DAN CZ

Vse gasilske teme, ki ne spadajajo v ostale podforume.

Moderator: Vrsho

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
darko

DAN CZ

Odgovor Napisal/-a darko »

Danes praznujemo dan CZ. Nisem pa zasledil posebnih povdarkov tega v medijih. Čeprav od poplav ni daleč.
Darko
Uporabniški avatar
Volkec
GE: Kobarid
Kraj: Kobarid

Odg: DAN CZ

Odgovor Napisal/-a Volkec »

Hja, ne vem... Jaz sem se na ta dan spomnil. S Sašotom sva danes iskreno čestitala poveljniku CZ v naši občini... Slučajno je dotični tudi naš poveljnik...
The only thing that I regret- I didn't take what I could get. (Motörhead)

LP Borut Volk
Uporabniški avatar
Tomkat
GE: PGD Škofja vas
Kraj: Celje - Škofja vas

Odgovor Napisal/-a Tomkat »

Jaz sem včeraj ujel po radiu, da si bodo v Cankarjevem domu v Ljubljani na osrednji prireditvi spet "talali" kolajne.
In ker sem imel nastavljeno zasavsko postajo so dodali tudi, da bo regijska prireditev v novih prostorih PGD Zagorje - mesto.
To je pa tudi bolj ali manj vse.
LP iz Celja :wink: Tomaž K.
Pot do znanja je dolga, življenje pa kratko. (Hipokrat)
Slika
Uporabniški avatar
Alenka Brodnik

Odgovor Napisal/-a Alenka Brodnik »

Pozdravljeni operativci,
postavljam Vam eno vprašanje, morda mi boste lahko odgovorili, informacije iz Cankarjevega doma so skope?
Praznujete vi operativci, torej tudi člana PGD Šoštanj Boris Goličnik in Nejc Kortnik, ki sta nedavno nazaj rešila človeško življenje.Komentar ni potreben....
Uprava RS za zaščito in reševanje poda razpis za podelitev priznanj in nagrad. Razpis je bil časovno omejen nekje do konca januarja 2008, popravite me če se motim. Kriteriji so znani:
• Pri oblikovanju predlogov je potrebno upoštevati vse posameznike in skupine, ki se vključujejo v dejavnost zaščite, reševanja in pomoči, tudi društva in druge nevladne organizacije. Znak Civilne zaščite iz 9., 10. in 11. člena uredbe o priznanjih in nagradah na področju varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami (Uradni list RS, št. 64/95, 76/2001) se posamezniku, skupini ali organizaciji za hrabra dejanja ter izjemne enkratne dosežke pri zaščiti in reševanju ljudi, živali in premoženja, kulturne dediščine ter varovanja okolja ob naravnih in drugih nesrečah, lahko podeli tudi večkrat.

Zakaj nista bila včeraj ta dva gasilca nagrajena z zlatim znakom CZ, saj sta rešila nekaj kar nemoremo poplačati z ničemer materialnim, ampak se običajno reševalcu lahko le zahvalimo, častno na državnem nivoju? :D
Se je zamudil rok razpisa, pa bosta na vrsti prihodnje leto? :mrgreen:
Bosta nagrajena kako drugače, pa jaz pač nisem prišla do te informacije? :?:
Alenka Brodnik
Uporabniški avatar
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
Kraj: Malečnik
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Oskar »

Najprej ju mora nekdo predlagati, Alenka to si pozabila napisat. :(
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
Uporabniški avatar
Alenka Brodnik

Ja Oskar, a veš da sem spregledala, da obstaja ta možnost v ŠALEŠKI DOLINI !. 8-[

Sem sklepala, če so domači morda zamudili rok prijave na razpis (konec januarja)
ali če so že s prejšnimi predlogi presegli kvote (glede na kriterije ki so jih določili Upravi CZ Šoštanj - Velenje),
da so pa MORALI biti pozorni po službeni dolžnosti na predloge za nagrade
v Komisiji za izbiro kandidatov za priznanja in nagrade in poveljnik CZ RS v Ljubljani? :oops:

Nisem pa pozabila, da je sistem zbirokratiziran, komisije neučinkovite, da ne sledijo k odličnosti organiziranja podeljevanja nagrad v korist vsem tistim junakom prostovoljcem, ki v prostem času DEJANSKO pomagajo bližnjim v nesreči in rešijo življenje. =D>

Alenka Brodnik
Uporabniški avatar
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
Kontakt:

Danes sem pa bil na regijski proslavi ob dnevu CZ in bil sem priča, kako se ne bi smelo deliti ZLATIH ZNAKOV CZ ! :evil:
Ne obsojam URSZR, ker oni verjento predlogov ne preverjajo, ampak predlagatelja, ki je predlagal nekoga, ki pač ima 120 letnico delovanja.
Podn ! [-X
Uporabniški avatar
icko

Odgovor Napisal/-a icko »

Alenka, kolegov gasilcev iz PGD Šošstanj mesto so se spomnili kolegi gasilci in ju predlagali za odlikovanje za hrabrost. Torej so gasilci videli njuj požrtvovalen prispevek k razvoju gasilerije.
torej v šaleški dolini nismo pozabili na dva heroja
Uporabniški avatar
markf

Odgovor Napisal/-a markf »

Govorit o dnevu CZ in podeljevanju plaket gasilskim društvom

ali nismo neakopravni v sistemu enot URZR, kot sem prebral je sestavljena iz:
- gasilskih enot
- potapljačev
- jamarjev
- civilne zaščite
- .... da ne bom vseh našteval

zakaj priznanja CZ, če so društva gasilska, člani pa gasilci in ne člani CZ, vsak naj podeljuje nagrade za opravljeno delo v svoji organizacije ne pa v neki drugi

če pa že mora biti, potem naj bodo to priznanja URSZR ali MORS-a, katerega del smo vse enote
FONTANA

Odgovor Napisal/-a FONTANA »

Se strinjam! Zakaj se sploh ubadamo še na forumu z CZ če od nje nimamo nič. Sredstev dobi toliko kot gasilci, njeno delo in stroške pa krijemo gasilcisami. CZ ima strošek le za podeljevanje nagrad pa nakupa opreme ki se blešči v skladiščih in propada do te mere da ni več uporabna takrat pa jo velikodušno ponujajo gasilskim društvam. Lepo vas prosim! Upam da bo novo vodstvo GZS uspelo del sredstev namenjenih za CZ preusmerit v gasilstvo
RAZLIKA JE S KJE SI DOMA
Uporabniški avatar
markf

Odgovor Napisal/-a markf »

še nekaj v razmišlanje

vsaka občina ima poveljnika CZ, zato da greje stol

čisto vseeno bi bilo, če bi te naloge prevzel občinki gasilski poveljnik, od cz je tko mal narejenga pa še tisto je v večini falirano, pa večino denar zapravljajo za oslarije
Uporabniški avatar
Alenka Brodnik

Pozdravljen icko, če drži kar si zapisal
"torej v šaleški dolini nismo pozabili na dva heroja"
bosta operativca dobila nagrado jutri ali ne' :?:

Štab Civilne zaščite za Zahodno Štajersko v sodelovanju z Upravo RS za zaščito in reševanje Izpostavo Celje in Občino Mozirje organizira osrednjo regijsko slovesnost ob SVETOVNEM DNEVU CIVILNE ZAŠČITE. Slovesnost bo v ČETRTEK, 6. marca 2008, ob 18.00 uri, v Športni dvorani pri OŠ Mozirje.

Če pa ne in so vsi predlogi na razpis padli v vodo (ostali v kakšnem predalu),ne pomaga stokat in šinfat pač pa bo treba v akcijo. #-o

Alenka Brodnik
Uporabniški avatar
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
Kontakt:

Se strinjam, da je naziv priznanj neprimeren: znak civilne zaščite, ki je skoraj ni več , oziroma so le še določene enote in štabi. Priznanja v tej obliki in nazivu naj ostanejo in naj jih podelijo pripadnikom enot CZ. Vsem ostalim enotam , ki pa so v sistemu prostovoljno pa naj izdelajo novo primernejšo priznanje. Zakaj pa ne bi dobila neka neka gasilska enota v PGD tudi takšno priznanje. Če že druga ne, so podelitve teh priznaj veliko bolj medijsko podprta, kar je nenazadnje promocija prostovoljnega gasilstva.
Odgovornim na URSZR bom podal svoj predlog za spremembo.
naprimer: bronasti, srebrni ali zlati znak Začite in reševanja ! :idea:
Raznim šolam , vrcem pa : bronasti, srebrni ali zlati JEŽEK ! :idea:

Kajti sedaj se malo čudno sliši ko dobi srebrni znak CZ vrtec in Spodnjega kašlja , takoj za njim pa enako priznanje nek gorski reševalec za dolgoletno pogumno reševanje !

Da pa v nekaterih sredinah ne znamo nekaj potegniti od CZ pa smo si velikokrat gasilci sami krivi.
pgd_babici
Kraj: Koper/Babiči

Odgovor Napisal/-a pgd_babici »

Tudi v naši regiji je bila svečana proslava ob dnevu CZ:

ZLATI ZNAK ZA PIRANSKE GASILCE
05.03.2008
V torek, 4. 3. 2008, je koprska izpostava Uprave RS za zaščito in reševanje v sodelovanju s tremi obalnimi občinami organizirala svečano podelitev priznanj Civilne zaščite za območje Slovenske Istre. Prireditve se je udeležil podžupan Občine Piran Denis Fakin. V prostorih Gasilske brigade Koper so podelili številna priznanja. Najvišje, zlati znak Civilne zaščite, je prejelo Prostovoljno gasilsko društvo Piran. V petek, 29. februarja 2008, pa je na osrednji državni podelitvi priznanj v Cankarjevem domu v Ljubljani zlati znak Civilne zaščite prejelo tudi Območno združenje Rdečega križa Piran. Obema prejemnikoma iskreno čestitamo!

http://www.piran.si/libs/phpthumb/phpTh ... 90026e0b65

Kakšni so to predstavniki gasilcev.Prevzem najvišjega priznanja v civilu!! :evil: :clubbed: Kot spoštujemo sami sebe in našo organizacijo,tako nas spoštuje tudi družba,žal!! [-X
LP Robert
Uporabniški avatar
rfireman
Kraj: PGD Velenje
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a rfireman »

Oskar napisal/-a:Danes sem pa bil na regijski proslavi ob dnevu CZ in bil sem priča, kako se ne bi smelo deliti ZLATIH ZNAKOV CZ ! :evil:
Ne obsojam URSZR, ker oni verjento predlogov ne preverjajo, ampak predlagatelja, ki je predlagal nekoga, ki pač ima 120 letnico delovanja.
Podn ! [-X
TOTALEN PODN :!:

Ni se zgodilo ne prvič in na žalost tudi ne zadnjič :evil:
"For who so ever shall call upon the name of the Lord,shall be saved"
Odgovori