Pozdravljeni!
Zanima me, če v svojih PGD, oziroma v okviru GZ kdaj organizirate analize intervencij, bodisi v formalni ali neformalni obliki (pogovoru), z namenom, da se pogovorite o napakah, ki so se pojavile ob posredovanju, da jih lahko odpravite v bodoče? Kako to poteka pri vas, kakšne so vaše izkušnje s tem? Hvala za odgovore!
Analize posredovanj po gasilskih intervencijah
Moderator: Vrsho
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Odg: Analize posredovanj po gasilskih intervencijah
analiza je odlična zadeva, tako po intervencijah kot tudi po vajah in če imate možnost delo enot posneti z kamero še toliko boljše oz. odlično. Posebno pri vajah, kjer je to mogoče in na analizi ne bo prišlo do križanja mnenj oz. izjav "ne to pa nisem tako naredil", kamera je odlična zadeva, seveda pa nato posnetek uničiti, ker ga lahko nekateri namerno ali nenamerno prikažejo nekje drugje, kot da je določena enota nesposobna.
vendar pred vsako analizo, ki se mora delati za vse udeležnce na določenem dogodku, vse opozoriti (ker pač nekateri ne morejo sprejeti kritike) da je namen analize odprava napak in v bodoče boljše in učinkovitejše delo. V debato se morajo vključiti vsi in vsi naj podajo svoje mnenje.
moje mnenje je, da se za manjše zadeve lahko analiza opravi takoj po dogodku (npr. v garaži, narišemo na tablo in debata), za večje dogodke pa se mora opraviti najmanj v roku 1 tedna.
vendar pred vsako analizo, ki se mora delati za vse udeležnce na določenem dogodku, vse opozoriti (ker pač nekateri ne morejo sprejeti kritike) da je namen analize odprava napak in v bodoče boljše in učinkovitejše delo. V debato se morajo vključiti vsi in vsi naj podajo svoje mnenje.
moje mnenje je, da se za manjše zadeve lahko analiza opravi takoj po dogodku (npr. v garaži, narišemo na tablo in debata), za večje dogodke pa se mora opraviti najmanj v roku 1 tedna.