ČE SI ŠTUDENTKA ALI PA ŠTUDENT GASILEC

Vse gasilske teme, ki ne spadajajo v ostale podforume.

Moderator: Vrsho

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Uporabniški avatar
Scottusa
GE: PGD Brezovica pri Bo

Odg: ČE SI ŠTUDENTKA ALI PA ŠTUDENT GASILEC

Odgovor Napisal/-a Scottusa »

no pa se vidimo..
Uporabniški avatar
~BOBERČEK~
Kraj: TRNOVO

Odgovor Napisal/-a ~BOBERČEK~ »

no.......................tudi jst se že veselim srečanja z vsemi vami in kumi čakam da vas bom spoznala pa da se z nekaterimi ponovno vidimo........ :D
verjemi da se ne boš zgubu pa da nas boš najdu ker smo ''veliki in a na vidnem mestu''
...................no se vidimo v četrtek
L.P ~BOBERČEK~
Uporabniški avatar
b4d

Odgovor Napisal/-a b4d »

No da ne mislite, da nic ne sodelujemo, trenutno smo pri PGD Lj-Trnovo na usposabljanju za bolnicarja, poslusali smo v tem tednu predavanje o custvih, danes upamo da bomo bolnicarji tudi postali na izpitu, v mesecu decembru pa gremo na tecaj za nosenje IDA.

Srecni smo :D
Uporabniški avatar
tom-tom

Odgovor Napisal/-a tom-tom »

Za vse tiste, ki še oklevate in ste opravili vse :D izpite zimskega semestra (no, to ni pogoj) velja povabilo, da se pridružite 6 gasilcem študentom v programu, ki se izvaja v PGD Ljubljana Trnovo za študente gasilce. Vse informacije lahko dobite na info@gasilcitrnovo.si ali po telefonu 041-54-13-54. Povprašate pa lahko tudi forumaše, ki v programu že sodelujejo.

Vabljeni na obisk in predstavitev vsak četrtek med 18.00 in 20.00 uro.
tom-tom ® je pridn fant sam kej k delat neče, je enkrt reku en zidar
tom-tom*

Odgovor Napisal/-a tom-tom* »

ODDAMO V NAJEM-SOBE ZA ŠTUDENTE/KE

PGD Ljubljana Trnovo na naslovu Cesta v Mestni log 31 v Ljubljani, odda 4 sobno stanovanje z atrijem, kolesarnico, 3 rezerviranimi parkirnimi mesti. Predmet najem so tri ločene spalne enote (mansarda-1 ležišče/150 EUR/mesec, 2 ležišči/po 120 EUR/mesec, 3 ležišča/120 EUR/mesec in po osebi) in pripadajoči funkcionalni prostori v pritličju. Oddaja se z 1 letno najemno pogodbo za študente, prednost bodo imeli gasilci-ke, oddaja se do zasedbe prostih mest. Ogled je možen po predhodnem dogovoru. Zainteresiranim posredujemo podrobne pogoje po e-mailu. Prevzem bo mogoč predvidoma 1.9.2011 Najemniki nosijo poleg stroškov najema še stroške obratovanja.

Lokacija je izjemna! Ne zamudite priložnosti pred pričetkom novega šolskega leta.

Informacije: info@gasilcitrnovo.si ali poveljnik tomaz.kavcic@gasilcitrnovo.si, m: 064 151 152
PATRIKUS

Odgovor Napisal/-a PATRIKUS »

Išče se cimra!

Išče se cimra v dvoposteljni sobi. Stanovanje se nahaja na območju Bežigrada, v neposredni bližini Stožic, PEF, FDV, EF. V stanovanju je balkon, klima, internet. Souporaba kuhinje, kopalnice, wcja še s tremi študentkami. Avtobusne povezave so 20, 6, 8, 11. Najemnina je 150 € na mesec + stroški. Vseljivo je takoj!

Kontakt: 91mojcak@gmail.com

Lp
Na mladih svet stoji!
simonjz1
GE: pgd

Odgovor Napisal/-a simonjz1 »

Pozdravljeni.

Sem tudi sam študent in sem mel pred časom eno težavo. Ko se prijavimo na izpit in ga ne gremo pisat imamo na naši fakulteti tako, da moreš plačat stroške izpita ( 35 € ), ter prepoved enga izpitnega roka.

vse lepo in prav. ampak izpit je bil ob 9.00 dopoldan, na intervencijo (požar kuhinje) pa sem šel ob 8.15. In ko sem to povedal na fakulteti, kot za opravičilo, da se nisem udeležil izpita, so mi povedali, da je opravičljiv razlog samo dvoje: zdravniško opravičilo ali pa smrt v družini in da operativno gasilstvo ni vključeno v to. Tako, da sem zaradi tega,ker sem reševal premoženje drugih bil še ob 35 € in sem se tako lahko lepo obriso pod nosom.

ima kdo od vas podobne izkušnje?? obstaja kakšna zadeva kje, ko bi to lahko bil opravičljiv razlog izostanka (tako kot zdravniško opravičilo) ?

hvala in lep pozdrav.
kmhslo

Re: ČE SI ŠTUDENTKA ALI PA ŠTUDENT GASILEC

Odgovor Napisal/-a kmhslo »

Pozivnica .... ta bi naj reševala ta zadeve
Operativ`c

Odgovor Napisal/-a Operativ`c »

vse lepo in prav. ampak izpit je bil ob 9.00 dopoldan, na intervencijo (požar kuhinje) pa sem šel ob 8.15. In ko sem to povedal na fakulteti, kot za opravičilo, da se nisem udeležil izpita, so mi povedali, da je opravičljiv razlog samo dvoje: zdravniško opravičilo ali pa smrt v družini in da operativno gasilstvo ni vključeno v to. Tako, da sem zaradi tega,ker sem reševal premoženje drugih bil še ob 35 € in sem se tako lahko lepo obriso pod nosom.

Če imaš dobrega zdravnika, ti napiše opravičilo ;). Sicer se moraš pa odločiti kaj ti je bolj pomembno: iti na izpit na katerega si prijavljen ali pa prostovoljno iti na intervencijo in si s tem zapraviti možnost za pristop k izpitu.
Uporabniški avatar
Suban
GE: Sečovlje

Odgovor Napisal/-a Suban »

Sicer se moraš pa odločiti kaj ti je bolj pomembno: iti na izpit na katerega si prijavljen ali pa prostovoljno iti na intervencijo in si s tem zapraviti možnost za pristop k izpitu.
tukaj ni kaj, sam si se odloču, da greš raje na intervencijo kot na izpit. lepo je pomagati, ampak nič te ne obvezuje do tega in razen osebnega zadovoljstva tudi nimaš od tega nič....tako je to urejeno v naši ljubi domovini in marsikdo se je že zaradi tega "zahvalil" naši GZS in URSZR...
A. Suban
simonjz1

ja saj vem, da je vse po pravilih to...ampak jaz ko sem prisegel da bom operativni gasilec sem se zavezal, da je to moja prva stvar v življenju. Najprej operativa, pa potem študij, družina, zabava, služba itd itd itd. Aja pa še to..na intervencijo takrat mogoče niti nebi šel...ampak 8,15 je ura, ko je večina naših operativcev že v službah. in itak nas je blo takrat na intervenciji samo 6.

pač pri meni je tako in jemljem to resno. Sicer sedaj več nisem študent ampak zaposlen, ampak to sem napisal kot neko stvar, za katero res ni poskrbljeno. Res da se to ne zgodi velikokrat ampak dobro.
tom-tom*

Odgovor Napisal/-a tom-tom* »

Sam bi raje videl da se učiš in opraviš vse izpite na faxu potem pa v preostalem času gasilsko udejstvuješ, vse se da, če se lepo porazdeli po pameti. Družina pa je ja na prvem mestu potem šola in fax tudi. To da se odzoveš na klic pomoči še ne pomeni, da ti je na prvem mestu gasilstvo.

Sedaj pa k bistvu. Jaz bi če bi bile podobne okoliščine fantu povrnil stroške izpita iz društvene blagajne. Če bi bil vzoren študent in vesten gasilec!

Če pa vzamemo druge okoliščine, npr. se peljemo na izpit oz. gremo peš. Pred nami se zgodi prometna nesteča ali druga nezgoda mogoče nenadno obolenje. Smo priča in strokovno usposobljeni. Se ustavim in pomagam? DA NE? 1 ali 2

1. odločam se/mislim/razmišljam ali zanemarim pomoč človeku in grem naprej (peš še 15 min do faxa/izpita)
2. ostanem, pristopim nudim pomoč, počakam reševalce dam izjavo za policijo in odidem na fax/izpit kar mi vzame mogoče 30-45 min+15 min (samo primer ocena)

Razmišljajmo.
simonjz1

saj sem bil vzoren študent...sem mel povprečje 9,4 na koncu in tudi diplomiral sem z 10...ampak pač taki sem...sem pa v tistem času bil tudi tajnik društva.

ni mi žal tistih 30 €, bi pa mi bilo žal, če bi gospa v tistem požaru umrla...in na srečo ni.

tako,da...mogoče sem res narobe ravnal takrat, ampak v tisti situaciji sploh nisem razmišljal...

lp
tom.tom*

Odgovor Napisal/-a tom.tom* »

Vidiš, torej si se le prav odločil. =D> Uspešno še naprej!
Odgovori