lep pozdrav!
Že od malih nog se zanimam za gasilstvo, z leti se zanimanje samo še povečuje sedaj sem ponosni član PGD Zg.Bistrica kjer se nas srečuje veliko ljudi z podobnimi interesi. Imam pa nekaj vprašanj za g.MILANA DUBRAVCA
1.Zanima me kakšen avtopark ima enota poklicnih gasilcev iz jesenic in če obstaja domača stran te enote?
2.Ali je možno,da bi prišlo do dogovora med našim PGD in vašo enoto za enodnevo ekskurzijo oz. ogled vaše enote. V mislih imam do 20 članov, ogled in predsatvitev vozil in ogled doma?
3.Kakšni so pogoji da se zaposliš pri poklicnih gasilcih?
hvala za inf.
ZANIMANJE ZA POKLICNE GASILCE
Moderator: Vrsho
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
- man 14.284
- Kraj: Zgornja Bistrica
Pogoj za zaposlitev je:
- da ima najmanj IV. stopnjo izobrazbe
- da je polnoleten
- da odpravi preizkus psihofizičnih sposobnosti
- da ni v kazenskem postopku in da ni bil pravnomočno obsojen za kaznivo dejanje
Po sklenitvi delovnega razmerja pa mora tudi uspešno zaključiti dopolnilno izobraževanje za poklicnega gasilca!!!
Drugače pa beri 13.člen zakona o gasilstvu ( poklicni gasilec )
Lp
Bine
- da ima najmanj IV. stopnjo izobrazbe
- da je polnoleten
- da odpravi preizkus psihofizičnih sposobnosti
- da ni v kazenskem postopku in da ni bil pravnomočno obsojen za kaznivo dejanje
Po sklenitvi delovnega razmerja pa mora tudi uspešno zaključiti dopolnilno izobraževanje za poklicnega gasilca!!!
Drugače pa beri 13.člen zakona o gasilstvu ( poklicni gasilec )
Lp
Bine
-
Gost
-
Gost
Pa še to me zanima kje ste " pobral " da je pogoj odslužen vojaški rok? Mislim da to ni nikjer zapisano, no saj do sedaj še nism zasledil.
Glede izobrabe pa ima Milek prav, skozi lahko prideš tudi z ekonomsko šolo, čeprav v zakonu o gasilstvu točno piše o tehnični smeri, vendar se v naši Državi tega ne upošteva.
LP
Bine
Glede izobrabe pa ima Milek prav, skozi lahko prideš tudi z ekonomsko šolo, čeprav v zakonu o gasilstvu točno piše o tehnični smeri, vendar se v naši Državi tega ne upošteva.
LP
Bine