Gasilska enota 14
Moderator: Vrsho
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
-
PGD Gasilec
- GE: Ljubljana
Odg: Re: Gasilska enota 14
Zadnjič spremenil PGD Gasilec, dne 25. December 2014, 20:24, skupaj popravljeno 1 krat.
Re: Gasilska enota 14
Vsi razumejo da tako obnašanje ni primerno ja. Dvigat pritisk s tem ko navajam dejstva? Ali se vidiš v tem kar sem napisal? Če se, se ti iskreno opravičujem.
Re: Gasilska enota 14
Evo smo že v časopisih: http://www.slovenskenovice.si/novice/sl ... stovoljcev
Odg: Gasilska enota 14
Čudi me,da ni nobeden od prisotnih na forumu ni pojasnil kakšno mnenje imajo župani glede tega showa? Zanimivo bi bilo slišati
še mnenje županov,ker se le uporabljala oprema in vozila nabavljena iz sredstev proračuna občin. Ne vem ali ste res tako na lahek način prišli do gas.vozil in opreme,da bi jo zdaj uporabljali v tem cirkusu, pa mogoče bi iz strani GZS malo bolj oster odziv,ker se veliko opreme sofinancira iz sredstev požarnega sklada,naj dam eden primer,da se pri tem showu uniči termokamera kaj potem,kdo bo plačal novo pop tv??
Vemo pa vsi kakšne so cene termokamer,in če nebi bilo požarnega sklada si jo zelo veliko društev nebi moglo kupiti,in sedaj bi jo vi radi uničili pri tej oddaji??
Za konec kdo si bo dal svoj dopust za 3 mesece snemanja?
Ali bo dal pop tv refundacijo za izpadli dohodek??
o ogledu gasilcev v javnosti pa ne bi več.
lp martin
še mnenje županov,ker se le uporabljala oprema in vozila nabavljena iz sredstev proračuna občin. Ne vem ali ste res tako na lahek način prišli do gas.vozil in opreme,da bi jo zdaj uporabljali v tem cirkusu, pa mogoče bi iz strani GZS malo bolj oster odziv,ker se veliko opreme sofinancira iz sredstev požarnega sklada,naj dam eden primer,da se pri tem showu uniči termokamera kaj potem,kdo bo plačal novo pop tv??
Za konec kdo si bo dal svoj dopust za 3 mesece snemanja?
Ali bo dal pop tv refundacijo za izpadli dohodek??
o ogledu gasilcev v javnosti pa ne bi več.
lp martin
nehajte bluzit o 50 jurjih...... 33 je priigrana vsota in pol deli na pol......to je resnica finančne plati.......in glavne nagrade....lpbeez napisal/-a:Spoštovani kolegi iz gasilskih vrst.
Mislite, da bi akterji v showu tvegali svoj ugled, če bi bili prepričani da bo show slab? In po drugi strani - očitki, da bo POP TV s tem nekaj zaslužil? Podaril bo 25.000 EUR posamezniku in 25.000 EUR društvu. Seveda bodo pri snemanju nastali stroški, ki jih bo komercialna TV pokrila z oglasi. Ampak vseeno - na koncu bo denar dobil delno posameznik in delno društvo.
"Prehitevajte brez skrbi, saj vas bom izrezal iz pločevine. Vaš gasilec."
(\__/)
(='.'=)
(")_(")
ANDY
070 342 571
(\__/)
(='.'=)
(")_(")
ANDY
070 342 571
Gašper Bizjak, glede na napisano si zelo primeren kandidat za zmago na tem šovu. Predlagam, da se prijaviš!
p.s.
Glede neprimernega obnašanja. Vsako neprimerno obnašanje je potrebno obsodit, ampak lokalni očividci oz "kolegi" na fb se ne morejo primerjat z gledanostjo resničnostnih šovov pri nas: TV ~195.000/dan + ostali mediji
lp
p.s.
Glede neprimernega obnašanja. Vsako neprimerno obnašanje je potrebno obsodit, ampak lokalni očividci oz "kolegi" na fb se ne morejo primerjat z gledanostjo resničnostnih šovov pri nas: TV ~195.000/dan + ostali mediji
lp
Don't raise your voice, Improve your argument!
- prostovoljni gasilec
- Kraj: ob izviru Ljubljanice
Moderatorja prosim, da zaklene temo.
Vodstvo naše organizacije se je pričakovano ustrezno opredelilo do predmetne teme, zato menim, da je za nas slovenske prostovoljne gasilce zadeva zaključena.
LP!
Vodstvo naše organizacije se je pričakovano ustrezno opredelilo do predmetne teme, zato menim, da je za nas slovenske prostovoljne gasilce zadeva zaključena.
LP!
show shów tudi šóv -a [šov] m (ọ̑) zabavna prireditev, oddaja, ki jo navadno vodi kak pevec popevk: imeti, pripraviti show; nastopiti v showu; začetek showa / glasbeni, televizijski show ● ekspr. že spet je imela svoj show je brez premisleka, pridržkov izražala svoja čustva, razpoloženje
Evo iz slovarja slovenskega knjižnega jezika opis besede šov. Zagovornik iz GBL mi naj pove katera besedna zveza opisuje njegovo delo poklicnega gasilca oz nas prostovoljcev ?! Vaše in naše delo je pomagati ljudem ko nas rabijo!
Če pa POP TV želi počastiti naše delo in se zahvaliti vsem poklicnim in prostovljcem pa obstaja ogromno drugih načinov. Izobražujte gledalce kaj storiti ob požaru, poplavah, kako lahko tudi oni pomagajo. Kako poklicat na 112 kaj povedat, kako se umikat intervencijskim vozilom, kako aktivirat gasilni aparat, kako pogasit manjši požar z njim,..... Sem siguren, da bi GZS pristopila k takemu projektu, ki bi temeljil na izobraževanju, osveščanju in prikazu kaj gasilci so in kaj počnejo!
Sam tu pa gre za tekmovanje, kjer izbirajo NAJBOLJŠEGA gasilca - kdo pa je najboljši - definirajte ga? Ta, ki jeklenko IDA uporablja najdlje časa, ta ki najhitreje prepleza v 3 nadstropje, tisti ki pozna gradivo za tečaj gasilca ? Nekdo je atlet, nekdo je dober v taktiki, nekdo ima ogromno izkušenj - noben nima vsega! Sam ne mi rečt, da je 1 napadalec več vreden kot vodja intervencije, da je strojnik več vreden kot nekdo pri trojaku! Vsi skupaj so ekipa, ki želi kar najbolje pomagat pomoči potrebnim, zato je sama oddaja zasnovana skrajno neprimerno.
Evo iz slovarja slovenskega knjižnega jezika opis besede šov. Zagovornik iz GBL mi naj pove katera besedna zveza opisuje njegovo delo poklicnega gasilca oz nas prostovoljcev ?! Vaše in naše delo je pomagati ljudem ko nas rabijo!
Če pa POP TV želi počastiti naše delo in se zahvaliti vsem poklicnim in prostovljcem pa obstaja ogromno drugih načinov. Izobražujte gledalce kaj storiti ob požaru, poplavah, kako lahko tudi oni pomagajo. Kako poklicat na 112 kaj povedat, kako se umikat intervencijskim vozilom, kako aktivirat gasilni aparat, kako pogasit manjši požar z njim,..... Sem siguren, da bi GZS pristopila k takemu projektu, ki bi temeljil na izobraževanju, osveščanju in prikazu kaj gasilci so in kaj počnejo!
Sam tu pa gre za tekmovanje, kjer izbirajo NAJBOLJŠEGA gasilca - kdo pa je najboljši - definirajte ga? Ta, ki jeklenko IDA uporablja najdlje časa, ta ki najhitreje prepleza v 3 nadstropje, tisti ki pozna gradivo za tečaj gasilca ? Nekdo je atlet, nekdo je dober v taktiki, nekdo ima ogromno izkušenj - noben nima vsega! Sam ne mi rečt, da je 1 napadalec več vreden kot vodja intervencije, da je strojnik več vreden kot nekdo pri trojaku! Vsi skupaj so ekipa, ki želi kar najbolje pomagat pomoči potrebnim, zato je sama oddaja zasnovana skrajno neprimerno.
-
Vrsho
- moderator

- GE: PGD Šentvid
- Kraj: Šentvid pri Ljubljani
Tema ostaja odklenjena, saj ni kršeno nobeno od pravil foruma. Vsak lahko izrazi svoje mnenje, če to želi in dokler to ostaja na nivoju ne vidim nobenega problema.prostovoljni gasilec napisal/-a:Moderatorja prosim, da zaklene temo.
LP!
Zanima me, kako naj nek laik obsodi tak šov (ko prebira, kako smo "vsi gasilci proti), če še sami ne obsojamo stvari, ki pa na nas ŽE mečejo slabo luč. Evo mi gremo zdaj postavit en sesalni vod do gostilne, potem pa še z gasilskim kombijem s plavimi lučmi na postavljanje mlaja, jutri ste pa vsi vabljeni, ker prirejamo tekmovanje o degustiranju kranjskih klobas ...
Pa to so same uporabne reči......Mayamaya napisal/-a:Zanima me, kako naj nek laik obsodi tak šov (ko prebira, kako smo "vsi gasilci proti), če še sami ne obsojamo stvari, ki pa na nas ŽE mečejo slabo luč. Evo mi gremo zdaj postavit en sesalni vod do gostilne, potem pa še z gasilskim kombijem s plavimi lučmi na postavljanje mlaja, jutri ste pa vsi vabljeni, ker prirejamo tekmovanje o degustiranju kranjskih klobas ...
Sesalni vod so vaje po vajah si je treba dušo privezat.......
Družba mi ne rabimo sovražnikov se mo sami med sabo .......
Žalostno a resnično mrhovinarji pa tiho mirno spremljajo
Spoštujem vaša mnenja in mnenje GZS ampak tega "šova" še nikjer ni, ugibanj je veliko, zato je prezgodaj soditi ? . Mogoče nas presenetijo, in bomo rekli, vau, to je pa fajn?
Verjetno na GZS vejo več, ker jim je bila zadeva bolje predstavljena kot pa javnosti. Naj nam (GZS in POP TV) predstavijo vse
, ker je precej nejasnosti.
GZS tudi nekaj let ni omenjala tekmovanj kot so FireCombat in Firefighter Combat Challange, pa sta se izkazala kot dobra popestritev tekmovalnega dela gasilstva.
Tudi sam sem dobil precej vprašanj, ali se bom prijavil na to oddajo, ki je lahko moja priložnost, časa imam pa zaenkrat dovolj...
Imam dva poklica, na srečo tudi takega, ki ga z veseljem opravljam prostovoljno ampak bi ga raje ponovno opravljal poklicno. Me boste obsodili, da naj se raje izpišem iz PGD? Ne, ne bom se... Bi bil zato prodana duša? Ne, ne bom, pa četudi bi šel v "šov" zaradi denarja. Čez svoja načela ne bi šel, četudi mi obljubijo, da mi ne bo treba gledat na denar nikoli več. Se gasilci bojimo pohlepa in blatenja nas v javnosti? Se pravi ne zaupamo svojim kolegom gasilcem, na katere se zanesemo vsak trenutek, ko smo na intervenciji? Tudi meni bi bilo ljubše, če bi posneli dokumentarec šolanja poklicnih gasilcev, ampak prostovoljci vseeno niso šolani za "vse". Vsak zase, ki bo tekmoval na tem šovu, bo verjetno nosil lastno ime, ne ime društva?
Pred leti je bila nadaljevanka o gasilcih iz New Yorka, ko je bilo prikazanega precej popivanja in zabav iz življenja gasilca... Zdaj gledamo Chicago fire, kjer se dogaja "vse", vsi gledamo, noben ne pokomentira...
Malo mojega mnenja...
Pa brez zamer... PROSIM!
Ps. Vem da sem si s tem mnenjem zaprl marsikatera vrata

Verjetno na GZS vejo več, ker jim je bila zadeva bolje predstavljena kot pa javnosti. Naj nam (GZS in POP TV) predstavijo vse
GZS tudi nekaj let ni omenjala tekmovanj kot so FireCombat in Firefighter Combat Challange, pa sta se izkazala kot dobra popestritev tekmovalnega dela gasilstva.
Tudi sam sem dobil precej vprašanj, ali se bom prijavil na to oddajo, ki je lahko moja priložnost, časa imam pa zaenkrat dovolj...
Imam dva poklica, na srečo tudi takega, ki ga z veseljem opravljam prostovoljno ampak bi ga raje ponovno opravljal poklicno. Me boste obsodili, da naj se raje izpišem iz PGD? Ne, ne bom se... Bi bil zato prodana duša? Ne, ne bom, pa četudi bi šel v "šov" zaradi denarja. Čez svoja načela ne bi šel, četudi mi obljubijo, da mi ne bo treba gledat na denar nikoli več. Se gasilci bojimo pohlepa in blatenja nas v javnosti? Se pravi ne zaupamo svojim kolegom gasilcem, na katere se zanesemo vsak trenutek, ko smo na intervenciji? Tudi meni bi bilo ljubše, če bi posneli dokumentarec šolanja poklicnih gasilcev, ampak prostovoljci vseeno niso šolani za "vse". Vsak zase, ki bo tekmoval na tem šovu, bo verjetno nosil lastno ime, ne ime društva?
Pred leti je bila nadaljevanka o gasilcih iz New Yorka, ko je bilo prikazanega precej popivanja in zabav iz življenja gasilca... Zdaj gledamo Chicago fire, kjer se dogaja "vse", vsi gledamo, noben ne pokomentira...
Malo mojega mnenja...
Ps. Vem da sem si s tem mnenjem zaprl marsikatera vrata
Kar se govori za mojim hrbtom, je vzpodbudno, saj so tisti, ki govorijo, vedno vsaj korak za menoj
Pozdravljeni!
Vidim da se je odprla zanimiva razprava!
Zato sem se odločil da tudi jaz podam svoje mnenje, če kahk seveda ( glede nato da vem da nekaterim nebo všeč)?
Slovenija je svobodna! Odločamo se po svoji volji! Niti nevem zakaj in kako lako pgd, gz ali gzs omejuje moje osebno odločitev! Če sm tako "nor" da zelim v 3 mesecih zasluzt 17.000€ ( kar je skor 4x vec kokr zasluzm v treh mesecih) je to kej slabega? Pomoje da ne!
In glede nato da se država do nas obnasa mačehovsko in enako tudi občina. Saj ne za obleke ne za vozila ali opremo ne namenijo 100% vsote ki jo rabimo, kvecemu 40%... In smo primorani k beracenju, prosjačenju za ostali denar!
V kolikor vem je gzs nasprotoval "2minutama" in zdej k je zavohu zaslužek, šele želi sodelovat.
Skratka PGD GASILCE ( nauči se šteti, namreč sam sem z menoj naštel 4 in koliko si jih neupanc rečt, ker jim gzs, gz in pgd grozi z ispinicami) pokaži ... In se podpisi da ti cestitam za najbol "omejeno" osebo, ki vidi samo svoj prov.
P.s. in če se nismo naučili kako se obnašati v "javnosti" smo pogoreli tko ali tako.
Vidim da se je odprla zanimiva razprava!
Zato sem se odločil da tudi jaz podam svoje mnenje, če kahk seveda ( glede nato da vem da nekaterim nebo všeč)?
Slovenija je svobodna! Odločamo se po svoji volji! Niti nevem zakaj in kako lako pgd, gz ali gzs omejuje moje osebno odločitev! Če sm tako "nor" da zelim v 3 mesecih zasluzt 17.000€ ( kar je skor 4x vec kokr zasluzm v treh mesecih) je to kej slabega? Pomoje da ne!
In glede nato da se država do nas obnasa mačehovsko in enako tudi občina. Saj ne za obleke ne za vozila ali opremo ne namenijo 100% vsote ki jo rabimo, kvecemu 40%... In smo primorani k beracenju, prosjačenju za ostali denar!
V kolikor vem je gzs nasprotoval "2minutama" in zdej k je zavohu zaslužek, šele želi sodelovat.
Skratka PGD GASILCE ( nauči se šteti, namreč sam sem z menoj naštel 4 in koliko si jih neupanc rečt, ker jim gzs, gz in pgd grozi z ispinicami) pokaži ... In se podpisi da ti cestitam za najbol "omejeno" osebo, ki vidi samo svoj prov.
P.s. in če se nismo naučili kako se obnašati v "javnosti" smo pogoreli tko ali tako.
- brumbrum,uiu-uiu-uiu
- GE: PGD Trbovlje-mesto
Problem je, da se z Gasilsko enoto 14 poskuša skomercializirat še nas, prostovoljne gasilce. Na račun prostovoljnih gasilcev, ki trenutno uživamo velik ugled ljudstva, bi rad POP TV nekaj (veliko) zaslužil.
Drugače, kot da tekmovalce prikažejo za klovne (spomnite se Bara, Kmetije, Big Brotherja, Gostilna išče šefa in ostalih reality showov), ne gre, ker je na prvem mestu gledanost.
Menim, da show ne bo posegel v splošen ugled prostovoljnega gasilstva, je pa z moralnega vidika sporen.
Drugače, kot da tekmovalce prikažejo za klovne (spomnite se Bara, Kmetije, Big Brotherja, Gostilna išče šefa in ostalih reality showov), ne gre, ker je na prvem mestu gledanost.
Menim, da show ne bo posegel v splošen ugled prostovoljnega gasilstva, je pa z moralnega vidika sporen.
Urban Stopinšek
-
PGD Gasilec
- GE: Ljubljana
...
Zadnjič spremenil PGD Gasilec, dne 25. December 2014, 20:17, skupaj popravljeno 1 krat.