Naključna podobnost???
Moderator: Vrsho
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
- Peter
- Upravnik

- GE: Zabreznica
- Kraj: Breznica
- Kontakt:
Naključna podobnost???
Poglejte si tole stran in povejte, če je kaj podobna moji strani.
- Peter
- Upravnik

- Kontakt:
Oglasi se takrat, ko boš stran naredil sam, pa ti jo bo nekdo skopiral. To je navadni plagiat. Z moje strani so skopirali celo predloge. V spletišče PGD Zabreznica sem v slabih šestih letih kolikor obstaja vložil veliko dela, nato pa pride nekdo, ki to enostavno skopira. Poleg tega pa mu v knjigi gostov čestitajo za novo verzijo strani. Nenazadnje se bo še našel nekdo, ki bo meni očital, da sem obliko skopiral z druge strani.
Zadnjič je nekdo skopiral mojo stran z navodili za uporabo pozivnikov, jo dal na svoje spletišče in zabrisal vse sledi. Še celo sliko je popravil, da ni bilo napisa PGD Zabreznica. In temu ti praviš promocija gasilstva.
Janez Hočevar je nekaj časa nazaj v Gasilcu lepo zapisal, zakaj vsi skrivamo svoje znanje o gasilstvu. Enostavno se najdejo nekateri, ki to poberejo, nato pa se s tem okoli hvalijo. Tudi sam zaradi tega že nekaj časa nisem ničesar objavil na svojem spletišču. Če misliš, da bo plagiatorstvo pripomoglo k razvoju in promociji gasilstva se prekleto motiš.
Da pa ne bomo zašli s teme, vsi ki so me prosili za pomoč pri izdelavi spletišč, so jo tudi dobili. Kdor pa mora za izdelavo svojega spletišča kopirati od drugih, pa naj se raje ne loti dela.
Zadnjič je nekdo skopiral mojo stran z navodili za uporabo pozivnikov, jo dal na svoje spletišče in zabrisal vse sledi. Še celo sliko je popravil, da ni bilo napisa PGD Zabreznica. In temu ti praviš promocija gasilstva.
Janez Hočevar je nekaj časa nazaj v Gasilcu lepo zapisal, zakaj vsi skrivamo svoje znanje o gasilstvu. Enostavno se najdejo nekateri, ki to poberejo, nato pa se s tem okoli hvalijo. Tudi sam zaradi tega že nekaj časa nisem ničesar objavil na svojem spletišču. Če misliš, da bo plagiatorstvo pripomoglo k razvoju in promociji gasilstva se prekleto motiš.
Da pa ne bomo zašli s teme, vsi ki so me prosili za pomoč pri izdelavi spletišč, so jo tudi dobili. Kdor pa mora za izdelavo svojega spletišča kopirati od drugih, pa naj se raje ne loti dela.
- Peter
- Upravnik

- Kontakt:
Popolnoma jasno mi je, da je gasilstvo skupna točka naših spletišč, vendar pa me tako očitno kopiranje zelo moti. Temo sem odprl predvsem zaradi tega, da mi ne bo treba znova in znova pojasnjevati, da se takšno kopiranje ne spodobi in tudi ni v skladu s pravili dopustne uporabe interneta. Avtorja bom obvestil, če se ne bo nič oglasil v forumu.
- Milan Dubravac
- Gasilci.org

- Kraj: smokuč
Peter je zelo vljuden in govori samo nespodobnosti takega početja. Jaz osebno bi v takih primerih uporabil ostrejše besede. V naši državi cenimo vsak narejen vijak ali obdelan kos lesa bolj kot pa znanje. V naši stroki je stanje sploh slabo. Celo na najvišjih nivojih so primeri, ko se nekateri kitijo s tujim znanjem in trudom. V prihodnje ne vidim izboljšanja stanja na tem področju, žal. To povzroči, da tudi mi ''entuzijasti'' začnemo skrivati znanje pred ostalimi!!

Ni ne bližnjice ne široke ceste do znanja (evklid)
Pravzaprav pa je lepo videti čim več in čim lepših domačih strani naših PGD-jev. To, da so ene lepe (tudi) na račun drugih pa že terja "nadgradnjo" v našem gasilskem - organizacijskem pogledu. Čisto resno predlagam, da tukaj poskusimo vzpostaviti pravila igre, takšna, ki bodo obvezujoča za vse in ki nikogar ne bodo prizadela, niti omejevala.
Milan: Pred nami je kongres naše organizacije in prav bi bilo, da se "barabije" znotraj naše organizacije izpostavijo (tudi z imeni in priimki), samo na tak način bomo dosegli, da se bo tozadevno stanje tudi kdaj popravilo. Izbrati linijo "najmanjšega odpora", ki rezultira v "skrivanju" (prepotrebnega) znanja in izkušenj ni v tvoji maniri in bilo bi slabo, če bi se moral na tem področju spremeniti.
LP
Milan: Pred nami je kongres naše organizacije in prav bi bilo, da se "barabije" znotraj naše organizacije izpostavijo (tudi z imeni in priimki), samo na tak način bomo dosegli, da se bo tozadevno stanje tudi kdaj popravilo. Izbrati linijo "najmanjšega odpora", ki rezultira v "skrivanju" (prepotrebnega) znanja in izkušenj ni v tvoji maniri in bilo bi slabo, če bi se moral na tem področju spremeniti.
LP
- Milan Dubravac
- Gasilci.org

- Kraj: smokuč
- Matej B.
- GE: Ptuj / Tržec
- Kraj: Ptuj - Tržec
- Kontakt:
Ja Milan maš kar prav glede tega kopiranja itd. Malo sem pogledal stran http://www.potapljanje.net in opazil da je tamkajšnji forum polnoma enak ( no ozadje je modro) kot naš. Zdaj pa ne vem kdo je kaj kopiral: ali potapljači od nas ali obratno oz. vsi skupaj od nekoga tretjega??!!?
Malo me zanima izvor vseh teh forumov.
Malo me zanima izvor vseh teh forumov.