Bomo Ja
GASILSKE ŠALE in ANEKDOTE
Moderator: Vrsho
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
- gobi
- Kraj: Wajdušna-Ajdovščina-sin burje
- Kontakt:
Nekega dne, nekaj po tretji uri popoldne so dežurnega gasilca obvestili, da na Idrijski cesti v Ajdovščini gori kuhinja. Gasilec, ki je odhitel na kraj dogodka je pred hišo naletel na prestrašene domačine. Med pripravo gasilca za vstop v zadimljen prostor so ga lastniki hiše prosili naj ne vstopa vanjo, ker je v kuhinji plinska jeklenka in bo vsak čas eksplodirala.
Gasilec je seveda vstopil in jeklenko varno prinesel ven.
Pridejo gasilci na kraj požara gospodarskega poslopja pa vidijo pred hišo žensko (nono) kako ima čez kolena vnuka ki mu greje tazadno.
Pa reče eden: Pustitega sedaj je že prepozno!
Gasilec je seveda vstopil in jeklenko varno prinesel ven.
Pridejo gasilci na kraj požara gospodarskega poslopja pa vidijo pred hišo žensko (nono) kako ima čez kolena vnuka ki mu greje tazadno.
Pa reče eden: Pustitega sedaj je že prepozno!
Hiša gori.
Hrabri mož steče v gorečo hišo in privleče ven sina.
Nato zopet hrabro steče v gorečo hišo in privleče ven ženo.
Nato ponovno hrabro steče v gorečo hišo in privleče ven psa.
Nato zopet hrabro steče v gorečo hišo in ne privleče nič ven.
To ponovi še dvakrat.
Gasilec ga začudeno pogleda in vpraša kaj zaboga počne.
Mož odgovori:"Obračam taščo !"
Hrabri mož steče v gorečo hišo in privleče ven sina.
Nato zopet hrabro steče v gorečo hišo in privleče ven ženo.
Nato ponovno hrabro steče v gorečo hišo in privleče ven psa.
Nato zopet hrabro steče v gorečo hišo in ne privleče nič ven.
To ponovi še dvakrat.
Gasilec ga začudeno pogleda in vpraša kaj zaboga počne.
Mož odgovori:"Obračam taščo !"
Bolj star, bolj nor!
ZASEDENI GASILCI
Gasilce sredi veselice pokliče domačin in pove, da gori njegova kmetija. Poveljnik gasilske enote mu odgovori:
"Ta hip ne moremo priti, ker smo zelo zasedeni! Opazujte ogenj in če se bo obrnil v drugo smer nas obvestite, da ne bomo kasneje brez vzroka hodili k vam!"
ANDY
Gasilce sredi veselice pokliče domačin in pove, da gori njegova kmetija. Poveljnik gasilske enote mu odgovori:
"Ta hip ne moremo priti, ker smo zelo zasedeni! Opazujte ogenj in če se bo obrnil v drugo smer nas obvestite, da ne bomo kasneje brez vzroka hodili k vam!"
ANDY
"Prehitevajte brez skrbi, saj vas bom izrezal iz pločevine. Vaš gasilec."
(\__/)
(='.'=)
(")_(")
ANDY
070 342 571
(\__/)
(='.'=)
(")_(")
ANDY
070 342 571
Gasilci odhiteli na pomoč miški!
Gasilska ekipa za nujne primere je prejela klic v sili in odhitela do doma mlade dame, da bi rešila njeno miško.
Mala miška, ljubljenka 21-letne Elfride Schuster iz Hamburga v Nemčiji, je namreč potisnila glavo med rešetke svoje kletke in se zataknila. Njena zaskrbljena lastnica je v paniki poklicala gasilce in jim razburjeno razložila, da se njena miška duši v kletki.
Gasilci so se na Elfridino veselje odzvali z ekipo za nujne primere in odhiteli na kraj nesreče, kjer so rešili ubogo miško iz smrtonosnega objema kletke.
Tiskovni predstavnik gasilcev iz Hamburga, ki je dejanje pojasnil za javnost, je dejal: "Reševanje življenj, tako človeških kot živalskih, je naša dolžnost."
Gasilska ekipa za nujne primere je prejela klic v sili in odhitela do doma mlade dame, da bi rešila njeno miško.
Mala miška, ljubljenka 21-letne Elfride Schuster iz Hamburga v Nemčiji, je namreč potisnila glavo med rešetke svoje kletke in se zataknila. Njena zaskrbljena lastnica je v paniki poklicala gasilce in jim razburjeno razložila, da se njena miška duši v kletki.
Gasilci so se na Elfridino veselje odzvali z ekipo za nujne primere in odhiteli na kraj nesreče, kjer so rešili ubogo miško iz smrtonosnega objema kletke.
Tiskovni predstavnik gasilcev iz Hamburga, ki je dejanje pojasnil za javnost, je dejal: "Reševanje življenj, tako človeških kot živalskih, je naša dolžnost."
(\__/)
(='.'=)
(")_(")
ANDY
070 342 571
(\__/)
(='.'=)
(")_(")
ANDY
070 342 571
"Je kaj novega v šoli?" vpraša mama Janezka.
"Ja, imam eno dobro in eno slabo novico."
"Povej najprej dobro."
"Šola je zgorela."
"Da te ni sram! Če je to dobra novica, kakšna je šele slaba?!"
"Gasilci so rešili redovalnice."
"Ja, imam eno dobro in eno slabo novico."
"Povej najprej dobro."
"Šola je zgorela."
"Da te ni sram! Če je to dobra novica, kakšna je šele slaba?!"
"Gasilci so rešili redovalnice."
(\__/)
(='.'=)
(")_(")
ANDY
070 342 571
(\__/)
(='.'=)
(")_(")
ANDY
070 342 571
PONUJENA POMOČ
Vaški župnik pade v veliko gnojno jamo in se začne pogrezati. Vaščani, ki to vidijo, takoj pokličejo gasilce, ki pridejo, toda župnik jih zavrne z besedami: "Meni bo že ljubi Bog pomagal."
Gasilci odidejo, župnik pa se pogreza še naprej. Vaščani še enkrat pokličejo gasilce, vendar jih župnik spet zavrne: "Meni bo že ljubi Bog pomagal."
Gasilci skomignejo z rameni in odidejo.Toda stiska je vedno hujša, župnik je že do vratu v gnojnici in vaščani pokličejo gasilce še tretjič. Župnik jih z istimi besedami zavrne še tretjič.
Potem ko gasilci dokončno odidejo, župnik utone. Pride v nebesa, kjer ga Bog vpraša: "Kako to, da si utonil?"
Župnik očitajoče reče: "Mislil sem, da mi boš pomagal..."
"Saj sem ti trikrat poslal gasilce, pa si jih zavrnil!"
Vaški župnik pade v veliko gnojno jamo in se začne pogrezati. Vaščani, ki to vidijo, takoj pokličejo gasilce, ki pridejo, toda župnik jih zavrne z besedami: "Meni bo že ljubi Bog pomagal."
Gasilci odidejo, župnik pa se pogreza še naprej. Vaščani še enkrat pokličejo gasilce, vendar jih župnik spet zavrne: "Meni bo že ljubi Bog pomagal."
Gasilci skomignejo z rameni in odidejo.Toda stiska je vedno hujša, župnik je že do vratu v gnojnici in vaščani pokličejo gasilce še tretjič. Župnik jih z istimi besedami zavrne še tretjič.
Potem ko gasilci dokončno odidejo, župnik utone. Pride v nebesa, kjer ga Bog vpraša: "Kako to, da si utonil?"
Župnik očitajoče reče: "Mislil sem, da mi boš pomagal..."
"Saj sem ti trikrat poslal gasilce, pa si jih zavrnil!"
(\__/)
(='.'=)
(")_(")
ANDY
070 342 571
(\__/)
(='.'=)
(")_(")
ANDY