ZANIMANJE ZA POKLICNE GASILCE

Vse gasilske teme, ki ne spadajajo v ostale podforume.

Moderator: Vrsho

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Odgovori
Uporabniški avatar
man 14.284
Kraj: Zgornja Bistrica

ZANIMANJE ZA POKLICNE GASILCE

Odgovor Napisal/-a man 14.284 »

lep pozdrav!

Že od malih nog se zanimam za gasilstvo, z leti se zanimanje samo še povečuje sedaj sem ponosni član PGD Zg.Bistrica kjer se nas srečuje veliko ljudi z podobnimi interesi. Imam pa nekaj vprašanj za g.MILANA DUBRAVCA

1.Zanima me kakšen avtopark ima enota poklicnih gasilcev iz jesenic in če obstaja domača stran te enote?

2.Ali je možno,da bi prišlo do dogovora med našim PGD in vašo enoto za enodnevo ekskurzijo oz. ogled vaše enote. V mislih imam do 20 članov, ogled in predsatvitev vozil in ogled doma?

3.Kakšni so pogoji da se zaposliš pri poklicnih gasilcih?

hvala za inf.
Uporabniški avatar
binep
Kraj: Podnart
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a binep »

Pogoj za zaposlitev je:
- da ima najmanj IV. stopnjo izobrazbe
- da je polnoleten
- da odpravi preizkus psihofizičnih sposobnosti
- da ni v kazenskem postopku in da ni bil pravnomočno obsojen za kaznivo dejanje

Po sklenitvi delovnega razmerja pa mora tudi uspešno zaključiti dopolnilno izobraževanje za poklicnega gasilca!!!

Drugače pa beri 13.člen zakona o gasilstvu ( poklicni gasilec )

Lp

Bine
Gost

Odgovor Napisal/-a Gost »

Kaj pa odslužen vojaški rok, je še sploh pogoj ali ne???
Kakšno srednjo šolo pa moraš imet?? A z ekonomsko š. ali gimnazijo sploh pridejo kandidati skoz!! :shock:

LP Tomaž
Uporabniški avatar
Milek
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a Milek »

Odslužen vojaški rok je še vedno eden od pogojev :oops: , kako pa bo to sedaj ko se vojaški rok ukinja pa nebi vedel (potrebne bodo spremembe v zakonu) :lol: Kar se pa tiče izobrazbe pa imajo prednosti predvsem tisti, kateri imajo tehnične smeri (električar, mehaniki, kleparji itd.) :wink:
Gost

Odgovor Napisal/-a Gost »

Stoodstotno sem se prepričal, da odslužen vojaški rok ni pogoj za zaposlitev v poklicno enoto niti za vključitev v program izobraževanja za poklicne gasilce. Tak primer se je zgodil pred tremi leti in ne sedaj ko se naborništvo ukinja!!!

LP

Bine
Uporabniški avatar
binep
Kraj: Podnart
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a binep »

Pa še to me zanima kje ste " pobral " da je pogoj odslužen vojaški rok? Mislim da to ni nikjer zapisano, no saj do sedaj še nism zasledil.
Glede izobrabe pa ima Milek prav, skozi lahko prideš tudi z ekonomsko šolo, čeprav v zakonu o gasilstvu točno piše o tehnični smeri, vendar se v naši Državi tega ne upošteva.

LP

Bine
Odgovori