Redno prebiram ta forum ter nikoli ne pišem, ampak so me pojave "gasilcev" v Planici zmotile toliko, da sem se registriral ter začel pisati mnenje o tem, seveda pa me zanima tudi vaše mnenje.
No, kot prvo bi povedal, da me to da se organizira izlete v Planico ter uporablja intervencijska vozila ne moti. Zmotilo me je to, da je kar nekaj teh gasilcev uporabljalo intervencijske jakne ter igrali "frajerje" na parkiriščih ter prizorišču samega dogodka, seveda obilica alkohola ni manjkala. Sicer ne vem ali so bili nekateri na samem prizorišču kot požarna straža ali kot "frajerji", kar je seveda še slabše ko jih vidiš z pivom v rokah.
Moje mnenje je, da se v gasilskih oblačilih ne pije alkohola ter se jih uporablja za kar so namenjena. Vse, ki so to počeli jih je lahko sram ter po mojem mnenju so sramota za naše vrste. Potem se bomo pa spraševali, zakaj smo v očeh mnogih pijanci.
Kaj mislijo poveljniki, ko odobrijo uporabo drage opreme za sramotenje naše organizacije? Verjetno ne prav veliko.
Dokaznega gradiva predvidevam, da ne rabimo, ker nas je dosti te reči že videle. Tudi nimam namena poimensko označevati določenih društev, upam pa, da bo moje mnenje imelo kaj vpliva na obnašanje ter pojavo v javnosti v prihodnosti.
Še enkrat, zanima me vaše mnenje. Morda sem pa le jaz preobčutljiv?
Opravičujem se za mnogo pravopisnih napak, pisanje ni moja vrlina
lp, K72