Predstavitev gasilcev v medijih
Moderator: Vrsho
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
-
gost25
Odg: Predstavitev gasilcev v medijih
še ena predstavitev gasilcev v glasbi.upam da bo videospot dober.
http://24ur.com/ekskluziv/glasba/navihane-gasilke.html
http://24ur.com/ekskluziv/glasba/navihane-gasilke.html
- Oskar
- Naj forumovec 2004

- Kraj: Malečnik
- Kontakt:
Ne vem če je to predstavitev gasilcev v medijih ?
To je predstavitev Navihank, edino če so tudi one članice PGD ?
da je cev počila in ročna spustla pa ni glih reklama za PGD !

To je predstavitev Navihank, edino če so tudi one članice PGD ?
da je cev počila in ročna spustla pa ni glih reklama za PGD !
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
Pogodu ali ne kar je treba je pač treba haha.
http://www.mojvideo.com/video-gasilci-d ... 4a9d23d2ea
Še nov video .Malo drugače,posebej za punce.
Še nov video .Malo drugače,posebej za punce.
- Oskar
- Naj forumovec 2004

- Kontakt:
Kje smo se mariborčani znašli med samimi amerikani ? 
-
gost26
jutri ob 21:05 v oddaji Tednik NA TV SLO1 oddaja o opremi gasilcev.
Izbor je bil izključno na fejst fantih.(ki pa so po celi Sloveniji, da ne bo zamere) in očitno ste fejst fantje.To je bil očitno razlog da ste prišli v ožji krog.Žal mi je samo da ne vem točno kateri ste haha.Gasilci so vsi THE GOOD GAYS , ne glede na videz.Važno je srce ,kar pa vsak gasilec ima SRČNOST:
- Oskar
- Naj forumovec 2004

- Kontakt:
bull na povezavi, ki si jo ti dal je le prva slika naša iz MB ostalo je vse iz tujine , večji del Amerika !bull napisal/-a:Izbor je bil izključno na fejst fantih.(ki pa so po celi Sloveniji, da ne bo zamere) in očitno ste fejst fantje.To je bil očitno razlog da ste prišli v ožji krog.Žal mi je samo da ne vem točno kateri ste haha.Gasilci so vsi THE GOOD GAYS , ne glede na videz.Važno je srce ,kar pa vsak gasilec ima SRČNOST:
ste gledali zdej tednik...??
mislim ejjjj..??
zdej je kriva GZS ker ne izda tipizacije...
dobro da niso kupli konjske vprege in jo poskušali tipizirat...
drugace pa je avto kar fejst, kot veteran mislim
;o)
mislim ejjjj..??
zdej je kriva GZS ker ne izda tipizacije...
dobro da niso kupli konjske vprege in jo poskušali tipizirat...
drugace pa je avto kar fejst, kot veteran mislim
;o)
- _strojnik_
- Kontakt:
Ja tednik sem spremljal! Oboji imajo po svoje prav! Se bodo že dogovorili, da bo obem prav!
LP
LP
SLOVENSKO JE BITI GASILEC !!!
Sem spremljal tednik in moram reči žalostno. Če zveza trdi da avto ni varen, potem se naj najprej pobrigajo za njihove zaščitne delovne obleke, ki so pomoje dosti bolj pomembne kot pa avto. Tudi navem kako so lahko povezali nesreče z smrtnim izidom v kornatih, železnikih, ter staro cisterno. Kot da bi v zadnjem letu v naši okolici umrlo najman 10 ljudi samo zaradi zastarele tehnike, ki ni po tipizaciji GZS in europskih normativih. 
Don't raise your voice, Improve your argument!
V zvezi s prispevkom o opremljenosti gasilcev v Tedniku (TV Slovenija 1) dne 8. 5. 2008 je bilo toliko reklame, da sem tudi sam gledal prispevek. In bilo je tako, kot sem pričakoval. Veliko so govoričili, bistva niso povedali.
Gre za uvoz STAREGA gasilskega vozila. Večni problem slovenskega gasilstva.
Sam sem več let sodeloval v organu, ki je dajal soglasje k uvozu starih gasilskih vozil. Zaradi pritiskov po vseh straneh: gasilski, politični itd…sem zahteval razrešitev.
Vsa vozila, katerih uvoz smo obravnavali, so bila »podarjena«. Čudno! Kar tako se najde »dobrotnik« in kar tako »podari« gasilsko vozilo. No to vozilo ni povsem novo, je pa v prekrasnem tehničnem stanju, samo tako vozilo ustreza našemu gasilskemu društvu, brez tega vozila nam bo v naslednjem tednu pogorela vas in še bi lahko našteval argumente za uvoz prav tega starega gasilskega vozila.
Ko rešuješ kako dvajseto tovrstno vlogo (zahtevek) nenadoma opaziš, da so darovalci sicer različni, kot posrednik pa se začne pojavljati ena in ista oseba. Kako široko srce mora imeti tak človek. Sama dobrota ga je. Tudi vsa taka gasilska vozila so izredno dobra, kvalitetna in predvsem izkušena. Vsa imajo vsaj dve polnoletnosti.
Pri vsem ne gre dovolitev uvoza ampak za oprostitev dajatev. V večini primerov je uvozu v naslednjem letu sledila prošnja za sofinanciranje popravila istega vozila. Bile so to kar obsežne servisne storitve od motorja, podvozja, karoserije, črpalke…. Potegnimo črto in dobili bomo novo gasilsko vozilo. In ko začneš zlagati kamenčke se pokaže mozaična slika…
Vselej je šlo za plačano vozilo (nekako pod roko), nato prekvalificirano v »podarjeno« in potem za zahtevek za oprostitev dajatev.
Kdorkoli si lahko v Sloveniji nabavi kakršnokoli vozilo ( v skladu s cestno-prometnimi predpisi), zanj plača predpisane dajatve, ga registrira (ob tehnični primernosti in plačilu predpisanih dajatev) in ga uporablja. Tega nihče ne preprečuje. Ni pa primerno podpirati in z oprostitvami dajatev sofinancirati takih nabav.
Tudi v primeru, ki je bil obravnavan v Tedniku gre po mojem mnenju za tak problem. Seveda pa po stari slovenski navadi nobena beseda nič ne velja. Nobena odločitev (ki mi ni všeč) ni pravilna. Treba se je razjokati na višji ravni, pred javnostjo, kjerkoli in čim bolj glasno. Ni pomembno, če ob tem trpi ugled, če se nam zaradi tega že vsi posmehujejo, pomembno je, da gonimo svoje. Do konca.
Škoda, da v Tedniku ni nihče dal odgovora točno za opisani primer z argumenti, datumi, odločitvami… No pa saj to ni bil namen oddaje. Pomembno je dvigniti prah in nabrati minutažo.
LP
Janez
Gre za uvoz STAREGA gasilskega vozila. Večni problem slovenskega gasilstva.
Sam sem več let sodeloval v organu, ki je dajal soglasje k uvozu starih gasilskih vozil. Zaradi pritiskov po vseh straneh: gasilski, politični itd…sem zahteval razrešitev.
Vsa vozila, katerih uvoz smo obravnavali, so bila »podarjena«. Čudno! Kar tako se najde »dobrotnik« in kar tako »podari« gasilsko vozilo. No to vozilo ni povsem novo, je pa v prekrasnem tehničnem stanju, samo tako vozilo ustreza našemu gasilskemu društvu, brez tega vozila nam bo v naslednjem tednu pogorela vas in še bi lahko našteval argumente za uvoz prav tega starega gasilskega vozila.
Ko rešuješ kako dvajseto tovrstno vlogo (zahtevek) nenadoma opaziš, da so darovalci sicer različni, kot posrednik pa se začne pojavljati ena in ista oseba. Kako široko srce mora imeti tak človek. Sama dobrota ga je. Tudi vsa taka gasilska vozila so izredno dobra, kvalitetna in predvsem izkušena. Vsa imajo vsaj dve polnoletnosti.
Pri vsem ne gre dovolitev uvoza ampak za oprostitev dajatev. V večini primerov je uvozu v naslednjem letu sledila prošnja za sofinanciranje popravila istega vozila. Bile so to kar obsežne servisne storitve od motorja, podvozja, karoserije, črpalke…. Potegnimo črto in dobili bomo novo gasilsko vozilo. In ko začneš zlagati kamenčke se pokaže mozaična slika…
Vselej je šlo za plačano vozilo (nekako pod roko), nato prekvalificirano v »podarjeno« in potem za zahtevek za oprostitev dajatev.
Kdorkoli si lahko v Sloveniji nabavi kakršnokoli vozilo ( v skladu s cestno-prometnimi predpisi), zanj plača predpisane dajatve, ga registrira (ob tehnični primernosti in plačilu predpisanih dajatev) in ga uporablja. Tega nihče ne preprečuje. Ni pa primerno podpirati in z oprostitvami dajatev sofinancirati takih nabav.
Tudi v primeru, ki je bil obravnavan v Tedniku gre po mojem mnenju za tak problem. Seveda pa po stari slovenski navadi nobena beseda nič ne velja. Nobena odločitev (ki mi ni všeč) ni pravilna. Treba se je razjokati na višji ravni, pred javnostjo, kjerkoli in čim bolj glasno. Ni pomembno, če ob tem trpi ugled, če se nam zaradi tega že vsi posmehujejo, pomembno je, da gonimo svoje. Do konca.
Škoda, da v Tedniku ni nihče dal odgovora točno za opisani primer z argumenti, datumi, odločitvami… No pa saj to ni bil namen oddaje. Pomembno je dvigniti prah in nabrati minutažo.
LP
Janez
V tem prispevku je bilo nekaj zelo dobrega.....
G. Matjaž Klarič je bil oblečen v gasilsko uniformo?
Obiskoval sem če dosti tečajev, ki jih je predaval in prvič sem videl kako izgleda v gasilski uniformi ali obleki.......
Drugače se pa morate postaviti v njihovo kožo.(gasilcev iz prekmurja)
Problem je denar (pač sveta vladar)
Tudi sam prihajam iz društva na vasi. Tudi nam pripada po kategorizaciji samo GV-V1!
Pa čeprav smo od najbljižje enote oddaljeni 5 km večinoma strmega klanca.....
Pa še kraški svet je tako, da vode ni nikjer!
Kaj lahko naredimo če nam kaj zagori?
Čakamo..........
Tudi mi smo si morali sami kupiti GVC 16/25, občina se slišati ni hotela za nas.
Pa še več je takšnih društev.
Društva na vasi so pač prisiljena, da kupijo opremo sama, včasih se je potrebno znajti, poiskati kaksnega donatorja iz nemčije, da "podari" opremo!
V bogatih občinah je po lažje!
Letna donacija našega društva je 1500€! Kakšno opremo lahko kupimo z tem? Toliko kot dobimo dotacije smo v lanskem letu porabili za gorivo, tehnične preglede vozil! Kakšno opremo potem lahko še kupimo?
Gasilci so si kupili gasilsko vozilo ki je zelo staro, ampak njim to vozilo pomeni toliko kot novo vozilo v Ljubljani! Verjamem, da so težko nabrali denar za njega.
Sedaj ga pa GZS noče tipizirat? Svinjarija! Naprej naj pomete pred svojim pragom!
Če se kaj naredi na vozilo tako ne bo kriva GZS ampak voznik oz. predsednik društva!
PA če je tipiziran ali pa ne!
Društva ki morajo sama pridobivat denar za opremo tudi drugače delajo z njo!
Nekatera društva pa delajo z njo kot svinja z mehom!
G. Matjaž Klarič je bil oblečen v gasilsko uniformo?
Obiskoval sem če dosti tečajev, ki jih je predaval in prvič sem videl kako izgleda v gasilski uniformi ali obleki.......
Drugače se pa morate postaviti v njihovo kožo.(gasilcev iz prekmurja)
Problem je denar (pač sveta vladar)
Tudi sam prihajam iz društva na vasi. Tudi nam pripada po kategorizaciji samo GV-V1!
Pa čeprav smo od najbljižje enote oddaljeni 5 km večinoma strmega klanca.....
Pa še kraški svet je tako, da vode ni nikjer!
Kaj lahko naredimo če nam kaj zagori?
Čakamo..........
Tudi mi smo si morali sami kupiti GVC 16/25, občina se slišati ni hotela za nas.
Pa še več je takšnih društev.
Društva na vasi so pač prisiljena, da kupijo opremo sama, včasih se je potrebno znajti, poiskati kaksnega donatorja iz nemčije, da "podari" opremo!
V bogatih občinah je po lažje!
Letna donacija našega društva je 1500€! Kakšno opremo lahko kupimo z tem? Toliko kot dobimo dotacije smo v lanskem letu porabili za gorivo, tehnične preglede vozil! Kakšno opremo potem lahko še kupimo?
Gasilci so si kupili gasilsko vozilo ki je zelo staro, ampak njim to vozilo pomeni toliko kot novo vozilo v Ljubljani! Verjamem, da so težko nabrali denar za njega.
Sedaj ga pa GZS noče tipizirat? Svinjarija! Naprej naj pomete pred svojim pragom!
Če se kaj naredi na vozilo tako ne bo kriva GZS ampak voznik oz. predsednik društva!
PA če je tipiziran ali pa ne!
Društva ki morajo sama pridobivat denar za opremo tudi drugače delajo z njo!
Nekatera društva pa delajo z njo kot svinja z mehom!
Za pamet pravijo, da je edina stvar, ki je pravično razdeljena na svetu! Vsak zase pravi, da jo imama največ na svetu!
Lep pozdrav Uros
Lep pozdrav Uros
Uroš, pod tole se pa podpišem.