NOV PROMETNI ZAKON JE MANJ NESREČ
Moderator: Vrsho
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
NOV PROMETNI ZAKON JE MANJ NESREČ
Kod vsi vemo je z novim letom vstopil v veljavo nov prometni zakon....
Sedaj pa me zanima, če to občutimo tudi z manjšim šetevilom tehničnih intervencij? Sem kar nekaj časa premleval v sebi ali ta tema sploh sodi v tehnično reševanje.
Ali naj bo vprašanje tako:
Ali menite da se bo zmanjšalo število tehničnih intervencji zaradi novega zakona?
In ali se bo čez čas, vozilo tako kod se je pred novim zakonom.
Prilagam pa še eno sliko policistov ob umirjanju prometa....
Komnentar bom zadržal zase....
Če menite, da tema ni prava prosim Markota, da jo pobriše.
LP; Marolt
Sedaj pa me zanima, če to občutimo tudi z manjšim šetevilom tehničnih intervencij? Sem kar nekaj časa premleval v sebi ali ta tema sploh sodi v tehnično reševanje.
Ali naj bo vprašanje tako:
Ali menite da se bo zmanjšalo število tehničnih intervencji zaradi novega zakona?
Prilagam pa še eno sliko policistov ob umirjanju prometa....
Komnentar bom zadržal zase....
Če menite, da tema ni prava prosim Markota, da jo pobriše.
LP; Marolt
življenje je lepo! Ne boj se mrtvih, boj se živih!
- Mitja Gregorič
- Naj forumovec 2003

- Kraj: Volčja Draga
- Kontakt:
Nov zakon
Po mojem mnenju je manj nesreč z najhujšimi posledicami zaradi začetka veljave novega zakona.
Vendar pa mislim da se bo čez čas ponovno vozilo kot se je pred 1.1.2005, čeprav upam, da temu ne bo tako.
Za primerjavo pa še tole:
- V letu 2005 je na naših cestah umrlo 6 oseb, v enakem obdobju lani 10.
Vir: http://www.policija.si/si/
Vendar pa so vzroki za te najhujše nesreče ostali enaki kot pred veljavo novega zakona, to pa so: neprilagojena hitrost, stran in smer vožnje, nepravilno prehitevanje.
Vendar pa mislim da se bo čez čas ponovno vozilo kot se je pred 1.1.2005, čeprav upam, da temu ne bo tako.
Za primerjavo pa še tole:
- V letu 2005 je na naših cestah umrlo 6 oseb, v enakem obdobju lani 10.
Vir: http://www.policija.si/si/
Vendar pa so vzroki za te najhujše nesreče ostali enaki kot pred veljavo novega zakona, to pa so: neprilagojena hitrost, stran in smer vožnje, nepravilno prehitevanje.
Ja kam pa gleda policist na sredini??
Ja tudi sam opažam, da ljudje v naseljih vozijo po omejitvah, ampak zunaj naselja, pa se ni dosti spremenilo. Upam, da bo letošnja statistika pri gasilcih(v zvezi z reševanjem ukleščenih) veliko bolj svetla kot lansko leto!
Ja tudi sam opažam, da ljudje v naseljih vozijo po omejitvah, ampak zunaj naselja, pa se ni dosti spremenilo. Upam, da bo letošnja statistika pri gasilcih(v zvezi z reševanjem ukleščenih) veliko bolj svetla kot lansko leto!
Šumadinac
Ogenj in slama, naj bosta sama!(ljudski pregovor)
Re: NOV PROMETNI ZAKON JE MANJ NESREČ
!.) Število intervencij iz naslova TR katerim botruje novi zakon, se bo zmanjšaloMarolt napisal/-a:Ali menite da se bo zmanjšalo število tehničnih intervencji zaradi novega zakona?
2.) Vozilo se bo tako ali pa še slabše
Enkrat smo že premlevali, kaj najbolj botruje tem nesrečam, in to bo ostalo
Z denarno kaznijo ustrašiš na trenutek, nikakor pa ne spremeniš mentalitete na dolgi rok
IZKORISTI, A NIKDAR NE IZKORIŠČAJ!
Lp
Borut Satler
Lp
Borut Satler
Saki do neke mere se strinjam s tabo, vendar mislim, da ima škarje in platno tu v rokah slovenska Policija.
Sem mnenja, da če že grozijo z nekimi kaznimi in kasneje vidijo, da so vsaj kratkoročno tako res umirili promet, da morajo ta nov zakon tudi venomer izvajati...
Pred tem zakonom so veljale kazni malo manjše sicer, pa ne bistveno...ampak se nadzora ni izvajalo in privedlo je do tega zakona, in če ne bodo nadzirali malo bolj pogosto, bodo kazni kmalu spet zvišali itd. itd.!
Sem mnenja, da če že grozijo z nekimi kaznimi in kasneje vidijo, da so vsaj kratkoročno tako res umirili promet, da morajo ta nov zakon tudi venomer izvajati...
Pred tem zakonom so veljale kazni malo manjše sicer, pa ne bistveno...ampak se nadzora ni izvajalo in privedlo je do tega zakona, in če ne bodo nadzirali malo bolj pogosto, bodo kazni kmalu spet zvišali itd. itd.!
Šumadinac
- matjaž
- GE: Kostanjevica na Krki
- Kraj: Kostanjevica na Krki
Mislim da imamo škarje in platno v rokah mi, vozniki!Šumadinac napisal/-a:Saki do neke mere se strinjam s tabo, vendar mislim, da ima škarje in platno tu v rokah slovenska Policija.
Ko si bomo sami pri sebi razčistili in začeli voziti tako kot je potrebno, se bo prometna varnost na naših cestah izboljšala!
Represija (visoke kazni) do neke mere zaležejo, dolgoročno pa ne!
Vsak dan v povprečju prevozim najmanj 120-150 km, prve dni letošnjega leta so vsi vozili tako posrano, da ni bili za nikamor (omejitev 90 km/h, folk pa 65-70 km/h
Polne gume in okrogel volan - srečno pot!
"Isti način mišljenja s katerim smo reševali stvari v preteklosti, ne učinkuje za reševanje problemov v prihodnosti!"
Albert E.
Albert E.
To so lahko samo tvoje pobožne željeŠumadinac napisal/-a:Saki do neke mere se strinjam s tabo, vendar mislim, da ima škarje in platno tu v rokah slovenska Policija.
Kot vidim to ugotavlja tudi ostala večina
Zakon se je, se in se bo kršil, čeprav je verjetno lepo zamišljen
IZKORISTI, A NIKDAR NE IZKORIŠČAJ!
Lp
Borut Satler
Lp
Borut Satler
Pa je to realno pričakovati???matjaž napisal/-a:
Ko si bomo sami pri sebi razčistili in začeli voziti tako kot je potrebno, se bo prometna varnost na naših cestah izboljšala!
Hotel sem povedati, da dokler policija ne bo večkrat(kot si rekel jih na cestah ni veliko) preverjala oz. nadzirala prometa, se tudi vozniki ne bomo pričeli "voziti" kot je treba(nekateri seveda--tisti najbolj nevarni drugim), ker pač ne bojo videli problema, zakaj da nebi divjali še naprej...
Se pa popolnoma strinjam, z izjavami, da je ta zakon dober le v kratkoročno..
Pustimo se presenetiti pa bomo ob koncu leta videli statistiko!
LP pa srečno
Šumadinac
- Marko Novak
- moderator

- Kraj: PGD Zagorje - mesto
- Kontakt:
- Denis
- Kraj: Vrbje - Spodnja savinjska dolina
- Kontakt:
S tem zakonom bojo samo polnil državno blagajno, zrihtajo nej ceste pa znake nej poštimajo, pa vzgojo v cestem prometu naj naučijo. Zakaj mladi divjamo zaradi starejših preko 70 -80 ste prepričani da bom lahko pri 80 letih vozu avtomobil, omejitev 90 km/h starček se pele 50 km/h ka boš naredu ?
Ta hudi PGD VRBJE.
No ni problem samo v mladih voznikih....
Včasih si zamislim kako bom pa jaz vozil pri 75- no, če jih bom dočakal.
Tako se velikokrat čudim in gledam nedeljske voznike ali voznike stare nad 70 let... Hm, če mladi pretiravajo z hitrostjo jo tam precej manjka in tako kod mladina, povzročajo nevernost saj jih želi večina voznikov čim hitreje prehiteti.
Pa še en absurd kateri se je pripetil letos na koncu gorenjske avtoceste. Policisti so izvajala nadzor pometa z radarsko kontrolo in policist je na koncu Ac nameril starejšemu vozniku 19km/h....
Tudi to se dogaja...
LP Marolt
Včasih si zamislim kako bom pa jaz vozil pri 75- no, če jih bom dočakal.
Tako se velikokrat čudim in gledam nedeljske voznike ali voznike stare nad 70 let... Hm, če mladi pretiravajo z hitrostjo jo tam precej manjka in tako kod mladina, povzročajo nevernost saj jih želi večina voznikov čim hitreje prehiteti.
Pa še en absurd kateri se je pripetil letos na koncu gorenjske avtoceste. Policisti so izvajala nadzor pometa z radarsko kontrolo in policist je na koncu Ac nameril starejšemu vozniku 19km/h....
Tudi to se dogaja...
LP Marolt
življenje je lepo! Ne boj se mrtvih, boj se živih!
Seveda!!!
Kje pa piše, da samo mladi vozijo "noro", da samo mladi ne upoštevajo znakov, da se samo mladi ne zavedajo nevarnosti!
Se spomnite nesreče, ki se je zgodila na AC pri Logatcu, ker je "deda" iz Vrhnike šel kar po nasprotnem pasu ACja??(še zdaj ni jasno ali je šlo za samomor ali kaj, pa vendar)!
Tudi sam sem imel nesrečo, možakar okoli 65 let(domačin v tistem kraju) brez zaviranja ali česarkoli drugega prevozi znak za neprednost(ne vem kako točno se mu pravilno reče) in buuummmm....In sploh ni kazal obžalovanja, celo mene je nadrl, da sem pod vplivom...
Še dobro da se je dobro tudi končalo!
Kje pa piše, da samo mladi vozijo "noro", da samo mladi ne upoštevajo znakov, da se samo mladi ne zavedajo nevarnosti!
Se spomnite nesreče, ki se je zgodila na AC pri Logatcu, ker je "deda" iz Vrhnike šel kar po nasprotnem pasu ACja??(še zdaj ni jasno ali je šlo za samomor ali kaj, pa vendar)!
Tudi sam sem imel nesrečo, možakar okoli 65 let(domačin v tistem kraju) brez zaviranja ali česarkoli drugega prevozi znak za neprednost(ne vem kako točno se mu pravilno reče) in buuummmm....In sploh ni kazal obžalovanja, celo mene je nadrl, da sem pod vplivom...
Še dobro da se je dobro tudi končalo!
Šumadinac