Domov Novice Povezave Mali oglasi Galerija

Organiziranost poklicnih gasilcev BTC, CD ipd

Vse gasilske teme, ki ne spadajajo v ostale podforume.

Moderatorji: Vrsho, Marko Novak

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Organiziranost poklicnih gasilcev BTC, CD ipd

Objava x5x » 14. marec 2014, 8:20

Na netu sem zasledil da imajo poklicno jedro v omenjenih firmah.
Pa me zanima njihova organiziranost ter naloge,
lp
x5x
 
Objave: 1
Registriran: 11. oktober 2013, 21:28

Odg: Organiziranost poklicnih gasilcev BTC, CD ipd

Objava Krrokarr » 30. avgust 2014, 12:32

Pozdravljen,
ti bom skušal na hitro odgovorit, ker vidim, da ni še nihče ...

Poklicna gasilska enota BTC je organizirana v sklopu Enote varovanja BTC d.d.. Deluje v dveh dnevnih izmenah (dopoldanska; od 6. do 14. in popoldanska od 14. do 22. ure), ki se tedensko izmenjujeta.
Ker področje, ki ga pokrivamo, v glavnem zajema nakupovalno središče, je ponoči in ob večini nedelj (ko je število oseb na območju toliko manjše) krito le s strani GBL.
Število gasilcev v enoti zadnja leta sicer malo niha, ampak navadno so na izmeno vsaj trije gasilci + nekaj študentov, ki delajo kot reditelji, a so vsi tudi prostovoljni gasilci. Enota ni organizirana kot kakšno društvo s poklicnim jedrom, ampak sestoji izključno iz poklicnih gasilcev.

Med naloge, ki jih opravljamo spadajo seveda vse gasilske operativne in preventivne aktivnosti, nudenje prve pomoči, različne tehnične naloge (posredovanje ob prometnih nesrečah na območju, reševanja iz dvigal, …) in vse ostale zadeve v zvezi s požarno in varnostjo obiskovalcev nasploh.

Enota razpolaga z vso osnovno gasilsko opremo in tehniko, vozni park pa trenutno zajema dve vozili, in sicer:
- GVV-1 na podvozju VW LT35 z visokotlačno črpalko in 200l vodnim rezervoarjem ter zelo različno osnovno ali namensko gasilsko opremo (različne armature, opremo za nudenje prve pomoči z defibrilatorjem, dihalnimi aparati, nekaj iz programa za ukrepanje ob nesrečah z NS, itn. )
- HTV-1 na podvozju VW Caddy, ki je poleg osnovnih gasilskih armatur namensko opremljeno za dostopanje in posredovanje v objektih kot so garažne hiše ipd. kamor se ne da z višjimi vozili. V tem vozilu se nahaja tudi specifična oprema, namenjena posredovanju in zaščiti v primeru suma na podtaknjena eksplozivna sredstva (poseben "bombni ščit", ...). Največje nakupovalno središče v državi je pač v današnjih časih žal lahko ena izmed tarč raznih terorističnih skupin ...
Zadnjič uredil Krrokarr - 22. december 2014, 20:40. Skupaj urejeno 2 krat.
Uporabnikova podoba
Krrokarr
 
Objave: 29
Registriran: 29. julij 2014, 15:16
GE: BTC

Re: Organiziranost poklicnih gasilcev BTC, CD ipd

Objava J.J. » 1. september 2014, 20:41

Pozdravljen,
gasilsko enoto imamo tudi na Radioteleviziji Slovenija. Zaposlenih nas je 6 poklicnih gasilcev, kateri opravljamo delo v 4. izmenah.
Opravljamo predvsem preventivno dejavnost ter opravljamo servis RGA za potrebe RTV Slovenija. Za kakršnakoli druga vprašanja pa lahko na ZS.


LP Janez
Uporabnikova podoba
J.J.
 
Objave: 73
Registriran: 18. december 2005, 17:07
Lokacija: Lavrica
GE: GE RTV-SLO


Nazaj na Ostalo

Kdo je prisoten

Trenutno aktivni uporabniki: Ni registriranih uporabnikov in 3 gostov