!