Domov Novice Povezave Mali oglasi Galerija

CZ IN GASILCI

Vse gasilske teme, ki ne spadajajo v ostale podforume.

Moderatorji: Vrsho, Marko Novak

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

CZ IN GASILCI

Objava Oskar » 29. november 2002, 2:00

Kaj menite o poročanju medijev o delu reševalnih enot pri naravnih in drugih nesrečah. Meni so šle kar dlake pokonci, :evil: ko je ob poplavah pred časom radio poročal , da so reševalne enote CZ na terenu in rešujejo kar se rešit da. Bili pa smo samo člani gasilskih društev in dva referenta CZ. Prvi je komandiral, drugi pa je pripeljal golaž. ( ala mu vera , vsaj nekaj) :D
Uporabnikova podoba
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
 
Objave: 8401
Registriran: 8. november 2002, 20:59
Lokacija: Malečnik

Objava Jaka » 29. november 2002, 9:11

Gasilci smo sestavni del sistema zaščite in reševanja. V primeru večjih naravnih in drugih nesreč pač sodelujemo v okviru enot CZ.
Za svojo prepoznavnost pred neukimi novinarji se bomo včasih morali boriti kar sami in napisati kakšen članek o gasilstvu. Pa ne samo v revijo Gasilec.
Res pa je, da nas tako tišijo v sestav enot CZ, da ni res. Nihče na primer ne bo rekel, da so v gorah enote CZ rešile kakega ponesrečenca. Čisto razumljivo je, da ga je rešila GRS. Pri nas pa je to razumljivo samo takrat, ko gasimo požar.
Uporabnikova podoba
Jaka
 
Objave: 830
Registriran: 13. julij 2002, 23:14
Lokacija: Podhom

Objava mezan » 29. november 2002, 11:08

CZ = MARŠALI BREZ VOJSKE, žalostno toda vedno se hvalijo z našim delom. :evil: Včasih te prime, da bi katerega maršala za kravtlc prijel. :evil: Sami tako ali tako niso sposobni narediti nič.
Uporabnikova podoba
mezan
 
Objave: 178
Registriran: 9. avgust 2002, 12:00
Lokacija: Bled

Objava matjaž » 29. november 2002, 12:47

Popolnoma se strinjam z vsemže zgoraj napisanim!

"Če se sami ne bomo pobrigali zase in za našo prepoznavnost, se za nas ne bo pobrigal nihče drug!"

LP!

Matjaž
"Isti način mišljenja s katerim smo reševali stvari v preteklosti, ne učinkuje za reševanje problemov v prihodnosti!"

Albert E.
Uporabnikova podoba
matjaž
 
Objave: 1074
Registriran: 19. julij 2002, 11:49
Lokacija: Kostanjevica na Krki
GE: Kostanjevica na Krki

Objava Firechief » 30. november 2002, 10:18

Glede CZ pa samo tole:
katastrofa, da nas komandirajo falirani politiki, ki ne morejo priti na višje položaje v stranki in jih nato dajo za nekakšne svetovalce županov za zaščito in reševanje. Da ne govorim o privilegijih, ki jih imajo taki ljudje ( brezplačen najem - ali kar hramba opreme - potapljaška oprema, čolni... ). Če se samo spomnim par dogodkov, kot so Kolizej, ko so nam prišli pomagat pripadniki CZ - vsi z novimi kombinizoni in ostalo opremo - "celo uro" so zdržali na zadevi , nato pa naveličani, ker so morali "pod prisilo" delati zadevo kmalu zaključili. Ali pa potres v Bovcu - kdo je bil gonilna sila? Da ne govorim, o zadnji vaji v Krškem - me prav zanima, kdo bi res delal v resni intervenciji - po moje bi plavci vsi zbrisali ali pa se basali z hrano v kakšnem centru.
Pa še ena stvar me moti - enota za hitre intervencije ( katero vodi človek iz gasilskih vrst )!
Kdor je videl, s kakšno opremo in orodjem ( vozili ) razpolagajo ga je verjetno zbodlo pri srcu. Tudi najboljši privatniki, ki vsakodnevno uporabljajo opremo nimajo takih znamk! Katastrofa, glede na to, da je pri večini gasilcev bolj revšna!!!
Firechief
 
Objave: 59
Registriran: 16. oktober 2002, 14:43

Objava Milek » 30. november 2002, 10:51

Imam to čast, da sem tudi pripadnik ene izmed enot CZ in glede njihove (naše) opreme je tako, da je v skladiščih res vrhunska oprema, ki se skoraj nič ne uporablja (na žalost je to še slabše, kot, da bi oprema delala vsak dan) :oops: . Vendar sistem CZ je skoraj v vsej evropi isti... Vrhunska oprema, ljudje, ki to ne delajo zato, ker jim je to v veselje (razen nekaterih svetlih izjem) temveč zato, ker so razporejeni v CZ in dobijo poziv...

Glede razpoznavnosti, kdo v resnici dela na večjih intervencijah... :roll: Novinarju je najlažje, da poišče tako imenovani "štab" in seveda je tam kakšen od CZ, on pa iskoristi priložnost, da se "okrona z tujimi medaljami". :cry:

Gasilci bomo morali narediti več za stike z javnostjo in to že na sami intervenciji :!:
Uporabnikova podoba
Milek
 
Objave: 491
Registriran: 21. oktober 2002, 23:42
Lokacija: Celje

Objava Jaka » 1. december 2002, 12:46

No, no. Tudi sam sem član občinskega štaba CZ, pa bi težko trdil, da sem "faliran politik" in da me je na to mesto postavila kakšna stranka. Res je, da je bila v preteklosti v skladišču CZ tudi oprema, ki bi jo potrebovala posamezna PGD. Mislim pa, da smo takšno pojmovanje CZ že preboleli.
Od vseh privilegijev, ki jih imam kot član štaba, je samo ta, da imam doma obleko CZ ter da grem "lahko" včasih na sestanek štaba CZ. Aja. Tudi usposabljanja na Igu sem se lahko udeležil. Noro. A ne.
Uporabnikova podoba
Jaka
 
Objave: 830
Registriran: 13. julij 2002, 23:14
Lokacija: Podhom

Objava mihael » 2. december 2002, 18:05

Kar se tiče enot CZ v glavnem obstojajo samo regijske in republiška,od lokalnih pa uradujejo samo štabi v katerem je tudi Jaka.
Za potrebe CZ ob večjih naravnih in drudih nesrečah pa se aktivirajo GE,NMP,GRS, kinologi...itd. Takrat smo gasilci v sklopu CZ, poveljuje pa pristojni poveljnik CZ - v pomoč so mu vodje intervencij posameznih ustanov (gasilci,GRS...itd).
Je pa res, da gasilce in naše delo premelo cenijo, dokler nas ne rabijo!
Z gasilskim pozdravom: NA POMOČ!
Uporabnikova podoba
mihael
 
Objave: 304
Registriran: 30. november 2002, 13:07
Lokacija: Bled

CZ IN GASILCI

Objava Oskar » 4. december 2002, 11:53

Sinoči sem pri 24 ur na TV videl enega pripadnika CZ pri iskanju zasutega delavca. In kot ponavadi novinarju ni šlo iz jezika , da rešujejo v zelo nevarnih okoliščinah gasilci , pomaga pa jim pripadnik (verjetno jih je bilo še več , ali pa morda tudi ne) Kinološkega društva In kot ste že v tej debati ugotovili , je bil glavni general g. KUS iz Civilne zaščite. Da ne bo pomote , g. Kusa poznam in je vredu ded. Če je to ta , ki ga mislim , sem slišal , da ima posluh za gasilce v Ljubljani. Če se motim me prosim popravite. :lol:
Uporabnikova podoba
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
 
Objave: 8401
Registriran: 8. november 2002, 20:59
Lokacija: Malečnik

Objava Firechief » 5. december 2002, 23:03

Oskar, ko boš prišel kdaj v GBL, ti bom povedal še drugo ( temnejšo zgodbo ) iz kolizeja ( pasjevodci, pa CZ, itd ). Nekaj se pa že napisal.
Firechief
 
Objave: 59
Registriran: 16. oktober 2002, 14:43

cz in gasilci

Objava Oskar » 7. december 2002, 2:38

Fireman hvala za povabilo v Gasilsko brigado Ljubljana na katero me vežejo lepi spomini še iz šolskih dni. Ob prvi priliki se bom oglasil. Povedal bom , da sem iz Gasilskega bataljona Maribor (upam da ne pohorskega) .
Ne vem kako je drugod, ampak tudi sodelovanje med občinsko ZIR in regijsko ZIR (kamo spadajo tudi ReCO) je pri nas zelo slabo. Ravno danes sem hotel neko informavijo od centra glede evakuacije stanovalcev in opreme neke hiše pri zemeljskem plazu in na centru niso imeli informacij o poteko akcije , ki jo je vodila občinska ZIR :?: Če je to v skladu z zakonom o naravnih in drugih nesrečah potem res ne vem zakaj jih pišejo.
Uporabnikova podoba
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
 
Objave: 8401
Registriran: 8. november 2002, 20:59
Lokacija: Malečnik


Nazaj na Ostalo

Kdo je prisoten

Trenutno aktivni uporabniki: Ni registriranih uporabnikov in 3 gostov

cron