Norci na naših cestah

Vse gasilske teme, ki ne spadajajo v ostale podforume.

Moderator: Vrsho

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
sassko
Kraj: Sezana PGD Povir

Norci na naših cestah

Odgovor Napisal/-a sassko »

Lep pozdrav !

Če je tema ni primerna, naprošam moderatorja naj jo premakne ali zbriše.

Verjetno ste že videli, saj je krožilo po e-mailu ampak.

Posnetki spodnjih dveh povezav nam nazorno prikazujejo kakšne neumnosti delajo naši ali tuji vozniki na naših avtocestah in kako lahko hitro pride do nesreče. Posnetki so od nadzornih kamer DARSA na avtocestah.

S opozarjanjem spreminjamo stvari na boljše.

http://wmedia.siol.net:8080/siol/avtomo ... nja_PR.wmv

http://wmedia.siol.net:8080/siol/avtomo ... rji_PR.wmv
Uporabniški avatar
nejc321

Odg: Norci na naših cestah

Odgovor Napisal/-a nejc321 »

Pol pa še naj kdo vpraša zakaj je toliko mrtvih na slovenskih cestah!!!!!!!!! [-X [-X Ne morš verjet kaj vse delajo [-X [-X
Gasilci, bratje, vedno in povsod!!!
Uporabniški avatar
J.J.
GE: GE RTV-SLO
Kraj: Lavrica

Odgovor Napisal/-a J.J. »

No to da ljudje obracajo na nasih avtocestah je ze standard. Ampak da se folk spravi skejtat v tunelu to je pa sm :shock: :shock: :shock:
trevor
Kraj: Gradišče pri Lukovici

Odgovor Napisal/-a trevor »

Zame osebno pod tole kategorijo spada tudi tale novica (čeprav o mrtvih vse lepo):

http://24ur.com/naslovnica/novice/crnak ... 116092.php
Uporabniški avatar
Argos
Kraj: Železniki

Odgovor Napisal/-a Argos »

Glede na tole, kar sm vidu.....čist brez besed! :-k :-k :-k
Vse se da, samo če je volja!
041 - 935 - 338
Uporabniški avatar
MHA
Kraj: Ljutomer

Odgovor Napisal/-a MHA »

Takim vsem vozniške vzet.
Uporabniški avatar
rfireman
Kraj: PGD Velenje
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a rfireman »

No nekaj novega verjetno ne bomo odkrili :roll:

Kolikor pa osebno opažam, ko se vozim po avtocesti ali pa hitri cesti iz ali v Maribor je pa to, da šoferji iz vzhoda se nič kaj ne zmenijo na naša cestno prometna pravila ali pa, da bi pokazali malo kulture :evil:

Včasih je še kje ob cesti stala kakšna patrulja prometne policije, zdaj pa je že dolgo niem videl :cry:

Še danes zjutraj na AC proti Celju, pred cestninsko postajo Tepanje, ko se spustiš po klancu navzdol, sem pripeljal po prehitevalnem pasu in skoraj že dohitel "šleper" je ta kar naenkrat sunkovito zavil levo in začel prehitevati drugi "šleper"
Registrska tablica je bila Ukrajinska seveda, normalno =D> kaj pa drugega

Nekaj časa nazaj, ko pa je zaradi spolzkega vozišča bila hitrost v tunelu omejena na 60 km\h me je pa skoraj povozil neki nori šleperist iz vzhoda seveda, ki mi je prinorel od zadaj :shock:

Zdej pa bot vesel

Kakšne so pa vaše izkušnje??????
"For who so ever shall call upon the name of the Lord,shall be saved"
gost112

Odgovor Napisal/-a gost112 »

Naša policija pa veselo na policiskih postajah sloni in nič ne dela. Namesto da bi se stalno vozili po cestah in avtocestah #-o #-o Take norce ki to delajo na cestah in avtocestah naj zaprejo pa konc.
Rok Ušen
GE: Savinjska

Odgovor Napisal/-a Rok Ušen »

Pri meni je bilo tako, da je dva vozila pred mano vozil vlačilec. Vsi trije smo začeli prehitevati. Ampak hec je bil, da je v tistem trenutku tudi vlačilec začel prehitevati drugo počasnelo. Avta pred mano sta začela sunkovito zavirati, mene pa je obrnilo za 180 stopinj (vozil sem prazen kombi- omejitev velja isto kot za avto, ampak zmožnosti zaviranja so pa daleč zadaj). Rezultat tega izsiljevanja : jaz sem dobil 250€ kazni za neprilagojeno hitrost #-o in en mesec brez vozniške. Kaj pa je dobil voznik tovornjaka, ki je dejansko bil kriv, ampak ni počakal, si pa lahko mislite... Verjetno je naslednji dan naredil isto komu drugemu, in tretjemu, ...
Rok Ušen, GČ I. st.
Uporabniški avatar
pgiova
Kraj: Želimlje

Odgovor Napisal/-a pgiova »

Ja, res smo z padcem meja pridobili veliko večje število tranzitnih tovornjakarjev iz držav ki ne slavijo ravno po kulturnem obnašanju na cestah. Sam sem tudi že dolga leta poklicni voznik, pa me vseeno take stvari razkurijo, ker potem nastradajo nedolžni, krivci pa jo odnesejo brez kazni. Vedno pa tudi ne, kar potrjuje naslednji primer.
Pred dnevi sem se peljal po AC iz Ljubljane proti Mariboru, in malo pred izvozom za Žalec, me je romunski tovornjakar prehiteval, in potem ni mogel počakati da konča z prehitevanjem, ampak se je sunkovito vrnil nazaj na vozni pas, medtem ko mu je manjkalo še kar nekaj metrov, da bi končal z prehitevanjem. Sledilo je divje zaviranje z moje strani, in umikanje k varovalni ograji. Čez nekaj sekund, ko so odpeljala vozila za njim naprej, je ponovil zadevo z vozilom pred menoj. To me je tako razkurilo, da sem poklical na 113 in zadevo razložil dežurnemu policistu. Čez slabe tri minute so se pojavili kot iz jasnega policisti in nevarnega tovornjakarja pospremili na bližnje počivališče. Kazen je seveda sledila, kakšna ne vem, ampak ko sem se čez štiri ure vračal nazaj, je romunski tovornjakar še vedno "počival" na počivališču. Vsaka jim čast
( policistom) za tako hitro reakcijo.
Z združenimi močmi bomo vedno uspeli.
Uporabniški avatar
MHA
Kraj: Ljutomer

Odgovor Napisal/-a MHA »

Z temi vzhodnimi tovornjaki imam jaz tudi probleme, v naselju se držim omejitve 50 km/h njim pa se seveda mudi, prehiteti me tako ali tako ne upa in potem vozi čist za mano, v vzratnem ogledalu vidim samo znamko tovornjaka in potem samo upam, da ne bom moral nenadoma zavirati, se pa najdejo tudi taki norci ko me upajo prehiteti, pa naj bo ovinek ali pa ravna cesta. #-o

Slišal sem pa tudi, da naši policaji tem tovornjakom ne izrekajo globe, ker jih potem ko jih ustavijo, šoferji govorijo da se bojo ubili, ker nimajo denarja za kazen. V šoli nam je enkrat en profesor razlagal, da se je v Murski Soboti pred leti prevrnil ruski tovornjak, poškodavanih ni bilo, očividci so videli da je voznik hodil okrog tovornjaka, ko pa je prišla policija, pa tovornjakara niso več našli, čez čas so ga najšli v prikolici, kjer je storil samomor.
Uporabniški avatar
rfireman
Kontakt:

Slišal sem pa tudi, da naši policaji tem tovornjakom ne izrekajo globe, ker jih potem ko jih ustavijo, šoferji govorijo da se bojo ubili, ker nimajo denarja za kazen. V šoli nam je enkrat en profesor razlagal, da se je v Murski Soboti pred leti prevrnil ruski tovornjak, poškodavanih ni bilo, očividci so videli da je voznik hodil okrog tovornjaka, ko pa je prišla policija, pa tovornjakara niso več našli, čez čas so ga najšli v prikolici, kjer je storil samomor.
NE VERJEMI VSEMU KAR SLIŠIŠ [-X
Uporabniški avatar
rfireman
Kontakt:

polo98

Odgovor Napisal/-a polo98 »

Hitrost ubija,preverjeno!
1. April 2007 Črnomelj
http://www.youtube.com/watch?v=emKtSifPzYE

Par mesecov kasneje isti človek,ki se je največ prevozil po zadnjem kolesu na zgornjem linku
http://24ur.com/bin/article.php?article ... o_60049334

No sej nič čudnega,le da sm ga osebno poznal :(
Uporabniški avatar
edvard
Kraj: Komen

Odgovor Napisal/-a edvard »

In pred časom sem omenjal kako zgago delajo vozniki šleparjev pa so se našli njihovi zagovorniki tu na tem forumu in mi dajali replike nevem no moje mnenje o teh butlih se ni spremenilo (kar se tiče vzhodnjakov pa tudi kakih zahodnjakov ).Tudi sam sem že prišel v hecne situacije pa se je navadno vse končalo srečno.Marsikomu se ni tako da ...previdnost ni odveč!
DELAJ NAPAKE, AMPAK DELAJ JIH PRAVILNO! (LOESJE)

http://www.carnium.si
http://www.gasilcikranj.si
Odgovori