Odnosi z OSREDNJO ENOTO.
Moderator: Vrsho
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Odnosi z OSREDNJO ENOTO.
Mene zanima, kakšne imate odnose z osrednjimi enotami oz. osrednje enote do manjših društev. To me namreč zanima, ker pri nas osrednja enota igra dejansko "boga" v gasilstvu in enotam nižje kategorije ne kaže velike naklonjenosti glede sodelovanja na področju predvsem požarov.
Zanima me predvsem to, ali vas osrednja enota večkrat aktivira ob nastalem večjem požaru, in v kakih obsegih je takrat požar, da se za to odločijo.
Zanima pa me tudi, kdaj se aktivira domača enota in sicer prej ali pozneje kot osrednja. Zgodilo se je namreč, da smo dobili pozive po 10 do 15 min za osrednjo enoto in to ob nastalem požaru na objektu na našem požarnem okolišu.
LP
Zanima me predvsem to, ali vas osrednja enota večkrat aktivira ob nastalem večjem požaru, in v kakih obsegih je takrat požar, da se za to odločijo.
Zanima pa me tudi, kdaj se aktivira domača enota in sicer prej ali pozneje kot osrednja. Zgodilo se je namreč, da smo dobili pozive po 10 do 15 min za osrednjo enoto in to ob nastalem požaru na objektu na našem požarnem okolišu.
LP
To je pa odvisno od načrta ki ga imate. Ponavadi je tako, da se aktivira domače društvo, kjer je nastal požar in osrednje drušvo, nikakor pa ne izključno osrednje brez domačega.
Predlagam ti da pogledaš Operativni načrt drušva kjer je razvidno kako se aktivirajo društva v vaši gasilski zvezi. Kar pa se tiče osrednjih društev pa kakor kje. Že stem, da dobijo več denarja in več opreme se počutijo bolj pomembne. Odnos do drugih pa je zopet različen. Se najdejo tudi posamezniki, ki mislijo da držjo "BOGA ZA JAJCE"
Predlagam ti da pogledaš Operativni načrt drušva kjer je razvidno kako se aktivirajo društva v vaši gasilski zvezi. Kar pa se tiče osrednjih društev pa kakor kje. Že stem, da dobijo več denarja in več opreme se počutijo bolj pomembne. Odnos do drugih pa je zopet različen. Se najdejo tudi posamezniki, ki mislijo da držjo "BOGA ZA JAJCE"
Vsi za enega eden za .....
hec napisal/-a:Ja in potem smo spet na začetku! Kdo je pa predlagal načrtpo vseji verjetnosti osrednja enota brez dogovora z ostalimi v društvu
Ti pa si res en Velik hec
no, žalostno, če ne veš, pametuješ pa.
lp iz ljutomera
dušan
Vedno pričakuj nepričakovano!
Ni jezik pamet prehitevau, sam takih zasebnih pa noče mbrat.
Hvala. Pa nisem misliu nič trakega pač na razpravo sem dau glede na izkušnje. Pa če lahko drugot delajo društva tako, da ostali ne vejo kaj postajajo pol ne vem. PGD Ptuj je postala GE Ptuj pa zato ni vedelo nobeno društvo v OGZ. Pa se sprašujem ali ni potrebno za to nobeno soglasje oz. ni potrebnmo o tem obvestiti vsaj svojih najbližjih društev?
LP
Hvala. Pa nisem misliu nič trakega pač na razpravo sem dau glede na izkušnje. Pa če lahko drugot delajo društva tako, da ostali ne vejo kaj postajajo pol ne vem. PGD Ptuj je postala GE Ptuj pa zato ni vedelo nobeno društvo v OGZ. Pa se sprašujem ali ni potrebno za to nobeno soglasje oz. ni potrebnmo o tem obvestiti vsaj svojih najbližjih društev?
LP
Ej finta ne vem v čem je pa naj spet nekdo reče, da ali nisem gasilec al pa nimam pojma. Mislim pa da ma vezeo in neko razliko, saj so se spremenili njihovi napisi na vozilih kot tudi mislim da na njihovih dokumentih iz PGD v GE. Mislim pa da je zaradi razširjene dejavnosti (servis gasilnikov in IDA), ne morem pa trditi zagotovo in prosim da me kdo popravi oz. dopolni.
LP
LP