Relacija poklicni - prostovoljci

Vse gasilske teme, ki ne spadajajo v ostale podforume.

Moderator: Vrsho

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Odgovori
Uporabniški avatar
Ico
Kraj: PGD Zagorje-mesto
Kontakt:

Relacija poklicni - prostovoljci

Odgovor Napisal/-a Ico »

Očitno je ta tema zelo vroča, saj se o njej vedno piše po drugih temah. Ali rabimo poklicne, ali oni rabijo prostovoljce?
LP iz zagorske doline
Mi gremo noter, ko gredo drugi ven !
http://www.pgdzagorje-mesto.si
Uporabniški avatar
Ico
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Ico »

Moje mnenje:
Seveda Slovenija rabi poklicne gasilce in jaz kot prostovoljec nimam načelno nič proti njim. Če se ne obnašajo kot od boga dani, seveda.

Njihov problem pa je, da jih je zelo malo. Ponekod enota šteje 12 operativnih gasilcev, imajo naziv ZAVOD, ob malo večjih intervencijah pa bi moral imeti vsak šest rok, biti vsak na treh mestih naenkrat ipd. Torej dragi poklicni, brez prostovoljcev ste mrzli. Povečini.

Seveda se zavedam, da je na različnih področjih Slovenije različno. Zato me zanima, kako je drugod. Kako se poklicni obnaša v PGD-jih, saj vem, da jih je precej vključenih tudi pri nas.
LP iz zagorske doline
Uporabniški avatar
Ico
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Ico »

gobi napisal/-a:Oporostite za 'zavijanje' s teme :!: :!:
Prostovolci so za večje nesreče in požare :!:,nikakor pa ne morejo parirat poklicnim po časih izvozov :!:
Je tudi nekaj resnice v tem. Vendar pa je kar veliko PGD, ki so se organizirala tako, da ne zaostajajo preveč za poklicnimi.

Velik pomen pa dajem bližini dogodka, saj, če se morajo peljati 20 minut nekam, jim hiter čas izvoza nič ne pomaga.
LP iz zagorske doline
Uporabniški avatar
gobi
Kraj: Wajdušna-Ajdovščina-sin burje
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a gobi »

Se strinjam s tem :!: npr. pri nas je na planoti Gora PGD Col kateri je zelo pomemben saj poklicni rabijo vsaj 10 min do Cola :!:
V občini pa so še PGD Šmarje, Selo in Ajdovščina.
Od teh sa res uporabna le PGD Šmarje in Selo, PGD Ajdovščina pa je z lopato denarja stran metanje :!:
So pa nekateri PGD-ji, ki hočejo po vsej sili biti KONKURENCA po odzivu poklicnim:!: Morali bi sodelovati eni z drugim in ne se podjebavat :!: :evil: Vsak je za svoje in je res potreben, čeprav vsi rešujejo in gasijo 8) :!:
LP, Robert Kopatin
Ko gredo drugi ven ,gremo mi noter!
Slika
Uporabniški avatar
Alex74
GE: PGD Ravne na Kor.
Kraj: Prevalje
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Alex74 »

Juh... V tej relaciji pa še mene nekaj zanima.

So poklicni oz. zavodi vključeni tudi v vaše gas. zveze in sodelujejo na storkovnem nivoju - poveljstvo?

Bye
A. :roll:
Uporabniški avatar
gobi
Kraj: Wajdušna-Ajdovščina-sin burje
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a gobi »

Veliko poklicnih je prostovocev (ne vsi, nekatri) pa preveč mešajo PGD-je in PGE-je :!:
LP, Robert Kopatin
Ko gredo drugi ven ,gremo mi noter!
Slika
Uporabniški avatar
Ico
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Ico »

Alex74 napisal/-a:Juh... V tej relaciji pa še mene nekaj zanima.

So poklicni oz. zavodi vključeni tudi v vaše gas. zveze in sodelujejo na storkovnem nivoju - poveljstvo?

Bye
A. :roll:
V poveljstvih GZ je položaj pomočnika poveljnika za poklicno gasilstvo, torej sodelovanje je ( ali pa bi moralo biti ).
LP iz zagorske doline
Uporabniški avatar
Ico
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Ico »

gobi napisal/-a:Veliko poklicnih je prostovocev (ne vsi, nekatri) pa preveč mešajo PGD-je in PGE-je :!:
Ali je to dobro ali ne?
LP iz zagorske doline
Uporabniški avatar
MICKA
Kraj: Slovenski Javornik
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a MICKA »

Sicer bo izvenelo kot samo hvala vadar, ja bilo že nekajkrat objavljeno (ob razni intervencijah), kako imamo to zadevo urejeno na Jesenicah.
Poiščite zaderve, preberite, pa vam bo takoj jasno, kako naj poteka sodelovanje.
Naš sistem je lahko za zgled ostalim (zavidajo nam ga celo sosedje).
Če se pokažejo kakšna nesoglasja jih hitro rešimo v zadovoljstvo vseh strani (poklicni, prostovoljci in občani) in to je bistvo. Zavedatise moramo dejstva da tako eni kot drugi delamo za dobrobit nas vseh.

LP
Polovično znanje je nevarnejše od neznanja (bolivijski)

V vsem imenitno bi uspeli, če dvakrat bi lahko začeli (Johann W. Goethe)
Uporabniški avatar
Ico
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Ico »

MICKA napisal/-a:Sicer bo izvenelo kot samo hvala vadar, ja bilo že nekajkrat objavljeno (ob razni intervencijah), kako imamo to zadevo urejeno na Jesenicah.
Poiščite zaderve, preberite, pa vam bo takoj jasno, kako naj poteka sodelovanje.
Če se pokažejo kakšna nesoglasja jih hitro rešimo v zadovoljstvo vseh strani (poklicni, prostovoljci in občani) in to je bistvo. Zavedatise moramo dejstva da tako eni kot drugi delamo za dobrobit nas vseh.

LP
Ali je k temu pripomogel dober vpliv Milana D.?
LP iz zagorske doline
Uporabniški avatar
MICKA
Kraj: Slovenski Javornik
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a MICKA »

Ne, ampak vsi.

LP
Polovično znanje je nevarnejše od neznanja (bolivijski)

V vsem imenitno bi uspeli, če dvakrat bi lahko začeli (Johann W. Goethe)
Uporabniški avatar
gapex
Kraj: Šmarca
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a gapex »

MICKA napisal/-a:Sicer bo izvenelo kot samo hvala vadar, ja bilo že nekajkrat objavljeno (ob razni intervencijah), kako imamo to zadevo urejeno na Jesenicah.

LP
Ja kako bi pa zgledalo, če bi si nagajali... potem nima smisla, vse bo oz. bi pogorelo...

Malo potrpljenja... :)
"Ne boj se za pomoč, mi b`dimo dan in noč." Posvetilo Otona Zupančiča na praporu Gasilske župe Kamnik iz leta 1928.

"Taktika brez tehnike je brez moči, tehnika brez taktike je brez smisla."/M. Vrhovec
Uporabniški avatar
Ico
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Ico »

Saj ne gre za nagajanje, gre za sodelovanje: je ali ni, lahko sodelujemo ali ne, odnos - vzvišen ali ne......

Primer: PE pride na prometno nesrečo pozneje, prevzame in delajo dalje, kot, da PGD-ja ni. Mislim, da je bil tak primer opisan na našem forumu.

Bi bilo ponižanje, če bi delali z roko v roki, oziroma pustili, da PGD dela dalje, sami pa pomagajo fizično ali z nasveti.

Pri nas: mi in GZ Trbovlje delamo tako, da dela naprej tisti, ki je prišel prvi, seveda pa vsak sprejme pomoč, če je potrebna. Če je več vozil, smo mi lahko v veliko pomoč, saj imamo ponavadi več rok na razpolago. Pri tem moram povedati, da mi posredujemo pri prometnih samo na območju Zagorja. Se je pa že zgodilo, da smo šli iz občine, ker smo zaradi bližine nesreče bili hitrejši. Seveda pa je to vse odvisno od ReCo Trbovlje, če nas pokliče.
LP iz zagorske doline
Uporabniški avatar
svajgerm
Kraj: maribor
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a svajgerm »

Res,da ne moremo sami vsega naredit,ker nas je premalo kdo je za to kriv vsaj jaz vem in zakaj je tako daleč prišlo,da smo za vsako pasjo uto morali aktivirat PGD.Dragi ICO samo pet poklicnih na izmeno več pa bi bili vi ledeni in za državo tudi ceneje.
Kaj se čaka, življenje je kratko !
Uporabniški avatar
Mitja Gregorič
Naj forumovec 2003
Naj forumovec 2003
Kraj: Volčja Draga
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mitja Gregorič »

Jing jang

eno brez drugega ne gre... oboji mamo marsikaj za se od drugih naučit oz. pobrat dobre in koristne stvari ...
skupaj delujemo še najboljše ...homogeno :wink: :wink:

Seveda se najdejo kot povsod izjeme...

pri nas krasno sodelujemo :P :P :P

In tako mora tudi bit drgače ne gre...na ognjeni liniji smo vsi le "borci" uni z pištoljem ,mitraljo,pokalico,granato,nožem,palico in celo brez le z pestmni....z čini ali brez...z gasilsko fakulteto ali vtrcem... bijemo skupne "bitke" z ognjem sovragom ter drugimi nevarnostmi ki ogreožajo naše "delodajalce" soobčane---ljudi in njihovo imetje.

Še naprej sončno vsem. :wink:
Operativci - Bratje v ognju,dimu in pepelu

Slika
Slovenski gasilci >KLIKNI< !!!
Odgovori