poklicni gasilec

Vse gasilske teme, ki ne spadajajo v ostale podforume.

Moderator: Vrsho

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Odgovori
TEO
Kraj: Kidričevo
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a TEO »

Prijatelj,tako se govori.

Lp :D
Uporabniški avatar
Zabavko
Kraj: Kranj-Primskovo

Odgovor Napisal/-a Zabavko »

poklicni

veš kaj! Jaz sem vsaj podpisan pod svojo izjavo!
Kaj misliš da samo tvoje mnenje šteje!
Jaz sem povedal dejstva, ki so meni znana! In nisem posploševal!
Potem pa če ti verjameš ali ne! Mi je pa rahlo :roll:
Drugače pa VSAJ preberi kar se napiše!
Jaz z veseljem sodelujem s poklicnimi (z večino) razen s tistimi za katere VEM da ne marajo prostovoljcev! In imam v redu odnose z njimi!
Sicer pa kaj se sploh nekaj zagovarjam!
PREBERI kot je NAPISANO! Pa bo!

Se opravičujem ostalim ker je izven teme, ŠE VEDNO, vendar na ZS ni šlo! Se stric noče registrirat! :wink:

Sem pa zato da se to prekine in nadaljuje s tem zaradi česa je TEMA ODPRTA! Ali pa da se jo zapre!
Gasilci smo čudne žvali! Ko drugi spijo mi na pomoč hitimo!
Rafter
moderator
moderator
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Rafter »

Daj, Zabavko, umiri malo svoje hormone, prosim. Pa namesto klicaja na koncu vsakega stavka bi lahko tu in tam uporabil piko.
beez
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a beez »

Mene pa po vsem tem zanima le to: Zakaj so nas na razgovoru vsakega posebej vprašali, če smo člani PGD? Saj je itak vseeno? :wink:
Uporabniški avatar
Tomkat
GE: PGD Škofja vas
Kraj: Celje - Škofja vas

Odgovor Napisal/-a Tomkat »

beez napisal/-a:Mene pa po vsem tem zanima le to: Zakaj so nas na razgovoru vsakega posebej vprašali, če smo člani PGD? Saj je itak vseeno? :wink:
Ugibam. Nisem namreč kandidat za zaposlitev in nisem bil na razgovoru, testiranju,...

Če bi jaz bil direktor/poveljnik poklicne enote (katerekoli) bi tudi vprašal kandidata ali je član PGD. (Pri tem me ne briga katerega.) To pa zgolj za to da vem ali ima kandidat za delovno mesto že kakšne izkušnje. Dejansko gre vsakdo skozi šolanje. Z nekaterimi izkušnjami pa je stvar lahko lažja. Vsak ve kaj lahko pričakuje. Ne pa, da enota vloži v kandidata, ga da na šolanje, potem pa ta ugotovi da to ni za njega. Z vidika delodajalca zgolj racionalno razmišljanje.

Lahko pa se motim in gre res za teorijo zarote. :?
LP iz Celja :wink: Tomaž K.
Pot do znanja je dolga, življenje pa kratko. (Hipokrat)
Slika
Uporabniški avatar
gdemsa
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a gdemsa »

Tomkat se strinjam s tabo.

Mislim pa, da je vseeno pomembno tudi to, član katerega PGD je posameznik (kandidat za poklicnega).

Namreč: Jaz sem član PGD-ja, ki na leto nima več kot 5-10 intervencij. Tako da tudi pretiranih izkušenj nažalost nimam.

Po drugi strani pa je moj sošolec član PGD-ja, ki ima na leto veliko intervencij in zaradi tega tudi veliko veliko izkušenj pridobljenih v resni situaciji. Poleg tega majo tudi pogodbo za posredovanje na prometnih nesrečah. Ki jo v Ljubljani zaradi bližine GBLja nimamo in ne potrebujemo.

Res je da smo na Igu vsi opravljali enako šolanje, vendar štejejo predvsem izkušnje iz resničnih situacij, saj človek le tako lahko vidi, kaj tovrstni poklic od njega zahteva.

Vem da sem s tem naredil slabo reklamo zase (glede na zaposlitev v poklicni enoti) samo na žalost je pač tako.
Take only memories, leave only bubles
http://www.parketarstvo-gepart.si
Uporabniški avatar
gdemsa
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a gdemsa »

Pa še ena prošnja:

Glede na to, da so nas na testiranjih za GBL ves čas slikali in snemali bi prosil, kakega GBljevca, ki sodeluje na forumu, če bi lahko pripel kakšno fotko iz testiranj.

Recimo iz vsake točke testiranja po eno fotko, da bodo naslednje leto interesenti malo bolje vedeli kaj lahko na testiranjih pričakujejo.

Madona spet si delam nepotrebno konkurenco za naslednje leto :lol: :lol:
Take only memories, leave only bubles
http://www.parketarstvo-gepart.si
Uporabniški avatar
Mare
GE: GBL in PGD Verd
Kraj: Janezova vas-Gbl

Odgovor Napisal/-a Mare »

Živjo!
Poglejte,nikjer ne piše,da mora biti kandidat v pgd-ju,da ima ne vem koliko tečajev za sabo pri gasilcih in itd...
Sam sem dal v gbl prošnjo dvakrat,vendar mi je prvič manjkalo zelo zelo malo (bil sem razerva) :? Moram priznat,da je bilo kar težko!Močna konkurenca! 8)
No drugo leto sem spet kandidiral,takrat mi je ratalo! 8) Najtežje mi je bilo pri razgovoru!Takrat,te komisija sprašuje,te opazuje itd...Sam mislim,da igraš na karte,ki so za njih dobre.To mislim na razne izpite kot so znanje(svojega poklica),praksa,razni izpiti,ki si jih dobil (ne pri gasilcih)... :idea:gasilca bodo oni naredili iz tebe!
Kako premagati kandidate,mislim in vem da si enostavno boljši od njih pri testih(tek,plavanje itd..)Če imaš v misli to početi(poklicni gasilec),potem mislim,da ti bo to tudi uspelo!No saj meni je.
Za tiste,ki vam ni uspelo priti med nas ne obupat vstrajajte naprej enkart vam bo že uspelo,če vas tako VLEČE v ta poklic!Do 27 leta imate še možnosti,a ne! 8)
Lp od Mareta :wink:
P.s.:raznih objav ne bom komentiral,ker so nesmiselne! :roll:
V službi me kličejo Ježek!
obveščeni!

Odgovor Napisal/-a obveščeni! »

Predvsem odgovor za beez; in mogoče še koga...
Na podobna vprašanja odgovarjate različno razen na vprašanje kaj te vleče v ta poklic; vsi želite pomagati, želite postati poklicni gasilec, ta želja (pomagati človeku v stiski) v vas tli že veliko let.....
in razumljivo z naše strani da kandidata, glede na njegovo veliko željo, vprašaš ali je član PGD. Običajno sledi pritrdilen odgovor. Naslednje vprašanje je: koliko časa? Tu pa so odgovori zelo različni, letos je bilo kar nekaj enoletnikov, in osebno se zamislim nad njegovo veeeeeeliiiiko in doooooolgoletno željo postati gasilec (samo v MOL je 35 PGDjev), starost kandidatov pa je 20 do 26 let. No beez naj bo to odgovor za tebe :) :!:
beez

hehe, hvala za odgovor... :wink:

sej nimam nič proti gbl, ali čemerkoli... edino kar me moti je, da bi nas lahko vsaj obvestili, da pač nismo prišli naprej... Očitno je bilo veliko bolj uspešnih kandidatov, uglavnem izbranim trem pa želim velik sreče in veselja pri opravljanju poklica.
beez

...še to bi rad pripomnil, da je veliko ljudi prepričanih, da prideš v GBL samo s poznanstvi. Meni so vsi rekli, da nimam niti najmanjše možnosti, ker nisem znanec od nikogar, še preden sem oddal prošnjo. Potem, ko ste me, (so me), zavrnili, sem poleg žalosti doživel še posmeh, češ da so mi že prej tako vsi rekli, da nimam možnosti. Seveda sem se začel oprijemati rešilne bilke, mogoče pa res nimam možnosti, ker nimam znancev tam?

Uglavnem, jaz sedaj ne mislim več da so "poznanstva" vse. Verjetno bi se moral še precej bolje odrezati na fizičnih preizkusih in povedati kaj drugega na razgovoru. Upam DA SE NE MOTIM!

Kar se tiče pa kratkotrajne dobe prostovoljstva.. Veliko nas je bilo s kratko dobo članstva v PGD, nekaj jih je bilo pa z dolgoletnimi izkušnjami ja.. Jaz osebno mislim, da je boljše da sem se odločil pozno za prostovoljstvo, ker sem se odločil kot odrasla oseba in ne kot otrok ki so mu všeč uniforme in risanke o gasilcu Samotu. Ker če bi se odločil za gasilce pred 10 leti, bi se verjetno odločil iz drugega razloga.

Lep pozdrav.
Gašper Bizjak
Uporabniški avatar
Mare
GE: GBL in PGD Verd
Kraj: Janezova vas-Gbl

Odgovor Napisal/-a Mare »

Beez!
Ma kaj jih sploh poslušaš!Drugo leto daj še enkrat prošnjo,pa boš videl pri čem si!Sam si se odločil in ne drugi.ok!
:wink:
V službi me kličejo Ježek!
Uporabniški avatar
PuMpA
Kraj: GE Ptuj

Odgovor Napisal/-a PuMpA »

mene pa zanima kako lahko postaneš gasilec npr. v ameriki če moreš bit v svoji državi poklicni??? ali gre to samo preko vez??

LP :o
Slika
Uporabniški avatar
PuMpA
Kraj: GE Ptuj

Odgovor Napisal/-a PuMpA »

mene bi pa res zanimalo kako priti v maeriko za poklicnega, samo kot vidim nišče nič neve al pa mi noče odgovoriti

LP
Slika
Uporabniški avatar
t_time
Kraj: Malečnik

Odgovor Napisal/-a t_time »

Kako te to zanima, nasploh za američane ali, če bi kot tujec prišel tja?

lp;
t_time
Odgovori